Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στις φλόγες και πάλι το Λονδίνο




Τρίτη νύκτα συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και στην αστυνομία. Λεηλασίες καταστημάτων, πλιάτσικο σε καταστήματα και σπίτια. Επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές τα επεισόδια (Vid + Pics)


Το Λονδίνο για τρίτη νύχτα θύμιζε πεδίο μάχης, με ομάδες νεαρών να προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές καταστημάτων, προχωρώντας και σε πλιάτσικο.
Οι συμπλοκές με την αστυνομία συνεχίστηκαν, ενώ κτίρια, αυτοκίνητα, λεωφορεία και κάδοι απορριμμάτων τυλίχτηκαν στις φλόγες....
Επίκεντρο των επεισοδίων ήταν οι δύο περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, το Χάκνεϊ στο ΒΑ Λονδίνο και το Πέκαμ με το γειτονικό Λιούισαμ στα νότια.
Οι νεαροί επιτέθηκαν αρχικά στο Χάκνεϊ κατά αστυνομικών με ξύλα, σιδηρολοστούς, πέτρες και κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια άλλοι πυρήνες επιδόθηκαν σε καταστροφές στην άλλη άκρη της πόλης.
Εκτεταμένα επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν για πρώτο βράδυ και στο Μπέρμιγχαμ της κεντροδυτικής Αγγλίας, καθώς και στο Κρόιντον, νότια του Λονδίνου.

Η αστυνομική παρουσία ήταν σαφώς πιο έντονη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες των ταραχών, αν και αυτό δεν απέτρεψε τις ζημιές και τις λεηλασίες.
Οι κατηγορίες για ανεπαρκή αντίδραση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των Λονδρέζων υποχρέωσαν την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι να διακόψει τις διακοπές της και να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου προήδρευσε σύσκεψης με την ηγεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας - της προσωρινής ηγεσίας μετά την παραίτηση των κορυφαίων στελεχών λόγω του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μετά από μεγάλη πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Οι νεαροί συνεννοούνται μέσω μηνυμάτων σε κοινή υπηρεσία κινητών τηλεφώνων και στο Twitter, με τη συμμετοχή ακόμα και δεκάχρονων.
Η αστυνομία, που έχει προβεί σε περισσότερες από 215 συλλήψεις, περιγράφει τους 
υποκινητές των επεισοδίων ως μέλη συμμοριών και αναρχικούς.


πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως γινεται να διακοπτεις τη διακοπη? Ο.ο

Ανώνυμος είπε...

αυτος ειναι ο πολυπολιτισμος!!απολαυστε τον αγγλοσαξονες... bm