Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αγώνας επιβίωσης του υπό κατάρρευση παλαιοκομματισμού γύρω από το Μεσοπρόθεσμο!


Σε εσωτερική κόντρα σκληρών νεοφιλελεύθερωνεξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές κορώνες του παρελθόντος, υψώνει τώρα τη… σημαία του «αντιμεσοπροθεσμιακού»(sic) αγώνα και επιμένει σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Και αυτός, γρανάζι του ίδιου συστήματος, αρνείται να ακούσει το λαό -που απαιτεί έξοδο από το μνημόνιο και τη ξενική – ολιγαρχική κατοχή- και παίζει λίγο πιο κέντρο από τις ακραίες δεξιές πολιτικές που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό που θέλει είναι να επαναδιαπραγματευτούμε για να μείνουμε σε ένα Μνημόνιο με… ανθρώπινο πρόσωπο(!)
Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», συνεχίζοντας: «δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε! Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!». Υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο και προσθέτει ότι η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.
Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι «δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα»και κλείνει την συζήτηση περί συναίνεσης πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λέγοντας ότι«τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει».
Τέλος απευθύνεται στην κοινωνία αναφέροντας ότι «ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα, ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές». Προφανώς δεν ακούει και πολύ καλά την κοινωνία που εδώ και δύο εβδομάδες φωνάζει έξω από τη Βουλή: «εεεεεεεε, οοοοοοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ». Ίσως ένα κουτί μπατονέτες να τον βοηθούσε να αφουγκραστεί καλύτερα… Επίσης, εμείς τουλάχιστον, δεν ακούσαμε καμιά κοινωνία να του ζητά να παραμείνει όρθιος. Αντιθέτως, σύσσωμη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί, όλοι οι παλαιοκομματικοί πολιτικοί να συνταξιοδοτηθούν.
Μόνοι «ειλικρινείς» στις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους το περιβάλλον της Ντόρας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννη Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου, απευθυνόταν κυρίως στον κ. Σαμαρά. Η συνεργασία των κομμάτων τους είναι χωρίς αμφιβολία επιβεβλημένη. Στην περίπτωση που μέσα από σοβαρές αλλαγές, που είναι απαραίτητες, η συνεργασία αυτή καταστεί εφικτή, τότε η εθνική συνεννόηση την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία πρώτη είχε ζητήσει, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, ο τόπος πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε εκλογές».
Όπως αντιλαμβάνεστε, το παιχνίδι είναι «χοντρό», «σκληρό» και «πιεστικό». Η εκτός ΝΔ Δεξιά, δηλαδή Ντόρα – Καρατζαφέρης, ευθυγραμμίζονται πλήρως με την κυβέρνηση και πιέζουν τον Σαμαρά να αφήσει τα κολπάκια και να φερθεί ως αυθεντικός νεοφιλελεύθερος. Ο Σαμαράς, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να απαρνηθεί την παράταξή του, συμφωνεί με ένα «καλύτερο» μνημόνιο αλλά αρνείται να συναινέσει εντελώς με την υπόλοιπη παρέα της «εθνικής σωτηρίας»γιατί γνωρίζει ότι αυτό θα σημάνει το πολιτικό του τέλος και δεν θα δει ποτέ κυβέρνηση. Το παλαιοκομματικό σύστημα όμως είναι ξεκάθαρο. Στέλνει μήνυμα στον Σαμαρά: ή όλοι μαζί εναντίον του λαού, ή κάνουμε εκλογές και τα παίζουμε όλα για όλα, δηλαδή ή τη σωτηρία μας -ως πολιτικό σύστημα- ή το τέλος μας! Όπως καταλαβαίνετε δεν νοιάζονται καθόλου για τον ελληνικό λαό ή την πατρίδα, αλλά μόνο πώς θα διασώσουν τις καρέκλες και τα οφίτσια τους.
Ο ελληνικός λαός πρέπει, το οφείλει στην πολιτική του ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία, να δημιουργήσει σύντομα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και να εκδιώξει όλο αυτό τον παλαιοκομματικό συρφετό από τα δημόσια πράγματα.
Στέφανος Μυτιληναίος
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Πως ορίζεται στα τεχνικά εγχειρίδια η "Μαύρη προπαγάνδα": Είναι η πληροφόρηση που δίνεται από κάποιον που φαίνεται ότι κατηγορεί μία πρακτική που όμως είναι ο ίδιος που εφαρμόζει αυτή την πρακτική.
Σεις λοιπόν εμφανίζεστε να μή στηρίζεται τον ΛΑ.Ο.Σ. που όμως είστε οι ίδιοι άνθρωποι του. Περνάτε λοιπόν το μήνυμα του αχθοφόρου που μόνος του σέρνει τη σωτηρία της πατρίδας. Είστε πάρα πολύ επικίνδυνοι ειδικότερα τώρα που δεν θα ξαναδείτε την βουλή.