Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ" Η ΕΛΛΑΔΑ!
Σε πείσμα των προπαγανδιστών για το σωτήριο των αποφάσεων, σχετικά με την Ελλάδα, της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης (21.7), η δεύτερη ανάγνωση αυτών των αποφάσεων αναδεικνύει μια πολύ διαφορετική εικόνα.


Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το ελληνικό χρέος.

Κυβέρνηση, ευρωγραφειοκράτες και οι ηγέτες του γερμανογαλλικού άξονα μας έκαναν "πλύση εγκεφάλου" για τη μεγάλη μείωση του ελληνικού χρέους που θα επέλθει εξαιτίας των αποφάσεων της Συνόδου.

Συγκεκριμένα διατείνονται ότι θα έχουμ "κούρεμα" του χρέους κατά €13,5 δις από την ανταλλαγή καιεπιμήκυνση ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες, αφού σχεδόν τα μισά από αυτά τα ομόλογασυνολικού ύψους €135 δις, θα ανταλλαγούν με μειωμένες κατά 20% τιμές. Όπως θα έχουμε πρόσθετη μείωση του χρέους κατά €12,5 δις εξαιτίας της επαναγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά σε μειωμένε τιμές.

Αυτές οι μειώσεις ελληνικού χρέους, πέραν από το ότι είναι, για πολλούς και διάφορους λόγους, πολύ αμφίβολο ότι θα πραγματοποιηθούν (βλ. και παρακάτω), αποτελούν "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στο δημόσιο χρέος που κινείται σήμερα στα €353 δις.

Το εξοργιστικό, όμως, είναι ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου, όχι μόνο η αμφίβολη μείωση του χρέους, που μπορεί να προκύψει είναι ασήμαντη αλλά και ότι θα έχουμε αύξηση του χρέους!

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει αύξηση του ελληνικού χρέους, περίπου, κατά €35 δις, από την παροχήεγγυήσεων του ευρωπαϊκού ταμείου EFSF στα νέα ομόλογα των τραπεζών που θα προκύψουν απόανταλλαγή και επιμήκυνση, εγγυήσεις που θα καλυφτούν με πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας!

Αυξηση του χρέους, επίσης, θα υπάρξει και από......
την απαράδεκτη ενίσχυση του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά €20 δις (έχουν δοθεί ήδη €10δις με το πρώτο τροϊκανό δάνειο) για τη "στήριξη" και την "ασφάλεια" του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ποσό που θα καλυφθεί με νέο δανεισμό της χώρας μας.

Ως αποτέλεσμα αυτού του επερχόμενου πρόσθετου δανεισμού, το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να εκτοξευθεί, σε νέα πρωτοφανή ύψη, πάνω από 180% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο (2012)!!!

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ (ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Στο μεταξύ πολλές κρίσιμες "λεπτομέρειες" σχετικά με τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμαανταλλαγής και επιμήκυνσης ομολόγων δεν έχουν διευκρινιστεί με τις αποφάσεις της Συνόδου και βρίσκονται στον "αέρα".

Αυτές οι "εκκρεμότητες" αφορούν πολύ σημαντικά θέματα, όπως τον συγκεκριμένο προσδιορισμό τωνεπιτοκίων (!) μέχρι το χαρακτήρα των εγγυήσεων, την κατανομή στα συγκεκριμένα προγράμματα κλπ

Από το πώς θα κλείσουν αυτές οι "εκκρεμότητες" εξαρτάται ακόμα και αυτό το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών.

Κύκλοι πάντως, γνώστες αυτών των εξελίξεων τόνιζαν ότι η κυβέρνηση αφού δεν αποσαφήνισε με τη Σύνοδο όλο το πακέτο προς την Ελλάδα, αυτήν την ώρα είναι εκτεθειμένη και όμηρος στις ορέξεις των τραπεζών, οι οποίες απαιτούν "γή και ύδωρ"!

Η επίσκεψη του Ε. Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη και η συνάντησή του με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF(Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής) Τσάρλς Νταλάρα και το επιτελείο του αφορούσε στην επίλυση αυτών των εκκρεμοτήτων. Εξάλλου, την προσεχή Πέμπτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η πρώτη διεθνής σύσκεψη εργασίας για τη συμμετοχή των τραπεζών και του IIF στη διαδικασία του ελληνικού χρέους και τον καθορισμό των σχετικών "λεπτομερειών".




ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ" Η ΕΛΛΑΔΑ!



Στο μεταξύ πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στη Γερμανία που αφορούν την αξιοποίηση των νέων πρωτόγνωρων "ευκαιριών" για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης εξόρμησης οικονομικής άλωσης, ληστείας και λεηλασίας της Ελλάδας!


Ως γνωστόν Γερμανός θα ηγηθεί της Κοινοτικής Επιτροπής, την οποία αποφάσισε η Σύνοδος, που θα ελέγχει και θα κατευθύνει τους πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ η Γερμανία έχει εκπονήσει πρόγραμμα 16 σημείων για τις οικονομικές παρεμβάσεις της στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα συνάντηση με 20 γερμανικές επιχειρηματικές ενώσεις θα έχει αύριο Τετάρτη (27.7) ουπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προκειμένου να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου.

Ο κ. Ρέσλερ έχει ζητήσει την ανάπτυξη τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών στρατηγικών για επενδύσεις στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει υποστήριξη από γερμανικές επιχειρήσεις. Επιχειρηματικές ενώσεις έχουν διαμηνύσει ότι οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μεν να επενδύσουν στην Ελλάδα, όμως οι επενδυτικοί όροι θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί.

«Επειγόντως χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ένα σχέδιο για νααλλάξουμε την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκους Κέρμπερ, ο γενικός διευθυντής της βιομηχανικής ένωσης ΒDI. Οι επιχειρηματικές ενώσεις ευελπιστούν επίσης ότι το Βερολίνο θα καταφέρει να τους προσφέρει καλύτερα κίνητρα για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, ο Βόλκερ Τρέιερ του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίουεπισημαίνει ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν πιστωτικά προβλήματα στην Ελλάδα. Προσέθεσε δε ότι η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW ενδεχομένως να προσφέρει διεθνή δάνεια στα σημερινά επιτόκια της αγοράς για να διευκολύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αυτή άλλωστε είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται από την κυβέρνηση και τον επιχειρηματικό κόσμο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση. Ο κ. Ρέσλερ είπε ακόμη ότι η Γερμανία θα μπορούσε να παράσχει συμβουλευτικό ρόλο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και η ομοσπονδιακή υπηρεσία «Germany Trade & Invest» θα μπορούσε να βοηθήσει στην εύρεση επενδυτών.

Είναι σαφές ότι η Γερμανία εκμεταλλευόμενη την ελληνική τραγωδία έχει βάλει πλώρη για τηνκαταλήστευση της Ελλάδας και την μετατροπή της σε Γερμανικό οικονομικό "προτεκτοράτο"!
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρέχτε να προλάβετε, απλά να έχετε υπ' όψιν σας ότι μόλις αναλάβει ο λαός την χώρα, τα λεφτά σας δεν επιστρέφονται!