Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Την άμεση τοποθέτηση καμερών ζήτησε ο Τέντες



Την επίσπευση της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων, που αφορούν στην εφαρμογή του νόμου για τις κάμερες, που ψηφίστηκε πριν από 6 μήνες, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την Τρίτη (26/07) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", κατά την ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, ο κ. Τέντες άφησε να εννοηθεί πως οι υπάρχουσες κάμερες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη εικόνων, από συγκεντρώσεις ή για καταγραφή προσώπων.


"Απαιτείται μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών, διότι οι προχειρότητες οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων με αποτέλεσμα, όταν αυτές γίνονται, να οδηγούνται ελλείψει στοιχείων σε αθωώσεις στα δικαστήρια", σημείωσε ο δικαστικός λειτουργός,

Στην ίδια επιτροπή μίλησε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λ. Οικονόμου, ο οποίος αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια του περασμένου μήνα στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε, ότι "η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο".

Ακόμα, απέδωσε όλες τις ευθύνες σε μερίδα των διαδηλωτών που εκσφεδόνιζε εναντίον των αστυνομικών και των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το Κοινοβούλιο, "από μολότοφ με εκρηκτικές ύλες και μάρμαρα έως μπουκάλια με ούρα".

Τέλος, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ανησυχητική κλιμάκωση της βίας στην πρωτεύουσα, μετά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του 2007 και τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.



πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΓΗΑΜΑΕΙ.