Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Reuters: Συμφωνήθηκε μείωση του ΦΠΑ


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τη Γερμανία, η τρόικα...
εμφανίζεται θετική στο να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, έτσι ώστε να γίνει ένα βήμα πιο κοντά προς την πολιτική συναίνεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Ελλάδα και τρόικα έχουν συμφωνήσει σε μείωση του ΦΠΑ, με αντάλλαγμα την περιβόητη συναίνεση στα σκληρά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις».

Επισημαίνεται ότι σημερινό δημοσίευμα της Ημερησίας ανάφερε ότι υπάρχει συμφωνία για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, με την παράλληλη μετάταξη ορισμένων υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή.

Πάντως νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μείωσης τώρα του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι εφέτος χρειαζόμαστε έσοδα.

Όσον αφορά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που θα διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις και τα ακίνητα, οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι «το Ταμείο δεν πρόκειται να δοθεί σε ιδιώτες, ενώ η τρόικα θα παρέχει τεχνογνωσία και τεχνική βοήθεια».

Από την πλευρά τους, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μείζονα ζητήματα και αναφορικά με τα εργασιακά θέματα, όπως στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την είσοδο των νέων- με πρώτη επαγγελματική εμπειρία- στον εργασιακό βίο, με μισθό χαμηλότερο κατά 20%.

Τέλος, σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα, φαίνεται ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για την επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, στις περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν και με την εξέταση των ιδιαιτεροτήτων των ομάδων των δικαιούχων.
Πηγη 

1 σχόλια:

Arlekin είπε...

http://anarhipsihi.blogspot.com/2011/05/blog-post_8422.html
Δείτε το παραπάνω βίντεο και θα διαπιστώσετε,ότι για την δυσβάσταχτη φορολογία στην χώρα,υπεύθυνος είναι ο ΓΑΠ.