Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Άρχισε η εκποίηση της ΔΕΗ


Πωλητήριο σε δύο ή τρεις μονάδες της ΔΕΗ, με επικρατέστερες αυτές του σταθμού της στο Αμύνταιο Φλώρινας, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Πρόκειται για εκκρεμότητα, την οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωσταντίνου δεσμεύθηκε προ μηνός απέναντι στους κοινοτικούς επιτρόπους Ενέργειας και Ανταγωνισμού να έχει τακτοποιήσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για το ζήτημα αυτό η χώρα μας έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Εκτός από την πώληση μονάδων, η πρόταση θα περιλαμβάνει άλλα δύο μέτρα: τη μακροχρόνια ενοικίαση σε ιδιώτες ενός ορυχείου λιγνίτη του Δημοσίου στη Βεύη του Νομού Φλώρινας, καθώς και ανταλλαγές ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με ισόποσης ποσότητας ενέργεια από άλλες πηγές (π.χ. φυσικού αερίου), εταιρειών ηλεκτρισμού γειτονικών χωρών, όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία.

Αρχικά η Κομισιόν ζητούσε οι ανταλλαγές να αφορούν το 40% του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, θέση από την οποία φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει.

Και ο ελληνικός ήλιος

Επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές, τουρισμός και ευρυζωνικά δίκτυα είναι οι πέντε βασικοί τομείς που θα βρεθούν στην ατζέντα των συναντήσεων του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Κάπφερερ με τους υπουργούς Ανταγωνιστικότητας ΜιχάληΧρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος-Ενέργειας ΓιώργοΠαπακωσταντίνου.
Sκοπός της επίσκεψης Κάπφερερ, τον οποίο θα συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ΣΕΒ (BDI) Μ. Κέρμπερ και ο K. Φούνκε, επικεφαλής της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KFW, είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ που θα ηγηθεί πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής., με θέμα την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των Γερμανών κατέχει η αξιοποίηση του ελληνικού ήλιου, με τον κ. Παπακωνστανίνου να δηλώνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τόσο προς το Βερολίνο όσο και προς την Κομισιόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το είδος των προτεινόμενων επενδύσεων και τη χρηματοδότησή τους.

Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον ελληνικό ήλιο σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης της τροφοδοσίας τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές.
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΤΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ , ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ !!!!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ , ΟΤΕ , ΔΕΗ ΤΩΡΑ , ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ......,
ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ..... ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ...ΜΑΖΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά την κάνουν και την πουλάνε. Γέμισε κοπρόσκυλα εκεί μέσα, τεμπέληδες. Με εξαίρεση τους σκληρά εργαζόμενους στα βρωμοεργοστάσια, οι υπόλοιποι είναι για μπάτσες. Στο κάτω-κάτω δεν χρειαζόμαστε καμία εταιρία ρεύματος. Υπάρχουν οι μαγνητικές γεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΗ Α.Ε. ιδρύθηκε απο το κράτος και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.
Δηλαδή σε δέκα (10.000.000) έλληνες (περίπου).
Ας κάνει λοιπόν η κυβέρνηση ένα δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ που θέλει να ξεπουλήσει και οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την κοινή ωφέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Και οι ιδιωτικές εταιρίες εξυπηρετούν 10.000.000 Έλληνες και μάλιστα πολλές φορές πιο αξιόπιστα και χωρίς γραφειοκρατία όπως το δημόσιο. Στην ΔΕΗ για να βγάλεις μια "χελώνα" θέλει 150 υπογραφές, 250 χαρτιά και 300 υπογραφές από τον προ-πάππο σου τον Καραϊσκάκη...

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

το ηλεκτρικο και το νερο ειναι κοινωνικα αγαθα!!!
βγαζοντας στην ακρη τους συνδικα-ληστες, εργατοπατερες που "εκαψαν" τα παντα στο διαβα τους, κοιταζοντας μονο την παρτη τους, "λαμογιαροντας" με τους εκαστοτε κυβερνωντες...
πρεπει νερο και ηλεκτρικο να ειναι υπο τον ελεγχο του κρατους, γιατι μονο ετσι μπορει να εξασφαλιστει η "κοινωνικοτητα" τους,
για τον απλο λαο...
ολα τα αλλα που ακουγονται ειναι να 'χαμε να λεγαμε...
και επειδη εδω και καιρο δραστηριοποιουνται και ιδιωτικες εταιριες στην ηλεκτρικη ενεργεια,
"ψαρευοντας" μεσω τηλεφωνου οικιακους καταναλωτες...
εχω να σας προτεινω το εξης:
επειδη οι πωλητες λενε στους υποψηφιους πελατες (οικιακους καταναλωτες), πως ειναι μεχρι και 20%
φτηνοτεροι απο τη ΔΕΗ...
αν σας τυχει κατι τετοιο πριν υπογραψετε συμβολαιο...
ζητηστε το εγγραφο της συμβασης ετσι ωστε να το διαβασετε με την ησυχια σας, καθως και ενα καταλογο στον οποιο να αναγραφεται ποσο χρεωνουν την κιλοβατωρα...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ...

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
Επειδη εχω ονομα και επιθετο...
Και βεβαια δεν γνωριζω τι ρολο "βαραει" ο καθε ανωνυμος που γραφει εδω, σε σχεση με τη γενικοτερη οικονομικη του κατασταση...
Σημειωστε κατι:
ΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ...
ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ...
ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ...
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟΙ!!!
ΧΑΙΡΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό ακριβώς προτείνω μαγνητικές γεννήτριες. Για φαντάσου ένα τεράστιο δίκτυο από αυτές. Μην μου υποστηρίζεις όμως τους αξύριστους στην ΔΕΗ που παριστάνουν τα παιδιά του λαού και έχουν βρωμίσει την Πτολεμαιδα με καρκίνο. Το νερό είναι άλλο πράγμα. Είναι προιόν της φύσης και είδος πρώτης ανάγκης. Μην τα μπερδευουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και τα ρούχα που φοράμε είναι κοινωνικά αγαθά. Και τα παπούτσια και τα τρόφιμα.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ...
κατ' αρχην δεν γνωριζω τι ειναι οι μαγνητικες γεννητριες...
εν συνεχεια...σε καμια περιπτωση δεν ταυτιζομαι με τους εργατοπατερες...
το αντιθετο ακριβως...
τα λεγομενα κοινωνικα αγαθα εκτος του νερου και του ηλεκτρικου ρευματος, ανετα μπορει να ειναι πολλλα και διαφορα...
π.χ. το γαλα σαν απαταιτητο διατροφικο προ'ι'ον των παιδιων...κι ομως εφτασε σατ υψη...
να γνωριζετε ομως πως η ιδιωτικοποιηση σαν λυση σε ενα τομεα που τον λυμαινονται διαφορων ειδων λαμογια δεν ειναι η λυση...
σκοπος των κυβερνωντων- σκατοκαριοληδων ειναι να απαξιωθουν τα παντα ετσι ωστε η ιδιωτικοποιηση τους να φανταζει σαν η πιθανη λυση...
το ερωτημα ειναι ενα:
ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝΕΤΑ...
ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΟΜΩΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;