Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Λαός ενωμένος κι όχι κομματικά διαχωρισμένος!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΤ, 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να βρει από αποκρατικοποιήσεις η "Ελληνική" Κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβρη και 5 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το τέλος του 2011.

Την ίδια στιγμή η 5η δανειακή δόση προς την Ελλάδα αναμένεται να είναι της τάξης των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, με 3.5 δισ. εξ αυτών να χορηγούνται από το ΔΝΤ.

Μα πώς είναι δυνατόν να....
καταφέρουμε ποτέ να πληρώσουμε το χρέος μας όταν συνεχίζουμε να δανειζόμαστε και με κάθε νέο δάνειο να αυξάνουμε το χρέος μας?? Όταν με άλλα λόγια συνεχίζουμε την πολιτική που μας εφερε ως εδώ???


Είναι εμφανές πλέον ότι με κάθε δανειακή σύμβαση η Ελλάδα πτωχαίνει, εξασθενεί και παραδίδει ολοένα και περισσότερη εθνική κυριαρχία στους δανειστές της. Ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί τρόπος να "αποτοξινωθούμε" άμεσα από την εθιστική αυτή πρακτική των δανειακών συμβάσεων, την οποία μας έχουν επιβάλλει οι εκάστοτε κυβερνώντες, πριν να είναι πολύ αργά.

Η "αποτοξίνωση" του Ελληνικού Κράτους από νέους δανεισμούς και η άρνηση πληρωμής του υπάρχοντος χρέους ίσως είναι ο πραγματικός μονόδρομος για την επιβίωση μας.

Είναι ξεκάθαρο και στους πιο σκεπτικιστές ότι η "Ελληνική" κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων αλλά των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία.

Ποιά είναι η λύση??

Την στιγμή λοιπόν που η "Ελληνική" Κυβέρνηση διαπραγματεύεται την 5η δόση της, η Γ.Γ. του ΚΚΕ δηλώνει "Η κρίση δεν είναι χρέους, είναι κρίση του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού συστήματος του καπιταλισμού. Το χρέος είναι επακόλουθο. Αν ο λαός δεν σηκώσει κεφάλι, οργανωμένα και προσανατολισμένα και 50 χρόνια να περάσουν τίποτα δεν θα αλλάξει."

 Δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό. Η κρίση είναι του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας μας γενικότερα. Για να βγει από αυτήν την κρίση, ο λαός πρέπει να σηκώσει κεφάλι και σε πολλές περιπτώσεις το κάνει ήδη. Αλλά να το κάνει ενωμένος αναδεικνύοντας ο ίδιος τις ηγετικές μορφές του, τους στόχους του και τον προσανατολισμό του κι όχι υπό την καθοδήγηση πολιτικών κομμάτων.

Τα πολιτικά κόμματα που βγαίνουν σαν άλλες Σειρήνες και υποστηρίζουν αυτές τις αλήθειες που τόσο ωραία αντηχούν στα αυτιά όσων είναι αηδιασμένοι από τον δικομματισμό, στην πραγματικότητα δεν θα ήθελαν με τίποτε να δουν τον λαό ενωμένο, να διεκδικεί τα δικαιώματά του και το δίκιο του, παρακάμπτοντάς αυτά τα ίδια. Αυτά τα κόμματα, είναι καθαρά κόμματα των δυσαρεστημένων τα οποία λειτουργούν ως εξισορροπιστές του πολιτικού, κοινωνικού συστήματος που κατηγορούν. Αυτό συμβαίνει όταν συγκεντρώνουν πάνω τους την δυσαρέσκεια του κόσμου και την απορροφούν με ανώδυνο τρόπο για την "Δημοκρατία" που μας έχουν εγκαθιδρύσει.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ποτέ δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν την χώρα. Διότι αυτό το κομμάτι του λαού που πραγματικά θα ήθελε να κάνει κάτι είναι χωρισμένο σε διάφορες παρατάξεις και δεν μπορεί να δει το παιχνίδι που του παίζουν.

Ως πότε όμως??

Τάσος Συριανός
για το anti-ntp.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ARXISANE TA MPANIA TOY LAOY!!!!! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη η Γ.Γ. του ΚΚΕ εχει την λυση και καλο θα ηταν να πιστεψουμε αυτους.Αυτο θελει να πει το αρθρο??