Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανάλυση αγγελίας εργασίας


"ΕΙΜΑΙ 25 ΕΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. ΔΙΑΘΕΤΩ ΠΤΥΧΙΟ ECDL,ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΣ,ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.
ΕΧΩ ΠΡΟϋΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΥΧΩΝ..
ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ Η' ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ..
ΠΛΗΡΗΣ Η' ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΜΙΣΘΟΣ 700€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ...ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτή η αγγελία είναι παρόμοια με πολλές άλλες που βάζουν στις μέρες μας οι ίδιοι οι υποψήφιοι που ζητάνε εργασία. Προσπερνάω τα λάθη αυτής της αγγελίας που μειώνουν την υποψηφιότητα της κοπέλας και πάω κατευθείαν στα δεδομένα που μπορούμε να εκμαιεύσουμε για το τι γίνεται στην οικονομία και κοινωνία:

1) Ένα άτομο με πτυχίο Λογιστικής που θεωρώ είναι ένα καλό πτυχίο + γνώση κομπιούτερ (ECDL) + δίπλωμα αυτοκινήτου και μηχανής (παρόλο που είναι κοπέλα) + προϋπηρεσία στα λογιστικά + υπευθυνότητα για να υπάρξει κάποτε υπεύθυνη καφετέριας (η οποία είναι μια εγκατάσταση με αντικείμενα και ανθρώπους) + στοιχειώδη και πάνω κοινωνικότητα για να υπάρξει πωλήτρια ρούχων ή κάτι παρόμοιο σε κατάστημα ρούχων, η οποία κοπέλα ζητάει περίπου τον βασικό μισθό, δεν μπορεί να βρει εργασία!

Κάτι που μας δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στην ανεργία των νέων. Εγώ πιστεύω ότι μια κοπέλα με τα παραπάνω προσόντα και λίγη εκπαίδευση από έναν μελλοντικό εργοδότη θα μπορούσε να εργαστεί ΠΑΝΤΟΥ (στον κλάδο που αναφέρεται) με άνεση. Παρόλα αυτά σε μια συγκυρία όπου η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο τεράστια ποσοστά τίποτα δεν φαίνεται να είναι αρκετό.

Έτσι άτομα με γνώσεις και εξειδίκευση, όπως ένας απόφοιτος λογιστικής που ποτέ δεν θα έπρεπε να μένει χωρίς δουλειά, βάζουν απελπισμένες αγγελίες εργασίας.

2) Το ότι είναι άνεργη (διαθέτη κάρτα ανεργίας) δείχνει να αποτελεί πλεονέκτημα γιατί η κοπέλα το αναφέρει ξεχωριστά (ώστε να ωφεληθεί ο υποψήφιος ίσως εργοδότης από κάποια έκπτωση). Πώς άραγε μπορεί να πάει μια οικονομία μπροστά όταν η ανεργία αποτελεί προσόν για τους υποψήφιους;

3) Το κορίτσι αυτό αναφέρει ότι ψάχνει εργασία όχι στα τηλεμάρκετινγκ και στην προώθηση προϊόντων. Για να το γράψει αυτό η κοπέλα έχει απηυδήσει αφού οι περισσότερες αγγελίες είναι για τέτοια πράγματα.

Είμαστε μια κοινωνία και οικονομία που κατάντησε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την φωνούλα μιας κοπελίτσας 25 ετών παρά για τις γνώσεις της στη λογιστική.

Έτσι, οι περισσότερες εργασίες είναι για τηλεπωλήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί χρεωκοπήσαμε ως οικονομία, δεν έχουμε πλέον παραγωγή, οι εταιρείες δεν διαθέτουν κάποια γνώση ή τεχνογνωσία ή διαδικασία μέσω της οποίας έχουν βρει τρόπο να βάζουν τους εργαζόμενους σε ένα καλούπι από όπου θα βγει κάποια προστιθέμενη αξία. Αυτή είναι η δουλειά των επιχειρήσεων, να προσφέρουν τον τρόπο εργασίας, και γι' αυτό υποτίθεται είναι τόσο καλός ο καπιταλισμός. Αντίθετα, περιμένουν από τους εργαζόμενους να κάνουν κάποιο μαγικό ή να έχουν κάποιο απρόσμενο ταλέντο από το οποίο η εταιρεία θα βγάλει εύκολο κέρδος.

