Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Να τον κάνουμε να σιγήσει


Ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων της κρατικής τηλεόρασης της Λιβύης δείχνει τον πραγματικό σκοπό του ΝΑΤΟ, τους πολέμους και τις καταστροφές χωρών που δεν έχουν προσκυνήσει ακόμη τον Ηγεμόνα. Ο δε τρόπος που παρουσιάζονται, μας είναι γνωστός απο τον Geoffrey: Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
ου André Scheer
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης


Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 15 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα μιας βομβιστικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης της Λιβύης το Σάββατο, 30.07.2011. Σύμφωνα με μια έκθεση του Rolando Segura, ανταποκριτή του λατινοαμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού Telesur στην Τρίπολη, υπέστη καταστροφές και το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.


Η επίθεση είχε σαν σκοπό "την προστασία της ζωής αμάχων", υποστήριξε λίγο μετά ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Roland Lavoie. "Η επέμβασή μας ήταν απαραίτητη, επειδή η τηλεόραση είχε χρησιμοποιηθεί ως αναπόσπαστο μέρος του μηχανισμού του καθεστώτος και εξυπηρετούσε την συστηματική καταπίεση και κατατρομοκράτηση του πληθυσμού και την υποκίνησή του σε επιθέσεις". H στρατιωτική συμμαχία φαίνεται ότι αισθάνεται να προκαλείται απο το γεγονός, ότι ο Μουαμάρ αλ Καντάφι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον τηλεοπτικό σταθμό για να απευθύνει εκκλήσεις προς τον πληθυσμό. "Η συνεχιζόμενη τακτική του Καντάφι με τις ανατρεπτικές εκπομπές του απεικονίζει την πολιτική του καθεστώτος του, να ενσπείρει μίσος μεταξύ των Λίβυων, να κινητοποιεί τους υποστηρικτές του εναντίον αμάχων και να προξενεί αιματοχυσίες", ισχυρίσθηκε ο Lavoie.


Με τα ίδια λόγια είχε δικαιολογήσει το 1999 ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, Jamie Shea, τον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού σταθμού RTS στο κέντρο του Βελιγραδίου, κατά τον οποίο είχαν σκοτωθεί 16 εργαζόμενοι του καναλιού. Το RTS δεν είναι ένα μαζικό μέσο, αλλά "γεμάτο απο δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται για να παράγουν προπαγάνδα και ψέμα". Και γι' αυτό ο σταθμός έγινε στρατιωτικός στόχος. "Εμείς δεν θα στοχοποιούσαμε ποτέ νόμιμα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης", είχε πεί ο Shea.


Το ποιά είναι νόμιμα και ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, αυτό το ΝΑΤΟ θέλει να το αποφασίζει μέχρι σήμερα μόνο του. Τους τελευταίους μήνες η τηλεόραση της Λιβύης είχε κάνει πολλές αναφορές για επιθέσεις που δέχθηκε απο τους συμμάχους και τους υποτακτικές τους, που αρχικά διαψεύσθηκαν απο την συμμαχία, μετα όμως τις ομολόγησε. Ύστερα από περισσότερους από 1.000 θανατωθέντες αμάχους και πάνω από 4.000 τραυματίες από το τέλος Μαρτίου, το ΝΑΤΟ προφανώς δεν θέλει να εμφανισθεί σαν ο αίτιος και να αποδεχθεί τις συνέπειες των πράξεων του.


Ο Dschaled Bazilia, ένας απο τους διευθυντές τής λιβυκής τηλεόρασης, ονόμασε τις επιθέσεις μια "πράξη διεθνούς τρομοκρατίας» και μια παραβίαση του ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων της Λιβύης, την οποία επικαλείται συνέχεια το ΝΑΤΟ. «Είμαστε εργαζόμενοι της επίσημες Λιβυκής τηλεόρασης. Δεν είμαστε ένας στρατιωτικός στόχος, δεν είμαστε διοικητές του στρατού και δεν αποτελούμε κίνδυνο για τους αμάχους", υπογράμμισε ο Bazilia. Και οι Λίβυοι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη δουλειά τους ασφαλώς και υπό την προστασία του εθνικού και του διεθνούς δικαίου. Παρά τις επιθέσεις τα προγράμματα της τηλεόρασης συνεχίσθηκαν να μεταδίδονται απο την Κυριακή και μέσω του Διαδικτύου.


Εν τω μεταξύ αρχίζουν να εμφανίζονται στην ετερογενή συμμαχία των ανταρτών που έχουν βάλλει σαν στόχο τους την πτώση του Προέδρου Καντάφι όλο και περισσότερες ρωγμές. Αφού την Πέμπτη σκοτώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, ο στρατιωτικός αρχηγός τους, στρατηγός Abdel Fattah Yunis, το βράδυ του Σαββάτου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων των εξεγερμένων.
Πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τον πιουνε και θαναι και τεραστια η πουτσα του κανταφι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ , ........ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ......!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το BLOG (όπως και άλλα αντινεοταξίτικα) έχει απήχηση και βάλανε ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ...να γράφουν προκλητικές αναρτήσεις ώστε να πούμε ακόμα και εμείς "ποιοί είναι αυτοί που μας προκαλούν;;;Βρείτε τους και κόψτε τις αναρτήσεις τους...". Έτσι σαν Δούρειος Ίππος θα ζητάμε την άρση της ανωνυμίας των BLOGS και τη παρακολούθηση μας...
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!!!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!
ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ BLOGS.....ΒΟΘΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!