Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έκθεση - βόμβα του ΟΟΣΑ για το χρέος: "Σαράντα τόσα χρόνια ανελεύθερη πολιτική" - Θα το αντέξουμε; Θα τους αντέξουμε;


Το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα μαργαριτάρια της νέας δα­νειακής συμφωνίας που ετοι­μάζεται με χαρά να υπογράψει η κυ­βέρνηση, η οποία κρύβει επιμελώς τις οδυνηρές παραχωρήσεις που έχει κάνει. Το αποτέλεσμα του νέου δα­νείου θα είναι η πλήρης κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η δημιουργία νέων μονοπωλίων και η ανάθεση της διαχείρισης της εξου­σίας - της πολιτικής και οικονομικής σκηνής - στις ομάδες επιχειρηματι­ών, τζακιών και
συμφερόντων που θα αναδυθούν την επόμενη περίοδο.
Και μπορεί να μην υπάρχει πλέ­ον εθνική κυριαρχία, διότι οι δανει­στές μας θα διαχειρίζονται τα πά­ντα, όμως το περιβάλλον Παπανδρέ­ου ελπίζει ότι οι νέες συνθήκες θα το κρατήσουν στην εξουσία για πολύ καιρό, καθώς θα εξυπηρετεί πλήρως όλο αυτό το σύστημα.
Γι’ αυτό και οι κύκλοι που κινού­νται γύρω από τον πρωθυπουργό μι­λούν για οριστική αναβολή της πρόωρης κάλπης εάν τα...
πράγματα συνε­χίσουν να εξελίσσονται ως έχουν.
Οι συνομιλητές του πρωθυπουρ­γού αναφέρουν ότι μόνο μια κοινω­νική εξέγερση και αναταραχή μεγά­λης και διευρυμένης κλίμακας μπο­ρεί να αναστρέψει το κλίμα και ότι, εάν οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα που έρχονται παραμείνουν μεμονω­μένες (π.χ. οδηγοί ταξί), θα είναι διαχειρίσιμες καθώς ακολουθείται η τακτική του «ώριμου φρούτου». Δη­λαδή καμία υπαναχώρηση μέχρι να εξαντληθούν οι απεργοί και να υπα­ναχωρήσουν υπό το βάρος της οικο­νομικής κρίσης.
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός δεν έκα­νε καμία παρέμβαση για τα ταξί, επι­λέγοντας - προκλητικά - να συνα­ντηθεί με τον Μισέλ Πλατινί, αλλά όχι να ασχοληθεί με τη μικρο-οικονομία.
Πολιτική καταστροφής
Όμως οι εξελίξεις ενδέχεται να εί­ναι πολύ διαφορετικές το φθινόπωρο απ’ ό,τι υπολογίζει η κυβέρνηση. Σιγά - σιγά όλοι οι διεθνείς οίκοι και αναλυτές ξεδιπλώνουν την πραγμα­τική κατάσταση στην οποία έχει μπει η χώρα μας από την τραγική οικονο­μική πολιτική που ακολουθείται.
Ας μη γελιόμαστε: οι λανθασμέ­νοι χειρισμοί και αποφάσεις είναι που μας έφεραν στο δεύτερο πακέ­το στήριξης και μια περίοδο λιτότη­τας που θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Οι προβλέψεις του προηγούμενου χρόνου για τη λιτότητα 7,5 ετών που προνοούσε το πρώτο πακέτο φαντά­ζουν τώρα... ιδανικές.
Η κυβέρνηση είναι επί της ουσίας αυτή που ευθύνεται για τη βαθύτε­ρη ύφεση, τις αστοχίες στους δημο­σιονομικούς στόχους, τις λάθος με­ταρρυθμίσεις, την έλλειψη αναπτυ­ξιακού έργου, που δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαρ­τιά, την επιβάρυνση του χρέους, τις λάθος διαπραγματεύσεις με την τρό­ικα και την εμμονή ότι όλα πάνε καλά ενώ οι πραγματικοί αριθμοί έδειχναν και δείχνουν άλλα.
Διερωτάται λοιπόν κανείς εάν εσκεμμένα η κυβέρνηση κρατάει το μέτωπο με τα ταξί ανοικτό για τρίτη εβδομάδα και προσπαθεί να καλύψει τις βαρύτατες ευθύνες που της ανα­λογούν για την οικονομική κατάστα­ση της χώρας. Σε αυτό βέβαια βοηθά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που παραδόξως, ενώ η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε μια σωρεία σοβαρών λαθών, δεν αντιδρά και δεν ασκεί τη στοιχειώδη κριτική.
