Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οδοντίατροι και γιατροί αντιδρούν στο «άνοιγμα» των επαγγελμάτων τους


Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα οδοντιατρεία όλης της χώρας. Οι οδοντίατροι διαφωνούν με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τη δυνατότητα που δίδεται σε ιδιώτες μη οδοντιάτρους να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ιατρικής επιχείρησης (καταργείται ο περιορισμός 51% – 49%).


«Το βράδυ της Τετάρτης 20/7 προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παράγραφος 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 “περί μεταμοσχεύσεων”. Η ενέργεια αυτή, είναι καταδικαστέα και δείχνει την ασυνέπεια της Πολιτείας σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι προχθές υποστήριζε», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ.κ. Αθ. Κατσίκης και Παν.Βίγλας. Με την εν λόγω παράγραφο, εξηγούν, τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον μέχρι στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. «Εάν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία», προσθέτουν, «η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν. 3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011».

Αντιδρούν και οι γιατροί

Την αντίθεσή του με το «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος εκφράζει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλης. «Σύμφωνα με τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων (πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και άλλες μονάδες) και να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρει. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει ο κ. Πατούλης, ανοίγει η πόρτα στα «σούπερ μάρκετ» της υγείας, μετατρέποντάς τη από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε και στα σχέδια της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων. Εκτιμά ότι με τα μέτρα αυτά θα βρεθούν εκτός συστήματος, περισσότεροι από 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Επίσης, περισσότεροι από 26.000 άτομα υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.
Αναφερόμενος στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είπε ότι προβλέπεται μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 50% και των συμβεβλημένων γιατρών, σε πρώτη φάση, κατά 25%. Συνολικά, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, θα αποκλειστούν περισσότεροι από 16.000 γιατροί, οι οποίοι σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους έλληνες ασφαλισμένους, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι ελευθεροι επαγγελματιεσ οι μεγαλυτερη μαστιγα τησ ελληνικησ κοινωνιασ αυτοι μαζι με τουσ καρεκλοκενταυρουσ των δημων υπουργιων κλπ εφεραν την ελλαδα στην ολικη καταστροφη! οταν ηταν να φοροκλεψουν ηταν καλα τωρα που βουλιαξανε το καραβι να δουμε τη θα κλεψουν ρε ολοι τουσ σε εταιριεσ ηλεκτρολογοι φαρμακοπιοι, ταξι,οδοντογιατροι κλπ ολοι σε εταιριεσ να δουλευουν να περνουν ενα στανταρ μισθο για να δηλωνετε απο την εταιρια ωστε να μην φοροδιαφευγουν

Δημήτρης είπε...

Τις οποίες εταιρίες φιλαράκο θα έχουν οι εβραίοι ξένοι μεγαλο επιχειρηματίες. Έτσι δε θα ανήκει τίποτα στους Έλληνες οι οποίοι θα δουλεύουν μια ζωή για ξένους με ψίχουλα. Νομίζεις αν ήθελαν οι κυβερνήσεις δε θα ρύθμιζαν τη φοροδιαφυγή? Ότι θέλουν κάνουν. Απλά τα άφησαν επίτηδες να γίνονται για να ανοίξουν τώρα τα επαγγέλματα και να έχουν και τα πρόβατα (βλέπε 10:01) με το μέρος τους.

Ανώνυμος είπε...

Μιλά για κοινωνικό αγαθό για την υγεία και ότι θα μετατραπεί σε εμπόρευμα.....!!!!!!!!!Γιατί τώρα τι είναι???? Γιατί δεν το κατάλαβα?????Αν δεν έχεις χρήμα θα βρεθεί κανας γιατρός να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς???????Μας δουλεύουν μου φαίνεται και θέλουν την ελευθερία τους να κινούνται όπως θέλουν να θησαυρίζουν δηλώνοντας ψίχουλα φοροδιαφεύγοντας και να μας εμπαίζουν!!!!!!......Συμφωνώ εταιρείες, να είναι όλα ελεγχόμενα και να μπει μια τάξη γιατί γίνεται χαμός......Σιγά μην τους λυπηθούμε κι όλας και να τους συμπαρασταθούμε όπως μας συμπαραστέκονται αυτοί που μας συμπεριφέρονται σαν ζώα αν δεν έχεις χρήμα....Αν έχεις αλλάζει το πράμα!!!!!!!!!ΥΓΕΙΑ..... ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.....ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ......!!!!!!!!!!