Ελλείψει βέβαια τέτοιων ταλέντων μένει να ψάχνουν άτομα με θράσος που γίνονται έως και ενοχλητικά με σκοπό να πουλήσουν προϊόντα που κανείς δεν χρειάζεται.

4) Το πλέον προφανές επίσης είναι ότι πλέον οι υποψήφιοι βάζουν οι ίδιοι αγγελίες εργασίας προβάλλοντας τον εαυτό τους με την ελπίδα να τους δει κάποιος εργοδότης.
Πηγη 

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χεσε μεσα λεω εγω

efh είπε...

thes na deis 2 biografika akomi gia na deis poios mporei na vrei douleia simera?exoume k leme,ptyxio k metaptyxiako apo to LSE.diethnwn oikonomikwn sxesewn,3 xenes glwses,aristi gnwsi twn ypologistwn ,3 xronia ergasia se eyrwpaiko koinovoulio..me symvaseis.k den vriskei oute pwlitis...oute kan garsoni...me poly katw apo ta 700 eyrw!!aytos einai o enas mou gyios,akou o allos twra..ptyxio k metaptyxiako sta oikonomika..apo to kingston tou londinou..3 xenes glwsses 2 xronia ergasias stin Vodafone...k einai mines anergos!!!eytyxws pou efygan sto Londino...k vrikan ekei douleia!!alliws tha mas emenan ta daneia pou pirame ws goneis gia na spoudasoun!!!i Ellada ta trwei ta paidia tis dytyxws!!!den eimaste kollitoi twn dosilogwn pou mas kyvernan,oute anikoume se kammia MKO tou giwrgou gia na dioristoume!!!NTROPI!!!alites

Ανώνυμος είπε...

pes ta!!!n agiasei to stoma sou!!

Ανώνυμος είπε...

4.11, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ GRENGLISH... Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Σ !!

Ανώνυμος είπε...

4.35 ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ 4.11....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 4:39 μ.μ. Ή 4:36 μ.μ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

εφη είπε...

εχετε δικιο για τιν γλωσσα παιδια...ζητς συγνωμη!!αλλα παντα κανω λαθη στα ελλινικα οταν γραφω!!δουλευα 22 χρονια σε σχολειο αγγλικων κ μοθμεινε!!!το θεμα ειναι η ουσια..με την οποια συμφςνουμε ολοι νομιζω!!!γιαυτο κ μασ αποχαιρετουν τα παιδια μας κ φευγουν εξω!!οι πολιτικοι μας θελουν προβατα να τα κανουν οτι θελουν,κ να τους ψηφιζουν ακομα κ αν τουσ δινουν κοκκαλα να γλειφουν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ 4:11.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ??ΧΜΜ...
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ??ΧΜ...
ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ...
ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ...
Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ???
ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΩΣ ΕΔΩ.ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
-------Α Ι Σ Χ Ο Σ-------

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΛΕΓΕΣΤΕ.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ" ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 36.000 ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ 70' ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ??ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΙΛΟΥΝ ΠΟΔΙΕΣ...ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΦΘΗΡΕΙ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΗΡΘΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤ ΧΟΡΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΧΟΡΕΥΕΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΜΑΣΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Υ.Σ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "FIVE MOON SQAURE" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ.ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

εφη είπε...

παιδια..δεν ειμαι πλουσια..ειμαι μια μαννα με 3 παιδια..που ετυχε η αδερφη μου να μενει Λονδινο κ εστειλα τα 2 παιδια μου να σπουδασουν εκει!!ειμαι χρεωμενη..τιγκα,με καρτες κ δανεια!!στο ευρωπαικο κοινοβουλιο φιλε μου πιγε ο γιος μου μονο κ μονο απο τα προσοντα του!!αγαπω την πατριδα μου την Ελλαδα παρα πολυ!!γιαυτο θλιβομαι!!!καμμια μητερα δεν θελει να λειπουν τα παιδια της στο εξωτερικο!!!καποτε εφευγαν οι εργατες κ τωρα φευγουν οι επιστημονες!!ποιοσ δεν ποναει απο αυτο???

Ανώνυμος είπε...

