Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Έρχεται η κάρτα του ασφαλισμένου


Γέροντας Παΐσιος: Θα σας δώσουν πολλές κάρτες. Και μετά θα θελήσουν όλες να τις βάλουν σε μία. Αυτό θα είναι το σφράγισμα. Να το αρνηθείτε...

Στοιχεία των ασθενών σχετικά με φάρμακα και ιατρικό παρελθόν θα δίνει σε γιατρούς, η νέα κάρτα του ασφαλισμένου. Ηλεκτρονικός έλεγχος και συνταγογράφηση


Κάρτα υγείας η οποία θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς - ασφαλισμένου πρόκειται να καθιερωθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.

Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι πιστωτική, δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο ποσό βάσει του οποίου θα μπορούν να κινούνται οι ασθενείς, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν κατά τον τρόπο αυτόν εξοικονόμηση χρημάτων.

Ουσιαστικά όμως θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία).

Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα, η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς.

Στον Οργανισμό θα εγγραφούν περί τους 18.000 γιατρούς. Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ. Θα μπορούν όμως να συνεργάζονται με τον Οργανισμό και ιδιώτες γιατροί.

Ο τρόπος αμοιβής τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια σταθερή αμοιβή για όλους τους γιατρούς από 800 ως 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Για την ενίσχυση του μισθού τους εξετάζονται τα εξής δύο σενάρια:

* Κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών-πελατών που έχουν. Π.χ., για τους πρώτους 100 πελάτες ο γιατρός θα λαμβάνει από τον Οργανισμό δέκα ευρώ την επίσκεψη και για τους άλλους 100 που θα ακολουθήσουν πέντε ευρώ.

* Οσο περισσότερους πελάτες έχει ένας γιατρός τόσο μικρότερη θα είναι η αμοιβή του ανά επίσκεψη και το αντίθετο προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση των αμοιβών. Π.χ., αν ένας γιατρός έχει 1.000 πελάτες θα λαμβάνει για κάθε επίσκεψη πέντε ως δέκα ευρώ. Αντιθέτως, ο γιατρός που έχει 500 πελάτες θα λαμβάνει από 10 ως 20 ευρώ.

* Το δεύτερο σενάριο είναι ως σήμερα το επικρατέστερο καθώς θεωρείται από τους αρμοδίους πιο δίκαιο. Οπως εξηγούν, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες με μεγαλύτερη ζήτηση από άλλες. Οι γιατροί θα δηλώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να τους επισκεφθούν στο ιατρείο τους θα καλούν για ραντεβού στην τηλεφωνική υπηρεσία του ΙΚΑ 184.

Οι γιατροί που θα μετέχουν στο σύστημα θα κάνουν όλες τις ενέργειες ηλεκτρονικά (συνταγογράφηση φαρμάκων, έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις κτλ.). Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑ, αλλά και για τους ιδιώτες οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνδεδεμένοι με το σύστημα μπορούν να είναι ακόμη και ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με τη διαφορά ότι δεν θα αμείβονται από τον Οργανισμό.

Θα μπορούν όμως να εξυπηρετούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ασθενείς-πελάτες τους. Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα υπερσυνταγογράφησης, συζητείται να μπει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα δέχονται τον μήνα μέσω του συστήματος, καθώς και στις συνταγές που θα τους χορηγούν.
Πηγη

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2000.
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

ναι κι εμένα μου την έχουν στείλει εδώ και πολλά χρόνια ,τί γίνεται ρε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα μου της έστειλαν το 1998(;) αλλά την... έστειλα κι εγώ από εκεί που μου 'ρθε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ !!!!!!!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ !!!!!!!
ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Nα ρωτησω κατι που το ειχα παντα απορια..
Ολοι εσεις που πιστευετε στις προφητειες, πως ειναι δυνατον απο τη μια να πιστευετε και απο την αλλη να θελετε να αποφυγετε τα προδιαγεγραμμενα;

Kανονικα θα επρεπε να προσμενετε πως και πως να ερθει και το σφραγισμα και οι πολεμοι και ο Αρμαγεδων και η Δευτερα Παρουσια.

Ανώνυμος είπε...

προσπαθουμε να αποφυγουμε αυτα που μας διδαξανε οι αγιοι γεροντες....δηλαδη να μη δεχτουμε το σφραγισμα...δεν προσπαθουμε να αποφυγουμε τα γραμμενα....ειναι δυσκολο να το καταλαβεις?? εγω εχω μια αλλη απορια...πως υπαρχουνε ακομα ανθρωποι σαν και σενα προφανως που δεν πιστευουν στον Χριστο αφου ολες οι προφητειες βγαινουνε σιγα σιγα.....

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗ...ΑΜΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝΝΝΝΝΝ...ΝΤΟΠΙΟ ΠΡΟΙΟΝ....ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ..ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

2.12 Δεν καταλαβα το υφακι. Ποιος σου ειπε οτι δεν πιστευω στο Χριστο. Απλα δεν πιστευω σε αυτους που λενε οτι εκφραζουν το Χριστο.