Οι αλήθειες, όμως, όσο και να αποκρύπτονται από τα περισσότε­ρα μέσα ενημέρωσης, που τελευ­ταία τα έχουν δώσει όλα στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης, βγαίνουν στην επιφάνεια έστω και με έμμεσο τρόπο.
Για παράδειγμα, η κυβέρνηση επέ­λεξε να προβάλει την παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ μέσα σε πα­νηγυρική ατμόσφαιρα και να βομ­βαρδίσει τους δημοσιογράφους με ανακοινώσεις, ενημερώσεις και πλη­ροφορίες ότι η έκθεση επαινεί τις προσπάθειές της και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.
Κάθε άλλο! Η έκθεση λέει ξεκάθαρα ότι φως στο τούνελ θα δούμε με­τά το 2035 και ότι τότε το δημόσιο χρέος θα είναι στο 100% του ΑΕΠ! Λέει επίσης ότι η πολιτική συμφωνία για το πακέτο στήριξης πολύ μικρή επίπτωση θα έχει στη μείωση του δη­μοσίου χρέους, πράγμα που αποσιω­πήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
Τα σενάρια του ΟΟΣΑ
♦ Το βασικό σενάριο αναφέρει ότι το χρέος φθάνει το 100% του ΑΕΠ το 2035. Για να γίνει όμως αυτό, η Ελλά­δα πρέπει να έχει πρωτογενές πλε­όνασμα της τάξης του 6% του ΑΕΠ από το 2014 και μετά, μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1,7% και έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ έως το 2017!
♦ Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για χρέος 71% του ΑΕΠ το 2035, με ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και έσοδα αποκρατικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ έως το 2017 – και βεβαίως τα πρω­τογενή πλεονάσματα που αναφέρα­με πιο πάνω.
♦ Το τρίτο σενάριο αναφέρει ότι το χρέος μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο 56% του ΑΕΠ, εάν τηρηθούν τα πιο πάνω, αλλά διογκωθεί το ξε­πούλημα της κρατικής περιουσίας στα 50 δισ. ευρώ.
♦ Το τέταρτο σενάριο - ευχολό­γιο αναφέρει ότι το χρέος μπορεί να μειωθεί και στο 40% του ΑΕΠ εάν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις αυξηθούν και οι ρυθμοί ανάπτυξης πιάσουν το 2,5% ως μέσο όρο. Αυτό το σενάριο ωστόσο ανήκει στον χώ­ρο της... επιστημονικής φαντασίας, καθώς καμία χώρα που βρίσκεται σε παρόμοια οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα δεν το έχει καταφέρει.
Προφανώς, το πιο ρεαλιστικό σε­νάριο, όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, είναι το βασικό και μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι το 2035 ακολουθήσουν κινεζικές οι­κονομικές νοοτροπίες στα εργασι­ακά και αιματηρή λιτότητα που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη διά­λυση του κοινωνικού ιστού της Ελλά­δας και τη δημιουργία μιας νέας τά­ξης Ελλήνων: αυτής των νεόπτωχων, που θα είναι και το 40% του... μεταλ­λαγμένου πληθυσμού.
Και βεβαίως το παρασύνθημα που προσπαθεί να περάσει ο ΟΟΣΑ δεν μας άφησε ασυγκίνητους: όσο πιο πολλά ξεπουλήσετε τόσο πιο γρήγο­ρα θα ξεχρεώσετε.
Αυτή είναι πλέον η βασική και μό­νη προτεραιότητα των δανειστών μας και των κέντρων εξουσίας που διαχειρίζονται τα μεγάλα επενδυτι­κά κεφάλαια του εξωτερικού. Οι κύ­κλοι αυτοί θεωρούν δεδομένη την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας μέσα στον επόμενο χρόνο, γι’ αυτό πιέζουν για τις αποκρατικοποι­ήσεις.
Πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν η πολιτικη σαπιλα ειναι για λιγο ακομη στην εξουσια σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει Ελλαδα.Και το ξερουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.Αλλα δεν τους ενοχλει να συνεχισουν την αλητεια τους εστω και σαν κοτζαμπασιδες στους δυτικους βαρβαρους αλλα με μουσουλμανους κατοικους.
Κανουν αυτοι σχεδια αλλα εχει ο Θεος και τα δικα του.
Οσο για αυτα που λενε οι καθε οοσε η οτιδηποτε αλλη μαφιοζικη οργανωση, δεν εχουν ουδεμια σημασια,ειναι κενου περιεχομενου.
Το σχεδιο ειναι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ η Ελλαδα και οπως βλεπουμε μεχρι τωρα τους βγαινει πολυ καλα.
Ας ειναι καλα η φασιστοκρατια με τα κομματα της.