Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Θεσμοθέτησαν την ατιμωρησία. Μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση.


Από σχόλιο του SWANS.
Στην 1η παράγραφο της 1ης σελίδας (σε σύνολο 10), ο παπαριωάννου και οι συν αυτώ αναφέρουν :
“Τυποποιείται όμως ως βασικό έγκλημα (άρθρο 20) η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, χαρακτηρίζεται ως κακούργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης και σωρευτικά με χρηματική ποινή, ενώ διατηρούνται οι παρεπόμενες ποινές, όπως απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος, δήμευση,
απαγόρευση διαμονής κ.λπ.). Κρίθηκε ότι είναι εντελώς άσκοπη η διατήρηση ως εγκλήματος της διακίνησης από αμέλεια, ενώ στο βασικό έγκλημα διευρύνθηκε το πλαίσιο ποινής προς τα κάτω από 10-20 χρόνια κάθειρξης σε 5-20, ώστε να μπορεί ο δικαστής να εκτιμά σωστά την περίπτωση.”

Φαίνεται εντάξει, αλλά δεν είναι.
Γιατί κατεβάζοντας την ποινή σε κακούργημα, κάτω απ’ τα 10 χρόνια, δεν πρόκειται να προφυλακίζεται κανείς απ’ τους πρεζέμπορους πλέον (πόσο μάλλον να καταδικάζεται/φυλακίζεται). Γιατί το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών, κάνει παρέα με πλαστογραφίες, εκβιασμούς, απάτες κ.α., που σύμφωνα με το νόμο 3811/09 (του καστανίδη), για να προφυλακιστεί κάποιος πρέπει να έχει 2 αμετάκλητες καταδίκες – για ομοειδή κακουργήματα – εις βάρος του (και όπου αμετάκλητες, υπολόγισε καμιά 10αριά χρόνια για την κάθε μία).
Με λίγα λόγια, ΟΛΟΙ (οι μεγάλοι) ΕΞΩ…
Αυτή η διάταξη είναι η μόνη που θα ενεργοποιηθεί σίγουρα. Για τις υπόλοιπες, θα δούμε…

Και ένα πρόσφατο παράδειγμα για το πως λειτουργεί στην πράξη ο νόμος καστανίδη :

“Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, αφέθηκε ο 30χρονος κάτοικος Τεμπλονίου που συνελήφθη ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη στους Πουλάδες.
Ο 30χρονος παραπέμφθηκε με την κατηγορία του εμπρησμού δασικής περιοχής σε βαθμό κακουργήματος καθώς – σύμφωνα με την Αστυνομία – αρχικά ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά στην περιοχή Πουλάδες, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική εκτιμούν ότι έχει προκαλέσει άλλες τουλάχιστον… 2 φωτιές στην ευρύτερη περιοχή.
Ο συλληφθείς ήταν μεταξύ των 5 ατόμων που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Τρίτης μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών που έκαψαν πάνω από 1.300 στρέμματα.
Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, συνήγορος του κατηγορουμένου, ανέφερε ότι ο πελάτης του αφέθη ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφού το κατηγορητήριο, με το οποίο επιβαρύνεται, επισείει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και σύμφωνα με πρόσφατη διάταξη, για ανάλογα αδικήματα, δεν προβλέπεται προφυλάκιση.”
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν τώρα κανείς μιλήσει ότι ο ετήσιος επαναλαμβανόμενος,εμπρησμός των δασικών εκτάσεων γίνεται εσκεμμένα, με άνωθεν κατευθυνόμενες εντολές,και με πλήρη κάλυψη,θα πεί κανείς ότι είναι συνομωσιολογική θεώρηση?
Και αναφορικά με τα την απαλλαγή των χρηστών από εγκλήματα που συνδέονται με την συνήθεια της χρήσης,αρκεί να μην συνδέονται με βαριές και ανεπανόρθωτες κακώσεις,επίσης δεν προτρέπει στην διάπραξη ληστειών με δικαιολογία την συνήθεια αυτή και με δεδομένο ότι στα πλαίσια αυτά ο χρήστης δεν θα διώκεται,αρκεί να μην σκοτώσει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑΣ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΕΑΝ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!

