Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοι! Θα αγοραζουν γη στη Φλώρινα!!!


Συμφωνα με το δημοσιευμα οι Σκοπιανοι,  Τουρκοι και λοιποι πολιτες εκτος Ε.Ε. θα μπορουν πλέον να αγοραζουν ακινητα και γη σε παραμεθόριες περιοχές υστερα από τη νομοθετικη ρυθμιση του τοτε Υπουργου Εθνικής Αμυνας, κ. Ευαγγελου Βενιζέλου με το από 22/6/2011 ΦΕΚ. Στο σημερινο δημοσιευμα της DNEVNIK (η μεγαλυτερη εφημεριδα των Σκοπίων) υπάρχει απεριόριστη χαρά μιας και θα μπορουν να αγοράσουν οι ψευτοΜακεδονες, στη Θεσσαλονικη, τη Χαλκιδικη  και αλλου. Παραθετουμε το σχετικό link. Δείτε το άρθρο της Dnevnik μεταφρασμένο, εδώ
Αναλυτικότερες πληροφορίες από taxalia:
Πρόκειται για το NOMO ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3978/2011 (ΦΕΚ Α΄137), o οποίος διατηρεί το χαρακτηρισμό περιοχών ως παραμεθόριες και απαγορεύει δικαιοπραξίες, αλλά αλλάζει τις διαδικασίες, ώστε να είναι λιγότερο χρονοβόρες.
“ Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Υπηρεσιών και Προμη­θειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.”
το άρθρο 114 του οποίου αντικατέστησε άρθρα του 1892/90 με τον οποίο ρυθμιζόταν μέχρι τώρα το ζήτημα.
Ο νέος νόμος Ν.3978/2011 λοιπόν, αναφέρει:
Άρθρο 114
1. Το άρθρο 24 του ν.1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Για την εφαρμογή του νόμου αυτού ως παραμεθόριες περιοχές ορίζονται οι τέως νομοί Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσπρωτίας,ΚαστοριάςΚιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, οι νήσοι Θήρα και Σκύρος, καθώς και οι τέως επαρχίες Νευροκοπίου του τέως νομού Δράμας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τέως νομού Ιωαννίνων, Αλμωπίας και Έδεσσας του τέως νομού Πέλλης και Σιντικής του τέως νομού Σερρών.
2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπορεί να αρθεί ο χαρακτηρισμός κάποιας από τις ανωτέρω περιοχές των παραγράφων 1 και 2 ως παραμεθόριας. Με όμοιο προεδρικό διάταγμα μπορούν να χαρακτηρίζονται και άλλες περιοχές ως παραμεθόριες.»
2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 25 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Απαγορεύεται κάθε δικαιοπραξία εν ζωή με την οποία συνιστάται υπέρ φυσικών ή νομικών προσώπων με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών οποιοδήποτε εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα, που αφορά ακίνητα, κείμενα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και η μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή η μεταβολή του προσώπου εταίρων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής που έχουν στην κυριότητά τους ακίνητα στις περιοχές αυτές.»
3. Το άρθρο 26 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. α. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες της παραγράφου 1 του άρθρου 25 μπορούν να ζητήσουν την άρση της απαγόρευσης για τις παραμεθορίους περιοχές με αίτησή τους, στην οποία πρέπει να αναφέρεται και ο σκοπός για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το ακίνητο.
β. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται σε επιτροπή, που συνιστάται με θητεία πέντε (5) ετών σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα και απαρτίζεται από τον ίδιο ως Πρόεδρο ή το νόμιμο αναπληρωτή του και από έναν εκπρόσωπο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από τα οικεία Υπουργεία.
γ. Η απαγόρευση αίρεται με απόφαση της επιτροπής, που λαμβάνεται με πλειοψηφία του συνόλου του αριθμού των μελών της και με θετική οπωσδήποτε ψήφο του εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
2. Αιτήσεις, που έχουν ήδη υποβληθεί και επί των οποίων δεν έχει εκδοθεί απόφαση της διοίκησης, εξετάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.»
4. α. Ο τίτλος του άρθρου 31 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«Διατηρούμενες σε ισχύ και καταργούμενες διατάξεις».
β. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 31 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) προστίθεται εδάφιο β΄ ως εξής:
«β. Κάθε γενική και ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του νόμου αυτού ή ρυθμίζει τα ίδια θέματα με διαφορετικό τρόπο καταργείται, εκτός των περιπτώσεων στις οποίες ρητά προβλέπεται, στις διατάξεις του νόμου αυτού, ότι ειδικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.»
γ. Η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Οι διατάξεις του α.ν. 376/1936 (Α΄ 546) διατηρούνται σε ισχύ.».
Οι διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τώρα έλεγαν:
Πηγη

9 σχόλια:

Ο Τσάβεζ είπε...

Ρε τι ν'αγοράσουν τα λιμάρια.

Άμα φαλιρήσει η Ελλάδα μόνο "παπαρούνα" θα'χουνε να τρώνε.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε γειτονικο κράτος θα καταλάβει τον αντίστοιχο ελληνικο νομό που βρισκεται απο κάτω του, έτσι η Ελλάδα θα περιοριστει στην Στερεα, Αττικη και Πελλοπονησο.

Ανώνυμος είπε...

γιατι αυτά θα τα λυπηθούν?

Ανώνυμος είπε...

Θα μας κλάσουνε τα αρχιδια ΜΩΛΟΝ ΛΑΒΕ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

αδελφια μην σκατε, δεν θα προλαβει κανεις να κανει τιποτα, ερχετε Νεμεσης για ολους

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

9:50...
ακριβως οπως το λες...αδερφε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΛΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ . ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ (ΕΜΕΙΣ) 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΗΝ ΜΠΑΓΙΑΤΕΨΟΥΝ.ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑΣ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ 11.35 ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ , Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Τι να αγοράσουν οι ξεβράκωτοι των Βαλκανίων; Αν καταρρεύσει η Ελλάδα αυτά τα κράτη θα διαλυθούν εντελώς αφού σε εμάς στηρίζονται οικονομικά και στα εμβάσματα απο τη χώρα μας, συν τις ληστείες που κάνουν. Ειδικά στα Σκόπια θα γίνει εμφύλιος μεταξύ Αλβανών και Σλαβοβουλγάρων.