Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο ρομπότ για τα Κρητικά…παράλια!


Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο ρομπότ για τα Κρητικά…παράλια!Ένα αυτοσχέδιο μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο σκάφος αναμένεται να αποτελέσει τον «φύλακα άγγελο» των λουόμενων στις παραλίες της Κρήτης.
Το σκάφος-ρομπότ σε περίπτωση κινδύνου γίνεται σίφουνας και σε χρόνο μηδέν, μοιράζει σωσίβια και σώζει ανθρώπινες ζωές.
Πρόκειται για μία διεθνή εφεύρεση του 48χρονου Κρητικού ηλεκτρολόγου Μανόλη Μηναδάκη, ο ...

οποίος, όπως λέει, φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία και να αποκτήσουν όλες οι παραλίες της χώρας μας το σωτήριο ναυαγοσωστικό σκάφος.
Ο Κρητικός πολυτεχνίτης αποκαλύπτει στο «Εθνος» την τεχνολογική του ανακάλυψη, λέγοντας παράλληλα ότι είναι δοκιμασμένη και έχει πάρει άδεια κατοχύρωσης.
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην παραλία Γουρνών, θα γίνει και επίσημα η παρουσίαση.
Το τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος έχει μήκος 120 εκατοστά, ζυγίζει 20 κιλά και κινείται με πράσινη ενέργεια (φωτοβολταϊκά). Εχει εμβέλεια τριών χιλιομέτρων, διαθέτει πομπό, δέκτη, αισθητήρες, ανακλαστήρες, φώτα πλοήγησης, φάρο, σειρήνες, αλλά και μεγάφωνο για οδηγίες σε όσους κινδυνεύουν. Το σκάφος είναι αβύθιστο και αντέχει ακόμα και στα εννέα μποφόρ. Κατευθύνεται από ειδικό ναυαγοσώστη, ο οποίος, από την παραλία, μέσω τηλεχειριστηρίου, δίνει εντολές ανάλογα με την περίπτωση.
Μπορεί να τραβήξει τους λουόμενους προς την ξηρά ή να τους μοιράσει σωσίβια. Η σωτήρια προσφορά του σκάφους εντοπίζεται στο γεγονός ότι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Πέρα από τις παραλίες, το ναυαγοσωστικό, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μπορεί να χρησιμοποιείται και στα πλοία, καθώς σε ένα πιθανό ναυάγιο μπορούν να το κατεβάσουν στη θάλασσα και αυτό αμέσως να απαγκιστρώσει σωσίβια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν είχαμε ένα κράτος που βοηθούσε στην εμπορική εκμετάλλευση των ιδεών που υπάρχουν στην Ελλάδα ... Θα ξεχρεώναμε μόνο από τα δικαιώματα από τις πατέντες . Γειά σου ρε πανέξυπνε , εφευρετικέ αλλά αδικημένε Έλληνα ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ... ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ,ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΤΕ Ο ASIMO ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΗΣΥΧΟΙ? ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ THΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον νεο

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείς φτιάξε καλύτερο... ή μόνο να κριτικάρεις ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Τα παιχνιδακια που εξουδετερωνουν βομβες δηλαδη ειναι καλυτερα? το να σωθει εστω και μια ζωη απο αυτο αξιζει. μπραβο στον αδερφο που το εφτιαξε.