Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σχετικά με το "Ούτε κουμπί μέσω τραπέζης! "


Αφορά το http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/blog-post_6275.html
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα "επιζήμιο" προϊόν για τις τράπεζες αν... χρησιμοποιηθεί σωστά από τους πελάτες τους. Αν ο καθένας έκανε όλα του τα ψώνια με τις πιστωτικές και μετά από 20 μέρες (περίπου τόσο κάνει να έρθει ο λογαριασμός) αποπλήρωνε όλο το ποσό δεν θα είχε καμία ,α καμία επιβάρυνση, θα έπαιρνε δηλαδή ένα μικρής διάρκειας άτοκο δάνειο.
Αν αναλογιστούμε και το λειτουργικό κόστος αυτής της συναλλαγής τότε καταλαβαίνετε πόσο "επιζήμιο" θα ήταν αυτό το προϊόν για τις τράπεζες. Αλλά "ευτυχώς" για τις τράπεζες οι περισσότεροι πελάτες δεν κάνουν τέτοια χρήση αλλά "κατάχρηση". Νομίζουν ότι το πιστωτικό όριο είναι ένας στόχος που πρέπει να τον φτάσουν, το βλέπουν σαν Hi-score σε videogame. Και φυσικά αυτό είναι που μετατρέπει τις πιστωτικές από ζημιά σε κότα που γεννά χρυσά αυγά. Εγώ χρησιμοποιώ πιστωτικές για το 80% περίπου των αγορών μου εδώ και 15 χρόνια και δεν τους έχω δώσει ούτε 1 ευρώ τόκο, του εναντίων μάλιστα έχω πάρει και πολλά δώρα και εκπτώσεις για την παραπάνω χρήση, αλλά ποτέ δεν έχω ξοδέψει παραπάνω από όσα αντέχει η τσέπη μου. Απλά αντί να κουβαλάω μετρητά που είναι και πιο επικίνδυνο να τα χάσω προτιμώ να έχω λίγα μετρητά και μια πιστωτική στην τσέπη και την χρησιμοποιώ για σχεδόν όλες μου τις αγορές από 20-30 ευρώ και πάνω. Από την άλλη βέβαια και το ότι κάποιος έκανε κατάχρηση αυτού του προϊόντος, σίγουρα δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να τον βρίζει και τον παρενοχλεί τηλεφωνικά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε,μηπως ζεις σε αλλον κοσμο;
Ενα πραγμα να ξερεις οτι οι περισοτεροι απο αυτους που τις χρησιμοποιουν δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.Που να βρουν να τα δωσουν σε 20 ημερες χωρις να πληρωσουν τοκους;


φιλικα

Ανώνυμος είπε...

και πέρα από αυτό, η μισή Ελλάδα είναι στον Τειρεσία

Ανώνυμος είπε...

Κερδιζουν οι τραπεζες φιλε γιατι οι πιο πολλες πιστωτικες εχουν κατι σαν παγιο το χρονο. βεβαια ειναι μικρο το ποσο αλλα κατι περνουν και απο κει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ , ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΟ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ , ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ??

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο αρθογράφε, κι εγώ το πίστευα αυτό και το τηρούσα. Μετά ήρθαν οι δίδυμοι πύργοι, ένα διαζύγιο και τις ξέσκισα.
Πάντως και έτσι να είναι όπως το λες, πάλι πληρώνεις με τα προσωπικά σου δεδομένα, πού, πότε, τι ψωνίζεις τα οποία πωλούνται σε εταιρίες marketing, οι οποίες σου στέλνουν διαφημιστικά, spam κ.ο.κ. Τίποτε δεν είναι δωρεάν και τίποτε δεν είναι σαν τα μετρητά.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ¨
ΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.5% ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΧ 500 ΕΥΡΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 495 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ !!!

Ανώνυμος είπε...

Η κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες (έστω και για εξόφληση λογαριασμών) από μόνη της και χωρίς να υπολογιστούν οι τόκοι, είναι υπέρ για τις τράπεζες. Καταθέτοντας χρήματα στις τράπεζες (για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή), αυξάνονται τα ταμειακά τους αποθέματα. Αυξάνοντας τα ταμειακά τους αποθέματα μπορούν να δανείζουν περισσότερα (βάσει του κλασματικού νομισματικού μοντέλου), χωρίς όμως να πειράζουν τα ταμειακά τους αποθέματα (εκτός του ελάχιστου αποθεματικού στην κεντρική τράπεζα). Η όλη δουλειά γίνεται με μία απλή λογιστική εγγραφή και μόνο.

Είναι καλά οργανωμένο το έγκλημα αδέρφια!!!

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν εχει στον ηλιο μοιρα δεν αγοραζει.
Συμφωνω απολυτα με τον αρθρογραφο,το οτι ο κλασικος μαλακοχαζονεοελληνας παει και σηκωνει τα μαγαζια,παριστανοντας τον "αγανακτισμενο" μετα,δεν σημαινει πως "για ολα φταινε οι τραπεζες".

Τα επιτοκια στις καρτες,αν γινεται λογικη χρηση,ειναι ασημαντα.Επισης,κανενας δεν επιβαλει την χρηση καρτας.Προσωπικα την αγορω μονο για αγορες μεσω ιντερνετ,οπου δεν μπορω να δωσω μετρητα.

Ανώνυμος είπε...

***την χρησιμοποιω

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την αρχική ανάρτηση, χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια πιστωτική κάρτα κάνω την δουλειά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό και δεν δίνω ούτε ένα ευρώ τόκο. Έπίσης έχω και το προνόμιο να χτυπάω ανελέητα ότι με ενδιαφέρει με άτοκες δόσεις και είναι σαν να μου το χαρίζουν.....! Προσοχή ομως, αυτά είναι για καταναλωτές που έχουν μέτρο και όχι για αυτούς που ότι βλέπουν το πέρνουν. Για την δεύτερη κατηγορία δεν κάνουν οι κάρτες γιατί ισοδυναμούν με την καταστροφή τους.

Ανώνυμος είπε...

OYTE 0.1 ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 666, ΕΠΑΝΩ ΔΕ ΑΥΤΩΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ;
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΒΙΟΤΣΙΠ, ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ;
ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ;
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

oso gia to 666, fantasia mou planeutra!
oso gia to oti mas dinei plastiko xrima kai dinoume pragmatiko xrima , NAI ekei pezete to paixnidi!
oso afora tin xrisi kartas ego ta exo kopsei ola mono , HOTEL KAI AIRTICKETS agorazo!!OUTE venzinadika OUTE magazia OUTE tpt!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πιστωτικές ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ και με "υποστήριξη" για άτοκες δόσεις (ναι, δεν επιδέχονται όλες οι πιστωτικές άτοκες δόσεις). Αυτές όμως τις κρύβουν. Πρέπει να τους δηλώσεις ρητά ότι θες τέτοια κάρτα και, μόλις σου τη δώσουν, πρέπει να ελέγξεις στο λογαριασμό ότι σου έδωσαν τη σωστή.