Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό



  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το "επείγον" της αγοράς...!
Με το μπετονάκι κινδυνεύουν να βάζουν πετρέλαιο στις φρεγάτες και στα υποβρύχια οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Και δεν είναι αστείο, αλλά μια πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Π.Ν. αν τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.

Παράνομη ενδέχεται να.... κριθεί η τελευταία παραγγελία καυσίμων που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό! Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, πριν από δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την...
προμήθεια καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κατόπιν αυτών το Π.Ν. ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Στις 2 Ιουνίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια. Στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς πρακτικά τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας -υποστηρίζουν τον ελληνικό εμπορικό στόλο όταν αυτό χρειαστεί.

4 σχόλια:

Heavy metal ρε μουνια!!!! είπε...

Κατα τ`αλλα να επιστρεψουμε στην παλια καλη δραχμουλα για να αγοραζουμε πετρελαιο σε σκληρο νομισμα οπως αυτο του δολαριου ετσι?Τοσα χρονια απεκρυπταν τον ορυκτο μας πλουτο και τα κοιτασματα του πετρελαιου στην κρητη και στο αιγαιο και δεν προχωρησαν σε διακρατικη συμβαση συνεκμεταλευσης του πετρελαιου.Τωρα λοιπον που τελειωνει τι κανουμε επιστρεφουμε στην δραχμουλα?Δεν μπορειτε να ποσταρετε τετοια αρθρα και μετα να λετε αμην και ποτε θα ξεκουμπιστουμε απο μνημονιο και ευρω.Αν θελετε δραχμη να πειτε στο πολεμικο ναυτικο που θα βρει πετρελαιο να κινει τα πλοια του ωστε να αναχαιτιζει τις τουρκικες προκλησεις στο αιγαιο.Αυτο δεν ειναι κωλοτουμπα τι ειναι ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ 12:24μ.μ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