Μην τσακώνεστε ρε. Όλους μας πνίγει το δίκιο. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ότι δεν φταίει σε τίποτε η Ελλάδα. Αυτοί που φταίνε έχουν όνομα και επίθετο. Δεν μου αρέσει να ακούω ότι η Ελλάδα δεν βοηθά τα παιδιά της και άλλα τέτοια. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι αυτές που πολεμούν τον Έλληνα.
Τα χειρότερα όντως είναι μπροστά μας και θα τα δούμε πολύ σύντομα. Και θα συμφωνήσω ότι εν μέρει μας αξίζει να περάσουμε όσα έρχονται. Δεν θα το αναλύσω αυτό διότι θα μακρηγορήσω οπότε εύχομαι σε όλους υπομονή και πίστη. Έτσι μόνο θα παρέλθουν επιτυχώς οι δοκιμασίες που έρχονται.
ΠΤΟΛΙΕΘΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

έφη

δες που έστειλες να "σπουδάσει" ο γιός σου...


http://redskywarning.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html

Διάβασε και τα σχόλια από κάτω...

Modestus είπε...

Βασικό λάθος της προηγούμενης γενεάς. Έστειλα τον γιο\κόρη στο εξωτερικό να σπουδάσει. Γιατί; Λέω εγώ ο αφελής, και απαντώ διότι απέτυχε να περάσει στο πανεπιστήμιο εδώ στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το καμάρι μας μπορεί να μην κάνει για αυτό που θέλουμε αλλά εκεί σώνει και καλά να σπουδάσει. Μην απορείτε λοιπόν γονείς που οι Αλβανοί έχουν δουλειές στην χώρα μας και τα βλαστάρια σας με 3 πτυχία δεν κάνουν ούτε για σερβιτόροι. Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούν βρε αδερφέ να γίνουν όλοι επιστήμονες πως να το κάνουμε. Χρειάζεται και εργάτες αυτή η χώρα και μάστορες γιατί υποτιμάτε τις άλλες εργασίες δεν το καταλαβαίνω. Ο καθένας είναι επιστήμονας στην εργασία του αν είναι καλός και σοβαρός επαγγελματίας. Βάλε τον γιατρό να αλλάξει μια βρύση, μούσκεμα θα τα κάνει. Δεν πάει να έχει εκατό πτυχία και doctora, θα φωνάξει τον κυρ Μήτσο τον υδραυλικό να το κάνει.
Άιντε παρατήστε τις κλάψες και παραδεχτείτε τα λάθη του παρελθόντος. Το καλύτερο μέλλον το χτίζει κάθε άνθρωπος βασιζόμενος στα χέρια του και όχι στα πτυχία.

εφη είπε...

φιλε Modestus τα παιδια μου ηταν αριστοι μαθητες κ περασαν σε ελληνικα πανεπιστημια,ομως ειναι η αδερφη μου πολλα χρονια στο λονδινο κ πηγαν εκει για σπουδες απο δικη τους επιλογη,αλλωστε στην Βρετανια δεν σε δεχονται αν ο βαθμος του απολυτηριου σου δεν ειναι 17,5 κ ανω!στην πατριδα μας μπαινουν σε σχολες ακομα κ με 8 η 9πραγμα γελοιο!επισης στην Βρετανια δεν μπορεισ παρα να τελειωσεις την σχολη σου στα 3 χρονια με ανοχη 1 εξαμηνου οχι οπως εδω που εχουμε αιωνιους φοιτητες!!βλεπεις λοιπον πως υπαρχουν πολλοι λογοι για να σπουδασεις εκει αν το μπορεις.δεν φταιει η ελλαδα μας αλλα αυτοι οι λεχριτες που μασ κυβερνανε τοσα χρονια!!!αυτοι τα εκαναν ολα μπαχαλο κ απο πτωτοποροι που επρεπε ναμαστε,ειμαστε σχεδον τελευταιοι!!δες λιγο την παγοσμια καταταξη των πανεπιστημιων μας για να δεις που μασ εφτασαν!!!η ντροπη ειναι για τουσ προδοτες που μασ κυβερνανε,και σε ολους μας πεφτει η ευθυνη που τους χειροκροταγαμε κ τους ψηφιζαμε,κ να τα χαλια μας τωρα!!Απλως την πληρωνουν τα παιδια μας που δεν φταιξανε σε τιποτα!!