Οπου ακουτε για καρτες κατευθειαν παει το μυαλο σας σε σφραγισματα. Προφανως και στον αιωνα της πληροφορικης τα ηλεκτρονικα συστηματα κυριαρχουν παντου. Τα ιδια δεν λεγατε για τα bar codes;

Και μιας που το εθιξες για πες μου μια προφητεια που βγηκε.

Ανώνυμος είπε...

Επιστρεψτε την ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

2:02 π.μ.
Αν λες οτι πιστευεις στον Χριστό τότε πιστευεις και σε αυτά που σου είπε για να σε προστατέψει. Στην αποκάλυψη το γράφει αυτό που συμβαίνει τώρα. Δε το είπα ούτε εγώ ούτε ο διπλανός σου.

Οι γέροντες μοναχοί, που είπαν τα υπόλοιπα, δεν ήταν τυχαίοι. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Χριστό με ότι συνεπάγεται αυτο. Έτσι ήρθανε πιο κοντά στον Χριστό και τους δώθηκε χάρισμα. Αλλος να θεραπεύει, άλλος να προφητευει κτλ. Θαύματα δεν γινόντουσαν μόνο όταν ο Χριστός κατέβηκε στη Γη, αλλά γίνονται και τώρα. Έτσι, αυτοί οι γεροντες λοιπόν, με το χάρισμα που τους δώθηκε προφήτεψαν και τα γεγονότα. Για να μας τα πούνε, να μας προηδοποιήσουν. Να ξέρουμε τι να κάνουμε.

Εμείς ως Χριστιανοί, δεν παρακαλάμε να έρθει ο αντιχριστος και ο πόλεμος. Παρακαλάμε να μας λυπηθεί ο Χριστός και να μας δώσει δύναμη να μπορέσουμε να τα αποφύγουμε. Να μας λυπηθεί, αν και δεν το αξίζουμε. Γιατι ο Χριστός πόνεσε και θυσιάστηκε για εμάς και το δικό μας το ευχαριστώ βλέπεις πιο είναι. Να τον πληγώνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Να αμφισβητούμε και την παρουσία του αλλά και τα λόγια του, πληγώνοντάς τον περισσότερο. ΑΚόμα πονάει για εμάς ο Χριστός και εμείς συνεχίζουμε κοιτώντας τα δικά μας προβλήματα, έχοντας αφήσει στην άκρη το τι κάνει ακόμα για εμάς.

Αυτό γίνεται λοιπόν και τιποτα άλλο. Απλά αν κάτσεις και διαβάσεις όλα αυτά που λέμε θα καταλάβεις οτι ζούμε ότι μας προείπε ο Θεός. Ούτε κι εγώ τα ήξερα όλα αυτά με τόσες λεπτομέρειες, όμως τα διάβασα και βλέπω ότι η ώρα πλησιάζει. Τα σημεία των καιρών που είπε ο γ. Παΐσιος ειναι μπροστά μας. Τα ζούμε μέρα με τη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

2:54 π.μ. Μια προφητεία που βγαινει ειναι αυτή που γράφει και η αναρτηση στην αρχή. "Γέροντας Παΐσιος: Θα σας δώσουν πολλές κάρτες. Και μετά θα θελήσουν όλες να τις βάλουν σε μία. Αυτό θα είναι το σφράγισμα. Να το αρνηθείτε..."

Υπάρχουν χιλιάδες που έχουν βγεί, αν διαβάσεις. Διαβασε π. Κοσμά.

Επίσης:
«Και έκανε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν ένα χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία όποιος έχει το νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι χξς (666)», (Αποκάλυψη στον Ιωάννη 13:16-18) . Αυτή είναι μία από τις πολλές προειδοποιήσεις για τον Αντίχριστο που μας παρουσιάζει η Αγία Γραφή.

Ακόμα αμφιβάλεις; Όποιος δε θα έχει τη κάρτα του πολίτη και αργότερα το τσιπάκι στο δέρμα (το οποίο ηδη γίνεται σε άλλες χώρες) δε θα μπορεί να αγοράσει δε θα μπορεί να πουλήσει κτλ.

Δήλωση Παπανδρέου: Οποιος δε θα έχει τη κάρτα του πολίτη δε θα πληρωθεί.

Μπορείς να διαβάσεις τις προφητείες και μετα δές την επικαιρότητα σε οποια σελίδα θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε 5:55

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nuDLeskDUSc

Η προφητεία του Αγίου Νείλου

Ανώνυμος είπε...

ρε μαγγες αυτοι στην φοτο δεν ειναι φοροκαρτα ...ειναι το ΑΜΚΑ ...

Η φορο-κάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του.

Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.

Με τη φορο-κάρτα οι τράπεζες δεν θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές, θα ενημερώνονται όμως για τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Στα τέλη του 2011 η φορο-κάρτα θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα έχει ένα τσιπακι στο όποιο θα υπάρχουν στοιχεία όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου, ταυτότητας και διαβατηρίου. Στην μια όψη της θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία του κατόχου.

Στην αρχη θα ειναι προαιρετικη λενε ...και ο θεος βοηθος μην την παρει κανεις μονο ενωμενοι θα αντισταθουμε