Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πορεία μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού


ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑτων μοτοσυκλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή, 7 Αυγούστου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους γκρίζους λύκους και τον κατοχικό στρατό, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Η πορεία θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην πλατεία Παραλιμνίου, με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των δολοφονηθέντων, χαιρετισμό, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Σάββας Γεωργιάδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί το μήνυμα ότι «δεν ξεχνούμε».Πρόσθεσε ότι η «Πρωτοβουλία Μνήμης» τιμά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την πορεία των μοτοσυκλετιστών σχεδόν κάθε χρόνο τους δύο ήρωες που δολοφονήθηκαν το 1996.

Αναφερόμενος στις ημερομηνίες των δολοφονιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στις 11 και 14 Αυγούστου του 1996 αντίστοιχα, είπε ότι «έμελλαν να χαραχτούν στην καρδιά μας σαν μαχαιριές», με τις πληγές να είναι ακόμη ανοιχτές.

Ο Ξένιος Κασινίδης, επίσης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφερόμενος στα διαδικαστικά της πορείας των μοτοσυκλετιστών, είπε ότι η πορεία θα ξεκινήσει στη Λευκωσία, από το περίπτερο Οκτάγωνο στις 7.30πμ, στη Λεμεσό και Πάφο από την υπεραγορά Ορφανίδη επίσης στις 7.30πμ, στη Λάρνακα από τον κόμβο Ριζοελιάς στις 8.00πμ και στην Αμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30πμ.

Συμπλήρωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πορεία, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κράνος, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πορείας και να φορούν τη φανέλα που θα τους διανεμηθεί.

Είπε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει αν δεν τηρήσει τους παραπάνω κανόνες και πρόσθεσε ότι ο λόγος που δεν επιτρέπονται φανέλες άλλων οργανώσεων, σωματείων ή ομάδων, είναι ότι «θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε μακριά από οποιοδήποτε άλλο σχηματισμό, είτε κομματικό, είτε αθλητικού σωματείου είτε οποιοδήποτε άλλο». Η εκδήλωση είναι υπερκομματική και σκοπός της διοργάνωσης είναι να τιμήσει τη μνήμη των δύο ηρώων, είπε ο κ. Κασινίδης.
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ είπε...


Ο δύσκολος δρόμος του Εθνικιστή

Αναρτήθηκε από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ιουλίου 31, 2011

Βασικός πυλώνας της Ιδεολογίας μας πέρα από το Αίμα, είναι η Τιμή και η Αυτοβελτίωση, η προσπάθεια για θέωση της ίδιας μας της Φύσης. Θα ήταν βλάσφημο εκ μέρους μας, εκ μέρους των Πραγματικών Εθνικιστών να διαλέξουμε οποιονδήποτε δρόμο πέρα από τον πιο δυσβάσταχτο, τον πιο ανηφορικό, τον πιο δύσκολο. Είναι εύκολο να αρνηθεί κανείς το κάλεσμα του Αίματος, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι βαρύ, όπως το Ελληνικό. Είναι εύκολο να επικαλείται την δική του ψευδεπίγραφη ελευθερία για παρακμή. Είναι εύκολο να απαρνείται τις λαμπρές ψυχές που πάλλονται μέσα στο ίδιο του το Αίμα. Εμείς από την πλευρά μας ακούμε μέσα μας να δονείται η θυσία του Λεωνίδα, να πάλλεται το πνεύμα του Πλάτωνα, να διαφαίνεται η γενναιότητα του Κολοκοτρώνη. Επιλέγουμε να ακολουθήσουμε αυτό το κάλεσμα, να προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι του και να παραδώσουμε στο γόνο μας την φοβερή εντολή να μας ξεπεράσει.

Ανώνυμος είπε...

h xrisi augi ipiretei tin masonia papste pia.olo tha malakizeste aionia?
ellada den iparxei parte to xabari.ena sinothileuma einai pia.
mono Xristo ki ekklisia ola ta alla molinoun to mialo fanatizoun ki odigoun stin katastrofi omades-komata ki organoseis..ftanei reeeeee

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε μεγαλε (12:33) τι πινεις και δε μας δινεις; Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ; ωραιος Ελληνας εισαι (αν εισαι) τετοια να μαθαινεις στα παιδια σου και θα παραμεινεις ΡΑΓΙΑΣ!! θες να μας πεις οτι η εκκλησια και οι θρησκειες δεν φανατιζουν; διαβασε λιγο ιστορια,και δες ποτε γινανε τα μεγαλυτερα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας και ξανα μιλαμε...και αν για σενα η Ελλαδα δεν υπαρχει,σηκω και φυγε απ'αυτο τον τοπο! εδω θελουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΡ@@@@Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡ@@@@Α ΕΛΛΗΝΕΣ...