Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Για τον θάνατο της μητέρας μου


Από αυτό το μπλοκ, θέλω να δημοσιοποιήσω τα αισθήματα μου και την οργή, καθώς καθοδηγεί τα μέσα δικαιοσύνης που θα επικαλεστώ όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, εναντίων των γιατρών της Β' Καρδιολογικής του ΕΕΣ, εκείνων που "υπηρετούσαν" την Πέμπτη 21/7 μέχρι τις 8:00 της Παρασκευής 22/7.
Η μητέρα μου έφτασε στα επείγοντα του ΕΕΣ με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο της Θήβας με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στο νοσοκομείο της....

Θήβας είχε γίνει επιτυχή θρομβώληση, αλλα εξακολουθούσε καταπονημένη να έχει χαμηλή πίεση.
Αργά την νύκτα, κατά της 23:00 στον δεύτερο υπερηχογράφημα, ανακάλυψαν επιπλοκή μετά ρήξεως της μεμβράνης των κοιλωμάτων του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα, επικοινωνία των κοιλοτήτων και μερική αιμοδότηση των οργάνων.
Άμεσα κλήθηκε το αιμοδυναμικό τμήμα και τοποθέτησε αντλία ώστε να μεταγγίζεται το αίμα σε ολόκληρο τω σώμα.
Αυτό λειτούργησε θετικά και αποκαταστάθηκαν η πίεση και οι σφυγμοί.
Η μητέρα μου όμως ήταν. ως συνήθως, ανήσυχη με αποτέλεσμα να σπάσει το σημείο πρόσφυσης στην κεντρική αρτηρία που σύνδεε την αντλία.
Οι γιατροί αντί να επιφέρουν ακινητοποίηση των κάτω άκρων και να τοποθετήσουν εκ νέου την αντλία στην αρτηρία, φρόντισαν να την απομακρύνουν και να την αφήσουν χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής που την είδα πριν αποχωρήσω απο το νοσοκομείο, ήταν κλινικά σε πάρα πoλύ καλή κατάσταση, συνομίλησα μαζί της για 10 λεπτά και αποχώρησα, ευελπιστώντας ότι την άλλη μέρα ( αργότερα ) θα ήταν τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση. Με τον γιατρό ( ειδικευόμενο) είχαμε συνενοηθεί ότι θα παράμεινα για τριήμερο πάνω στην αντλία ώστε να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά.
Το πρωί, στις 9:30 πηγαίνοντας στην εντατική του ΕΕΣ, ήρθα σε επαφή με μια εικόνα αποκρουστική και βάναυση.
Της είχαν αφαιρέσει όλα τα υποστηρικτικά μέσα και το οξυγόνο, η μητέρα μου να προσπαθεί με ορθάνοιχτο το στόμα και τεντωμένο προς τα πίσω το λαιμό να αναπνεύσει, να έχει ιδρώσει, εγώ να φωνάζω " γιατί γαμώ την Π... δεν της βάζετε οξυγόνο", οι νοσοκόμες με μια απάθεια να μου λένε ότι έκανα ότι μπορούσαν, οι γιατροί με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό να απουσιάζουν, ο Διευθυντής της Κλινικής να βρίσκεται στο γραφείο του και όλα να είναι και να φαίνονται στημένα. ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ στο οποίο είχαν αποφασίσει οι ΘΕΟΙ της Εντατικής για την μητέρα μου.
Οι ίδιοι μου ομολόγησαν πως, "αν την είχαμε πάνω στην αντλία, θα ζούσε" ... " όμως είχε πιθανότητες για αποκατάσταση 20%". Έτσι αποφάσισαν να της στερήσουν την πιθανότητα του 20% διότι εν τω μεταξύ είχε προσέλθει και άλλο περιστατικό, όμοιο με την μητέρα μου αλλά εκείνος 67 ετών αντί 81 που ήταν η μητέρα μου.
Ο ίδιος ο διευθυντής της Καρδιολογικής, που εκ των υστέρων με ενημέρωσε, μου είπε πως ο σχεδιασμός ήταν να ξαναμπεί στην αντλία μέχρι να υπήρχε αιμοδυναμική σταθερότητα. Μόνο που αφού της είχαν στερήσει τα μέσα μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο σχεδιασμός ήταν μάταιος και πρόδηλα αποκαλυπτικός των ένοχων ενεργειών του γιατρού βάρδιας και των οδηγιών του στον ειδικευόμενο για τον χειρισμό της κατάστασης.
Η δημοσίευση του περιστατικού, η αδιαφορία ενημέρωση του γιατρού βάρδιας - ο οποίος απο μακριά μου είπε δυο φορές πως υπήρχαν ποσοστά του 20%, αλλά ποτέ δεν με κάλεσε να με ενημερώσει ούτε να συζητήσουμε τα άλλα ενδεχόμενα ή εξωτερική βοήθεια- η άρνηση του Ιπποκράτειου να παράσχει συνδρομή στην αντιμετώπιση του περιστατικού, αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της δικαιοσύνης εναντίον του φαυλοκρατικού συστήματος των νοσοκομείων και της απάνθρωπης συμπεριφοράς των γιατρών που υπηρετούν σε αυτά.
Αν υπάρχουν εξαιρέσει αυτές πρέπει να λέγονται με όνομα και επίθετο, γιατί είναι πολλοί λίγες
Οι γιατροί που επέλεξαν αντί του όρκου στον Ιπποκράτη, να υποδυθούν τον Θεό, θα αντιμετωπίσουν τον Θεό γι' αυτούς, που δεν είναι ο ίδιος Θεός για όλους μας !!!

