Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑ Ι ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑ ΣΟΚ


Καταιγιστική ήταν η αντίδραση των απλών Ελλήνων πολιτών αλλά και κάποιων επωνύμων στο δημοσίευμα και γενικά στην ανάδειξη του γεγονότος ότι εδώ και έντεκα μήνες προσέφυγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μαζί με τον ασφαλιστή-οικονομολόγο Κ. Τόμπρα μηνύοντας όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που κερδοσκόπησαν εις βάρος της χώρας μας, αποκομίζοντας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 13 δισεκατομμύρια ευρώ!!!!!.
Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η διάθεση κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα να ενισχύσει την κίνησή μας αυτή, όπως και η, έστω και κατόπιν εορτής, ερώτηση δέκα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς την κυβέρνηση αναφορικά με την σκοπιμότητα του να στραφεί η χώρα μας εναντίων των οίκων αξιολόγησης. Δυστυχώς, όμως,παραφωνίες στην ανωτέρω θερμή υποδοχή υπήρξαν

-αφενός η ΑΦΩΝΙΑ κάποιων ΜΜΕ τα οποία, αν και γνωρίζουν καλά, αποσιωπούν και συγκαλύπτουν το γεγονός του ότι κατονομάζουμε τους κερδοσκόπους, διότι οι κερδοσκόποι αυτοί δεν αποτελούνται μόνο από ξένα κεφάλαια αλλά και από τους συνεργάτες-συνεργούς τους στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν εκείνη τη δύναμη ώστε μπορούν και «θάβουν» οτιδήποτε μπορεί να ανατρέψει τα αντεθνικά σχέδιά τους και την συνέχιση της απίστευτης, παράνομης και βρώμικης κερδοσκοπίας εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ατομικά και του Ελληνικού κράτους ως σύνολο .

-αφετέρου το αδικαιολόγητο, προκαλώντας μεγάλη εντύπωση, άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σημίτη κυρίου Ν. Χριστοδουλάκη(που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής» την 13/03/2011),με το οποίο προέτρεπε να απαξιώσουμε (;;;!!!!)και να μην μηνύσουμε τους οίκους αξιολόγησης!!!!.

Σημειολογικά ο κύριος Χριστοδουλάκης είχε ταυτιστεί με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη, μη εξαιρουμένου και του περίφημου swap της Εθνικής. Δεν γνωρίζουμε αν εκείνη την περίοδο είχε εμπλακεί και ο κύριος Χριστοδούλου, σημερινός πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, με το περίφημο swap με την επωνυμία «TITLOS» της Εθνικής Τράπεζας, με το οποίο καλλωπίστηκε(sic!), αλλοιώθηκε θα λέγαμε νομικά, το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι ο οίκος Bloomberg έχει ήδη στραφεί με μήνυση εναντίον του Τρισέ και όλων των συνεργών του στην υπόθεση του «TITLOS» που οδήγησαν στην εξαπάτηση μηχανισμών, θεσμών και πολιτών.!!!!

Πέρα, όμως, από την σημειολογική αναφορά, ο κύριος Χριστοδουλάκης είναι αλήθεια αντίθετος με την πρωτοβουλία, που δυστυχώς έχει μείνει στα χαρτιά, την οποία έλαβαν πέρυσι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, η πρόεδρος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για την εξεύρεση τυχόν ευθυνών των οίκων αξιολόγησης;

