Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συζητήσεις αλλά όχι συμφωνία για τα 12 μίλια


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίς Μπουλούκμπασι για τα 12 μίλια. Για "ξαναζεσταμένο φαγητό έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών
Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών του πρώην πρέσβη της Τουρκίας, Ντενίς Μπουλούκμπασι, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρώην πρέσβης δήλωσε ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών η Ελλάδα είχε δεχτεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.
Ο Πάνος Μπεγλίτης, που εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία, καθώς μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
"Ξαναζεσταμένο φαγητό" χαρακτήρισε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης το "θόρυβο" γύρω από τα λεχθέντα από τον Τούρκο πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι για υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.
Έχουμε το δικαίωμα επέκτασης
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης τόνισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρόσθεσε ότι η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης.
Σημείωσε επίσης ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και κάλεσε όλα τα ελληνικά κόμματα να είναι μια γροθιά σε αυτά τα ζητήματα.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε απάντηση σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο κ. Λαμπρινίδης από κοινού με την επισκεπτόμενη την Αθήνα νέα υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ε. Κοζάκου - Μαρκουλή.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΘΑ ΡΘΗ".ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ.ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ.ΜΗΝ ΔΗΛΙΑΖΕΤΕ.ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΗ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.