Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

E.Bενιζέλος για S-300ΡMU1: "Στη στέππα για εκπαίδευση; Ε, όχι"!



Με μία κίνηση που σηκώνει πολύ … κουβέντα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής μέσω της παρουσίασης της Δομής Δυνάμεων να εγκρίνει και το εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους περίπου 13,5 δις. (τα γνωστά 29 προγράμματα).
Από όλες τους τις προσεγγίσεις του υπουργού, ξεχωρίζει αυτή για τους S-300PMU1, όταν ερωτήθηκε από τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό Π.Καμμένο αν τους S-300 τους περιλαμβάνει στη Νέα Δημή «Ξαπλωτούς ή όρθιους» και.....
απάντησε «Όπως είναι τώρα». «Δηλαδή "ξαπλωτούς"» του παρατήρησε ο βουλευτής της Ν.Δ., αφού ως γνωστόν δεν έχει γίνει δοκιμή επιχειρησιακής αποδοχής και το σύστημα χρειάζεται επειγόντως συντήρηση και επιθεώρηση των βλημάτων για να μπορέσει να καταστεί πάλι επιχειρησιακό.
Το ΓΕΕΘΑ προβάλει … αδυναμία του Πεδίου Βολής Κρήτης λόγω διαφορετικών παραμέτρων. Δηλαδή μεγαλύτερος χρόνος ενεργοποίησης αυτοκαταστροφής του βλήματος από αυτούς που ισχύουν στο ΝΑΤΟ για τις δοκιμές (σ.σ. όσο και αν ακούγεται τρελό αυτός είναι ο λόγος που προβάλλεται ως αιτία μη ενεργοποίησης των S-300).
Οι Ρώσοι απορρίπτουν την αιτιολογία, κάποια στιγμή τέθηκε θέμα να πάει ελληνική ομάδα να εκπαιδευτεί στην Ρωσία και να γίνει εκεί η δοκιμή, ούτε αυτό προχώρησε και σήμερα ο υπουργός φέρεται να απάντησε σε αυτό το ενδεχόμενο: «Και τι να κάνω, να τους στείλω στη στέππα να εκπαιδευτούν;»
Κατόπιν αυτού, καλύτερα ας μην περιμένει κανένας ότι οι S-300PMU1 το πλέον εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα που υπηρετεί σε χώρα του ΝΑΤΟ τα τελευταία δώδεκα χρόνια, θα καταστεί επιχειρησιακό. Λεπτομέρεια: Το κόστος επιθεώρησης από την Ρωσία έχει συμπιεστεί σε κάτω από 800.000 ευρώ!
Κατά τα λοιπά φαίνεται ότι η προσπάθεια του υπουργού να υπάρξει διακομματική «δια της πλαγίας» έγκριση του νέου εξοπλιστικού, δεν πέρασε. Η νέα Δομή Δυνάμεων θα εγκριθεί πάντως, στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «όπως τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οι νέες οροφές σε προσωπικό και μέσα σχετίζονται άμεσα με την ισορροπία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η προσπάθεια εκλογίκευσης του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής, με στόχο τη βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους, χωρίς να παραβλάπτεται σε τίποτε η επιχειρησιακή ικανότητα των Ε.Δ.»
Με 0,3% του ΑΕΠ εξοπλιστικές δαπάνες; Πως θα γίνει αυτό δεν το είπε. Ίσως με ψυχοτρονικά όπλα!  Άλλωστε δεν τον αφορά γιατί πιθανότατα δεν θα είναι υπουργός Άμυνας, όταν θα χρειαστεί να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των Ε.Δ.
Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, «που ήδη έχουν περιοριστεί δραστικά σε σχέση με το 2009», ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Εξοπλισμών της επόμενης 15ετίας έχει ως οροφή τα 14,5 δις ευρώ έτσι ώστε, σε ετήσια βάση, η σχετική δαπάνη να μην υπερβαίνει το … 0,3% του ΑΕΠ! Επιπέδου Βελγίου, δηλαδή…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Adonios είπε...

Ε οχι και να αυτοκτονησει πολιτικά! Εδω επικειται η αλλαγη φρουρας στο ΠΑΣΟΚ, ηλιθιος ειναι??? Αν δεν εισαι φιλα προσκειμενος στον "Διεθνη παραγοντα" δεν βλεπεις ποτε πρωθυπουργια (θα θυμηθούν τις ατασθαλιες του στη Γαλλια και το "διδακτορικό"-παντα σε κρατανε απο καπου). Τωρα θα μου πειτε οι αναγκες της χωρας δεν ειναι σημαντικοτερες??? ΟΧΙ!!! Πανω απο όλα η αυτοθεωση των μετριων!

ΑΖ

East είπε...

Ισχυρό κράτος και ισχυρός στρατός σημαίνει 100% επαγγελματικός-εθελοντικός στρατός, από επιλεγμένους-ιδεολόγους-εθελοντές-επαγγελματίες-εξειδικευμένους στρατιώτες και χρησιμοποιήση επιλεγμένων εθελοντών αλλοδαπών, και εγχώρια αμυντική βιομηχανία(καλές οι εισαγωγές εξοπλισμών, αλλά στα εισαγώμενα άλλοι κρατούν τα "κλειδιά").

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε στους Τουρκόφωνους και Αραβόφωνους Μουσουλμάνους, τους Καυκάσιους, τους Βαλκάνιους, τους Ρωσόφωνους και Λατινόφωνους, κτλ την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους, υπενθυμίζουμε ότι τα γειτονικά "έθνη" είναι τεχνητά κατασκευάσματα των μεγάλων δυνάμεων για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και την Ρωμιοσύνη, και χορηγούμε υπηκοότητα σε όποιον είναι ή επιστρέψει στην Ορθοδοξία και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό, κάνουμε οικονομική συνεργασία με όλους(ειδικά με φτωχότερες χώρες) και σαν αντάλλαγμα ανοίγουμε Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες παντού σε όλο τον πλανήτη και δημιουργούμε Ελληνικές στρατιωτικές βάσεις όπου υπάρχουν Έλληνες-Ρωμιοί-Ορθόδοξοι και όπου αλλού μπορούμε, δημιουργούμε ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια και ενθαρρύνουμε τον τουρισμό, κτλ κτλ.

Η Ελλάδα δεν είναι η Ελλαδίτσα που θέλουν μερικοί. Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Ορθοδόξων και ο διάδοχος του Βυζαντίου-Ρωμανίας. Αν το ψεύτικο "έθνος" των "Τούρκων"(=εξισλαμισμένοι-εκτουρκισμένοι Έλληνες-Ρωμιοί) βγάζει τον Νταβούτογλου και έχει Αυτοκρατορικά οράματα, τότε εμείς πρέπει να έχουμε 100 φορές περισσότερα.