ΥΓ1.: Θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Θήβας γιατί επέδειξαν παραδειγματική ανθρωπιά στην βοήθεια προς την μητέρα μου. Βοήθεια που εξανέμισαν οι συνάδελφοί τους στο ΕΕΣ.
Το φαυλοκρατικό σύστημα της εναρμονισμένης μετά του "φακελακίου" παρεχόμενης υγείας των Νοσοκομείων της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, θα εξαρθρωθεί μόνο όταν τα Νοσοκομεία της επαρχίας γίνουν και άρτια αξοπλισμού και πλήρως επαρκή προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Διότι στα νοσοκομεία της επαρχίας το φακελάκι το ακολουθεί και το κράξιμο, μιας και εκει, λίγο έως πολύ, όλοι μας είμαστε γνωστοί.
Στην Ελλάδα, αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν φοβόμαστε την αρρώστια, αλλά τι θα πάθουμε στην συνέχεια όταν πέσουμε στα χέρια των γιατρών και των νοσοκομείων.
Να μας φυλάει ο Θεός απο τους Γιατρούς και τα Νοσοκομεία, περισσότερο απο την αρρώστια και το θάνατο!!!

ΥΓ2: Ένοχοι είναι και οι γιατροί - εξαιρέσεις. Γιατί δέχονται να συγκαταλέγονται στους γιατρούς και αυτοί και οι φραγκοφονιάδες!!!
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ....ΓΑ...ΣΕ ΤΟΥΣ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ...

christos είπε...

file mou simpasxo mazi sou ,to na xanis tin mitera sou me afton ton tropo einai barbaro kai 121 na itan pali barbaro tha itan.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις αδικο φιλε.Η μητερα σου επαθε μια απο τις πιο σοβαρες επιπλοκες του εμφραγματος.Τρυπησε η καρδια της.Ανοιξε μια τρυπα στο σημειο του εμφραγματος.
Απ αυτο λιγα ατομα μπορουν να επιβιωσουν και μονο αν ειναι νεαρης ηλικιας και χωρις αλλα προβληματα υγειας που ο οργανισμος τους ειναι αρκετα δυνατος.Στα 81 με τετοια επιπλοκη??

Το αν υπηρχε ενας ανδοαορτικος ασκος και τον εβαλαν σε νεο ασθενη 67χρονων,ειναι το μονο για το οποιο δεν μπορεις να κατηγορησεις τους γιατρους.Μεταξυ δυο ασθενων που πρεπει να σωθουν προτεραιοτητα εχει ο νεοτερος παντου και παντα.Σε ολο το κοσμο οπουδηποτε.Στο διλημμα αυτο ερχονται πολλες φορες οι γιατροι και σε πιο δυσκολες ακομα περιπτωσεις.Απ τη μια να ειναι ο 45αρης κι απ την αλλη ο 80αρης.
Δεν ξερω το πληρες ιστορικο αλλα αν το ιδιο πραγμα επαθε κι ο 67χρονος εννοειται οτι προηγειται ειδικα αν ειχε πιο δυνατο οργανισμο.Δεν ειναι οποιος προλαβε και πηρε την αντλια,αλλα οποιος τη χρειαζεται περισσοτερο και αν την χρειαζονται το ιδιο δυο ατομα,η λογικη λεει οτι θα την παρει αυτος που εχει περισσοτερες πιθανοτητες να τα βγαλει περα και να ζησει.

Κι ο 67χρονος ειχε παιδια,κι αυτος ηθελε να ζησει.Αν εζησε τελικα και δεν πεθανε κι αυτος.Γιατι σε τετοιες καταστασεις ειναι δυσκολη η επιβιωση.Ποσο μαλλον σε ηλικιωμενους!

Σε ολα τα αλλα εχεις δικιο.Η απωλεια της μανας ειναι τραγικο πραγμα για ολους τους ανθρωπους.Γιατι ειναι ο ενας και μοναδικος ανθρωπος που μας συμπονεσε και μας αγαπησε πραγματικα στη ζωη μας.Οτι και να σου πω κι εγω κι ο οποιοσδηποτε μονο ο χρονος θα σου αμβλυνει το πονο.
Για τα φακελακια (αν και δεν ειναι το θεμα αυτο) χιλια δικια εχεις.Πρεπει οχι απλα να τιμωρουνται αλλα να τους κοβουν το κωλο οσων τα παιρνουν.

Τετοιες επιπλοκες εμφραγματων παλαιοτερα που δεν υπηρχαν τα μεσα οπως πχ η ενδοαορτικη αντλια απλα οι ανθρωποι πεθαιναν χωρις να υπαρχει καμια ελπιδα.Τωρα πλεον παρεχεται καποια υποστηριξη σαν γεφυρα μεχρι το χειρουργειο.Ωστοσο ομως πρακτικα αν το δει καποιος,αυτες οι επιπλοκες ειναι θανατηφορες σχεδον παντα παρα την προοδο των μηχανηματων.Ειναι καταστρεπτικες επιπλοκες.Το να ανοιξει μια τρυπα στη καρδια,να σκιστει η καρδια και να ανακατευεται το οξυγονωμενο αιμα με το μη οξυγωνομενο δεν ειναι απλο πραγμα.Ο κοσμος νομιζει οτι επειδη εχει υπαρξει προοδος οτι ολα αντιμετωπιζονται.Αμ δε.Η αντλια θα ειναι σωτηρια σε εναν 40αρη,50αρη με γερο οργανισμο ο οποιος θα ωφεληθει τα μεγιστα απ τη χρηση της.Ο 85χρονος οτι και να τον κανει καποιος δεν θα τα βγαλει περα λογω και αλλης νοσηροτητας που κουβαλαει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