ΟΣΟΙ ΠΙΝΕΤΕ ΜΠΑΦΟΥΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΩΣ Η ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ Η ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ…
ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΜΕ 1-2 ΤΣΙΓΑΡΑ(ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΤΛ.)

ΟΣΟΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΠΙΝΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝΕ?
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΗ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ….ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…

ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ,ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΕΝΤΑΝΙ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ,Η ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ(ΑΣΧΕΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ)….

ΕΠΙΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝΕ ΑΠΟ

1)ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ (ΟΥΙΣΚΙ,ΒΟΤΚΑ,ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕ ΛΑΛΑΤΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΞΥΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΧΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ)

2)ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ (ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ,ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΕ,ΟΤΙ ΣΑΠΙΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ CAMEL.ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ….ΜΑΓΚΑ ΧΑΣΙΚΛΗ,Η ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΑΥΤΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ Η ΠΑΣ ΜΕΣΑ….ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

3)ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ(ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 68 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΠΑΠΑΚΙΑ,ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΤΛ)ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΠΩς ΕΣΥ.

4)ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΓΚΕΥ …

5,6,7,8,9,10,11,12,13………………………

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΔΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ,ΔΕ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ,ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΩς ΠΡΕΠΕΙ,ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ…..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ….ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΝΝΒΗΣ….

ΜΑΛΑΚΕΣ….ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΦΑΤΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

4:04 eisai gigantas

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 4.04 ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ.ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΤΑΝ "ΠΟΥΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΟΥ" , ΠΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ , (ΟΠΩΣ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ) ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ .
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΥΣΙΟΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τα σχετικά με το θέμα σχόλια των τοξικομανών μπορεί να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα και είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε τι θέλουν πραγματικά να μας πουν ποια είναι δλδ η πραγματικότητα που βιώνουν.

Όταν λένε ότι η χρήση αφορά αυτούς μόνο και είναι προσωπικό θέμα υποψιαζόμαστε διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις, δεν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μέρος ενός συνόλου και δεν του ενδιαφέρει τόσο τι προκαλούν στους γύρω, είναι βαθιά εγκλωβισμένοι στα δικά τους συναισθήματα, προβλήματα(;).

Επιβεβαιώνεται πλήρως η απογοήτευσή τους από την κοινωνία (φαίνεται από τη χρησιμοποίηση της λέξης "υποκριτές" και άλλων "κοσμητικών" επιθέτων), τις αξίες της και τους θεσμούς της ίσως επειδή τους έλειψαν τα κατάλληλα πρότυπα.

Προσπαθούν να εκλογικεύσουν τη χρήση με επιστημονικές δήθεν μελέτες για ιατρικές, οικονομικές κλπ συνέπειες όσες φορές όμως έμμεσα τους προκάλεσα κανένας δεν ανέφερε το θέμα της εσωτερικής πληρότητας.

Αφού η πολιτεία δεν θέλει πλέον έστω με κατασταλτικό τρόπο να βοηθήσει τα παιδιά που δίνουν αγώνα να κρατηθούν καθαροί ούτε όμως και να προστατέψει τις επόμενες γενιές η ευθύνη βαραίνει τους γονείς να προλάβουν (γιατί η πρόληψη είναι πιο εύκολη από τη θεραπεία):
Φροντίστε να έχετε αγάπη ή έστω συνεννόηση μεταξύ σας οι σύζυγοι ή γονείς.
Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, θυσιάστε από τον χρόνο σας (δείτε τι σας λέει στο 4:04) να είστε ανοιχτοί να σας πουν τους προβληματισμούς τους.
Δημοκρατικοί αλλά και με θέσπιση ορίων που τα τηρείτε και εσείς.
Η δική σας στάση απέναντι σε ουσίες (αλκοόλ, φάρμακα, τσιγάρο-ξέρω πως θα νευριάσουν μαζί μου μερικοί όμως έτσι είναι) διδάσκει τα παιδιά.
Διδάξτε τους αξίες με το παράδειγμά σας.

Για όσους δεν έχουμε παιδιά οφείλουμε να δουλέψουμε στον εαυτό μας που είναι μέρος της κοινωνίας και βελτιώνοντας τον εαυτό μας βάζουμε ένα λιθαράκι."Έχε ειρήνη στην καρδιά σου και χιλιάδες θα ειρηνεύσουν γύρω σου" μας λέει ο όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ.

Με πολύ πόνο για τα βασανισμένα παιδιά.