Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Έκτακτο Eurogroup αύριο για την Ελλάδα! Τα βρήκαν Τρισε – Σοιμπλε την ώρα που μας υποβαθμίζει στα ταρταρα S&P!



Γράφει ο Βασίλης Τσεκουρας
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μήνες τωρα μεταξύ ΕΚΤ – οίκων αξιολόγησης – ΕΕ είναι γνωστή.
Έχουμε εξηγήσει μέσα απο το ΟΛΎΜΠΙΑ ότι η διαφωνία τους είναι στην συμμετοχή ιδιωτών πιστωτων σε περιπτώσεις όπως είναι η....
αναδιάρθρωση χρεών.
Σήμερα ο οικος S&P υποβάθμισε την Ελλάδα απο το “Β” στο CCC, βαΟντας τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο σκουπιδιών, θεωρώντας τη χώρα χρεοκοπημενη.
Αυτή η κίνηση δεν είναι διόλου τυχαία. Η άρνηση των οίκων ασκούσε πιέσεις στην Ευρώπη για τη συμμετοχή ιδιωτών. Η ΕΕ έχει “κλειδώσει” τη συμμετοχή τους, έστω και σε εθελοντική βάση.
Αυτο που επίσης δεν είναι τυχαίο είναι μια σειρά απο γεγονότα: το αυριανό έκτακτο Eurogroup, στο οποίο πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται θετική λύση για την Ελλάδα και μάλιστα μετα απο συμφωνία Τρισε – Σοιμπλε.

Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι η φετινή συνάντηση της ελτι της παγκόσμιας αλητειας στην Ελβετία, έλαβε άγνωστες αποφάσεις για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προωθούν.
Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συμμετείχε εκτός των Ευρωπαίων δολοφόνων λαών και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για δεύτερη μάλιστα φορά! Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και άλλοι τρεις(έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε άλλ άρθρα του ΟΛΎΜΠΙΑ).
Τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η λέσχη συνεδρίασε λίγες ώρες μετα τις ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα-φωτιά που πλήττουν όλους τους Έλληνες.
Επίσης, τυχαίο δεν είναι ότι αύριο η χώρα μας ξαναβγαινει στις αγορές για να δανειστεί 1,65 δις ευρώ.
Μην σας εκπλήξει αν αύριο δούμε και σχετικό έγγραφο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα στηρίζει την Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα μια γεύση “σωτηρίας”!
Η πίτα μοιράστηκε ήδη. Η Ελλάδα ξεπουληθηκε…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμενουμε ρε παιδια? ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ! ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΤΩΡΑ! Ε-ΠΑ-ΝΑ-ΣΤΑ-ΣΗ ΤΩ-ΡΑ!