Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο Σόρος αποχωρεί από τις αγορές! Τί συμβαίνει;


Τίτλοι τέλους φαίνεται πως μπαίνουν στην πολυετή καριέρα του Τζορτζ Σόρος στον κλάδο των hedge funds καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεγαλοεπενδυτής επιστρέφει τα χρήματά του στους επενδυτές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος, ο 81χρονος Σόρος θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 1 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές, η εταιρεία του θα επικεντρωθεί στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αποκλειστικά για τον Σόρος και την οικογένειά του.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι γιοι του Σόρος, Τζόναθαν και Ρόμπερτ, προστίθεται ότι ο επικεφαλής επενδύσεων Κιθ Αντερσον αποχωρεί από την εταιρεία.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους επέλεξαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Soros Fund Management LLC τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους.
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ,Ο ΣΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ.....ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....ΤΙ ΠΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!!WHO KNOWS????

Ανώνυμος είπε...

adon - Ήρθε η ώρα για ψώφο και αποσύρεται να μαζέψει σκουλίκια να τον φάνε αν δεχτούν βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Μην χαιρόμαστε παιδιά. Δεν νομίζω ότι προμηνύει κάτι καλό αυτή η κίνηση.
Μήπως ο τυπάκος μυρίζεται κάτι κοντινό?

Ανώνυμος είπε...

Και αυτός είχε ποντάρει στην Ελληνική χρεοκοπία αλλά πήγε κουβά :))))

Ανώνυμος είπε...

Ο Σόρος αποχωρεί από τις αγορές! Τί συμβαίνει;
Ηρθε η ωρα τα ερπετοειδη να την κανουν γιαλλες πολιτειες.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10.17 ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 10.13. ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ψόφος σου αρχίδι...

Ανώνυμος είπε...

O γκουρού της διεθνούς κερδοσκοπίας Τζόρτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την αγορά των hedge funds και θα αφιερωθεί από εδώ και στο εξής στη φιλανθρωπία. Η απόφαση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στο νέο νόμο της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο οποίος υποχρεώνει όσα hedge funds διαχειρίζονται πάνω από $150 εκατομμύρια, να ενημερώνουν το κράτος για τα κεφάλαιά τους, την ταυτότητα των επενδυτών τους, τις εκτός επενδύσεων δραστηριότητες, και τις οποιεσδήποτε ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων. Ταυτόχρονα τα hedge funds θα υπόκεινται σε περιοδικές επιθεωρήσεις και ελέγχους από πλευράς της Επιτροπής.
Προφανώς και ο Σόρος δεν επιθυμεί… την ανάσα της Sec πάνω από το κεφάλι του γι’ αυτό και αποχωρεί από την αγορά που τον έκανε πολυ – δισεκατομμυριούχο. Η θρυλική εταιρεία του Quantum, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως hedge fund που θα διαχειρίζεται οικογενειακά κεφάλαια κάτω των $25 δισ. Προηγουμένως όμως θα επιστρέψει στους επενδυτές κεφάλαια ύψους περίπου 41 δισ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σόρος είχε γονατίσει την Τράπεζα της Αγγλίας το 1991, αναγκάζοντας την στερλίνα σε υποτίμηση και κερδίζοντας περί το $1 δισ.
Φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση ανάγκασε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να πατήσουν δυναμικό πόδι στις αγορές και να δώσουν τέλος στις ευκαιρίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια που… ανεβοκατεβάζουν οικονομίες, θέτοντας σε εφαρμογή αυστηρά ελεγκτικά μέτρα και μηχανισμούς διάσωσης. Ζωντανό παράδειγμα άλλωστε που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, είναι η στάση τους απέναντι στο θέμα της Ελλάδας.

πηγή: InsuranceDaily.gr