Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σόϊμπλε, υπέρ της άμεσης εκλογής προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης


anti-ntp:Ενα ακόμη βήμα πρός την παγκόσμια διακυβέρνηση...

Σε αναζήτηση του ενδεδειγμένου δρόμου που να οδηγεί στην Ευρώπη των Ενωμένων Κρατών βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλο της Frankfurter AllgemeineZeitungο. κ. Σόιμπλε υποστηρίζει την άμεση προσφυγή στις....
κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της Ε.Ε.

«Με αυτόν τον τρόπο, ήδη από την πρώτη εκλογική διαδικασία θα ενδυναμώνονταν μια ισχυρή ευρωπαϊκή συνείδηση. Όσο καιρό δεν υπάρχει ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, όσο καιρό για τους Ευρωπαίους είναι πολύ πιο σημαντικό, ποιοί κυβερνούν στα κράτη μέλη, είναι αδύνατο να μεταφέρουμε για παράδειγμα την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Για την Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε έκανε την αυτοκριτική του. Είπε ότι οι αποφάσεις για τον μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης και η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας ελήφθησαν σωστά, αν και με καθυστέρηση. Επίσης τάχθηκε και πάλι ενάντια στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ προειδοποιώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε στις αγορές. «Η ευρωζώνη θα υφίστατο απώλεια εμπιστοσύνης που δεν θα μπορούσε να την αποκαταστήσει».

Κριτική άσκησε και προς εκείνους που γκρινιάζουν για το οικονομικό βάρος που σηκώνει η Γερμανία λόγω της κρίσης. «Η Ε.Ε. δεν είναι ένα εγχείρημα μηδενικού κόστους», είπε χαρακτηριστικά ο Σοιμπλε. «Όταν υπάρχει οικονομική κοινότητα, τότε ορισμένα πράγματα τα μοιράζεται κανείς για το καλό όλων των συμμετεχόντων, κυρίως η γερμανική οικονομία αποκομίζει τα περισσότερα οφέλη από το κοινό νόμισμα.

H μεσαία επιχειρηματικότητα δεν θα ήταν εύρωστη, αν δεν είχαμε το ευρώ, εξάλλου το 60% των εξαγωγών μας που προορίζεται για την Ε.Ε, θα είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα υποτίμησης», υπογράμμισε ο Γερμανός. υπ. Οικονομικών.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της λήψης κυρώσεων σε βάρος χωρών με δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά πολύ πριν φτάσουν στο έσχατο σημείο κρίσης. «Θα μπορούσαμε να παγώσουμε επιδοτήσεις από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και να μην περιμένουμε να πέσει πρώτα το παιδί στο πηγάδι, είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων εκείνων που δεν περιλαμβάνουν την αυτόματη επιβολή κυρώσεων. "Πλήρης αυτοματισμός στις κυρώσεις θα γεννούσε προβλήματα στον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων και κυβερνήσεων", τόνισε.
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι να αγορασεις χρυσο καροτσακι μαλακα σακατη...

Ανώνυμος είπε...

...κοψτε φατσες και βγαλτε συμπερασμα...