Ο κόσμος γνωρίζει ότι Goldman Sachs και Moody’sείναι συγκοινωνούντα δοχεία; Αν το γνωρίζει γιατί να τους απαξιώσουμε, κύριε Χριστοδουλάκη; Όταν το 2008 κατέρρεε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με την πτώχευση της Lehman Brothers και την αδυναμία της A.I.G. να πληρώσει το αντασφάλιστροκινδύνου (τα περίφημα CDS) σε όσους είχαν επενδύσει σε ομόλογα και μετοχές της Lehman Brothers, ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, τι θέση είχαν πάρει τότε οι οίκοι αξιολόγησης; Μήπως είχαν πει ότι ήταν απολύτως αξιόπιστη η Lehman Brothers, όπως είχαν πει ότι απολύτως αξιόπιστη ήταν η ENRON, η οποία στη συνέχεια πτώχευσε, αλλά και η Ισλανδία, η οποία επίσης πτώχευσε, και μια σειρά άλλων εισηγήσεων οι οποίες αποδεικνύουν ότι όχι μόνο πέφτουν έξω, αλλά αντιθέτως ψευδολογούν, χωρίς αυτό να τους απαξιώνει κύριε Χριστοδουλάκη! ΤΟ περίεργο είναι ότι, αντί να τους απαξιώνει, αποτελεί και λόγο οικονομικής τους ενίσχυσης(!!!) διότι, σας θυμίζω, αν δεν το θυμάστε, ταfunds και οι οίκοι αξιολόγησης σώθηκαν το 2008 από χρήματα των κρατών μελών της διεθνούς κοινότητας, μη εξαιρουμένων και των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατέβαλαν για να σωθεί το σάπιο σύστημα, με σκοπό στη συνέχεια να στραφούν με τις ψευτοαξιολόγήσεις και την παροχή εντεταλμένων και καθοδηγούμενων αξιολογήσεων εναντίον των κρατών τα οποία λίγο πριντους έσωσαν με πολύ χρήμα και εγγυήθηκαν για να μην καταρρεύσουν !!!

Συνεπώς, το μόνο που θα πετυχαίναμε, κύριε Χριστοδουλάκη, με την προτεινόμενη από εσάς απαξίωση, θα ήταν να μην ζημιωθούν από την αγωγή που θα τους κάναμε και από την οποία, επειδή υφίστανται στοιχεία και έχει γίνει η πρώτη εκτίμηση,θα μπορούσαμε να τους ζητήσουμε όχι μόνο τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ που ζημιωθήκαμε μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και ποσά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το συνολικό ύψος του δανεισμού μας από την Τρόικα! Άρα, μήπως με το να να τους απαξιώσουμε όπως προτείνετε, επιβεβαιώνουμε αυτό που είπε ο ΑμίρΣαρκάρ, επικεφαλής του κερδοσκοπικού κεφαλαίουMARION ότι « δεν με ενδιαφέρει τι θα πάθουν οι Έλληνες πολίτες, άλλωστε δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλεύεσαι τους μ….ες.»;

ΟΧΙ κύριε Χριστοδουλάκη. ΔΕΝ επιθυμούμε να μας λένε μ….ες οι κερδοσκόποι. Θέλουμε τα λεφτά που μας φάγανε και που λίγο ή πολύ ισοδυναμούν με τα χρήματα που θα δανειστούμε συνολικά, μετά από τόσες θυσίες, τόκους, επιτόκια, περικοπές, απολύσεις και χωρίς το χρέος να μειωθεί, κύριε Χριστοδουλάκη, αντιθέτως θα ξεπεράσει το 160%επί του Α.Ε.Π., να ταδιεκδικήσουμε και να τα πάρουμε πίσω!

Χρειάζεται επίσης να πολεμήσουμε την αλητεία και την παρανομία που λέγεται αγορά των CDS, η οποία, για λόγους που πολλές φορές έχω καταγράψει και στη μηνυτήριο αναφορά μου και αλλού, είναι ένα πρόστυχο, παράνομο, τζογαδόρικο παιχνίδι όπου οι περίφημοι επενδυτές οίκοι τζιράρουν 100 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (!!!) εις βάρος πολιτών χωρών που έχουν κυβερνήσεις σαν τις δικές μας!!!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ χρειαζόμαστε, κύριε Χριστοδουλάκη, μία κυβέρνηση η οποία θα αποδείξει ότι πάνω από τα νούμερα, τις δημόσιες σχέσεις, τον μονεταρισμό και τη θεωρητικολογία βάζει την ευημερία των πολιτών της και τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και αυτό δεν το έχουμε δει κύριε Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ…

ΑΘΗΝΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