Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Φάκελος Κύπρου 1:Πραξικόπημα


Δείτε το ντοκιμαντέρ!
Το πραξικόπημα Τα απόρρητα έγγραφα, οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών
Το 1986, η ελληνική Βουλή αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής που θα εξέταζε το γιατί φτάσαμε στην κυπριακή τραγωδία. Στην Επιτροπή κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες και διοχετεύτηκαν χιλιάδες σελίδες ....
εγγράφων. Ο φάκελος όμως έμεινε στο σκοτάδι. Σφραγίστηκε και τα έγγραφα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Για το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχτηκε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δεν τιμωρήθηκε κανένας.
Τι έγινε στην Κύπρο στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή; Μπορεί ο καθένας να βρει χιλιάδες βιβλία για αυτό. Αλλά όχι την επίσημη ελληνική θέση.
Πριν από έναν μήνα, η κυπριακή Βουλή, μετά από έρευνα ετών, έβγαλε το δικό της πόρισμα.
Ποιοί φταίνε; Γιατί φταίνε; Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε το παραμικρό. Μόνο διάψευση για μια πτυχή που αφορούσε έναν έλληνα εκδότη.
Η είδηση δεν ακούστηκε ποτέ, αλλά η διάψευση γράφτηκε από όλους.
Το Κουτί της Πανδώρας, ανοίγει τον Φάκελο της Κύπρου με τους πρωταγωνιστές και τα ντοκουμέντα της εποχής.
Ποιοί και πώς έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο;
Στην επόμενη εκπομπή «Φάκελος Κύπρου 2» δείτε πώς έγινε η εισβολή και πόσο ήρωες ήταν αυτοί που διεκδίκησαν αργότερα τα μετάλλια και τις δάφνες από τα πεδία των μαχών που εγκατέλειψαν.

Φάκελος Κύπρου 1 from Kouti Pandoras on Vimeo.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

EISTE ANTIXRISTOI IDOU I APODEIXI BRIZETE TON XRISTO STO FACEBOOK THA SAS GAMISOUME THA SAS EXAFANISOUME MIA KI GIA PANTA APO TON XARTI.
http://www.facebook.com/group.php?gid=78174886701

Ανώνυμος είπε...

GAMO TIN ELLADA SAS KERATADES TOY ANTIXRISTOY DE THA AFISOUME PETRA GIA PETRA ELLADA I NTROPI TIS ANTHROPOTITAS.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κωλόπαιδο μας τα χεις πρίξει τόσες μέρες! Σκάσε επιτέλους...Α! Τούρκος δεν είσαι...κάνα κωλόπαιδο αναρχοάρχιδο είσαι! Όπως και να χει ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

να θυμασαι τα λογια που ειπες οταν η ημισεληνος θα σου επιβαλει το οθωμανικο δικαιο, με ενα εξπρες του μεσονυχτιου απο πισω... τοτε θα αναπολεις τον παραδεισο της ανοχης της Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ Η ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ !! ΠΡΟΣΕΧΕ, ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΠΟΥ ΚΩΛΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ... ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΛΙΓΟ ΝΙΟΝΙΟ ΣΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΤΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΥΛΟΣΠΟΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

TOYRKOS EIMAI DE THELO NA LEGOMAI ELLINAS TO KATALABES MEXRI MESA EIMAI TOYRKOS PIO TOYRKOS KI APO TOYS TOYRKOYS KATALABES FILARAKO DE THA EXETE KALO TELOS AN DEN EISTE KONTA STON XRISTO.OSOI POLEMISETE ENANTION MAS THA XATHEITE OLOI,SARESEI DE SARESEI POSOS ME ENDIAFEREI.
KI KATI ALLO I KARAMELA ME TOYS TOYRKOYS MATHE PROTA POSOUS SKOTONOUME EMEIS APO DAYTOUS KI META MILA.SE KATHE POLEMO IPAXROUN PATHAMENOI KI APO TIS 2 PLEURES ALLA ESAS KAIMENOI ELLINES THA SAS PAROUME AERA TETOIA PANOLETHRIA DE THA EXETE XANAFAEI STI PAGOSMIA ISTORIA THA TA BLEPOUN OI EPOMENES GENIES ELLINON KI DE THA THELOUN NA SAS MOIASOUN ANTIXRISTOI I KOLASI EINAI EDO.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8nh931yRQIM&NR=1
XOREPSE KI ESI AXAXAXAXAXA
THA SAS XOREPSOUME KALA KAIMENOI ELLINES ΦΩΝΑΧΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΩΧ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΧ ΒΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΝΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΕΑ.ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΑΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ.ΧΑΡΕΙΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ποιός μαλάκας είναι αυτός? Τούρκος ή μαλάκας αναρχοαυτόνομος, ο σελιδάρχης γιατί αφήνει τέτοια αρχίδια να γράφουν τέτοια πράγματα? Αν είναι να το γυρίσουμε στο ....θα σας ... θα σας .... δεν θα έχουμε τελειωμό. Εδώ μας ενδιαφέρει η αλληλοενημέρωση των μελών, για όλα αυτά που μας βασανίζουν στην Ελλάδα.

spi είπε...

στην κοκκινη μηλια θα τρεχετε να σωθειται μπασταρδα μογγολια

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, (ΙΣΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΗ) ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ. ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το BLOG (όπως και άλλα αντινεοταξίτικα) έχει απήχηση και βάλανε ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ...να γράφουν προκλητικές αναρτήσεις ώστε να πούμε ακόμα και εμείς "ποιοί είναι αυτοί που μας προκαλούν;;;Βρείτε τους και κόψτε τις αναρτήσεις τους...". Έτσι σαν Δούρειος Ίππος θα ζητάμε την άρση της ανωνυμίας των BLOGS και τη παρακολούθηση μας...
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!!!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!
ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ BLOGS.....ΒΟΘΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ανώνυμος είπε...

Eίναι αυτό που λέμε... Μας την γάμησες την συζήτηση !!!! Έχει γίνει πολύ μόδα και προέρχεται απο τους κύκλους των αναρχιδιών , αριστερών , γκέυ , και καρεκλοκένταυρων εξουσιαστών. Ολα αυτά τα σκατά σε ΈΝΑ !!

Ανώνυμος είπε...

hhhhhhhhhhh

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