Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Πάντοτε πρέπει να κρατάμε ζωντανή την εθνική μας συνείδηση, γιατί οι καιροί ήταν και παραμένουν δύσκολοι»


Τα τελευταία λόγια της κυρα Βασιλικής των Μαρασίων ήταν : «Πάντοτε πρέπει να κρατάμε ζωντανή την εθνική μας συνείδηση, γιατί οι καιροί ήταν και παραμένουν δύσκολοι»
Με την παρουσία του αρχηγού του Στρατού στην κηδεία της «έφυγε» η γιαγιά των Μαρασίων, σε ηλικία άνω των 100 ετών. Την δαπάνη της κηδείας ανέλαβε ο ελληνικός στρατός, ως μικρή αναγνώριση στο... έργο της. Όσο βαστούσαν τα πόδια της, κάθε μέρα αναρτούσε την ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της, 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια. Με το πέρασμα των χρόνων, κάθε πρωί ένας στρατιώτης την επισκεπτόταν στο σπίτι της και την βοηθούσε να βαδίσουν μέχρι τον ιστό, για την ανάρτηση της σημαίας.


Χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, όταν την ρωτούσαν αν θέλει κάτι, κι αυτή έλεγε: «ναι, θέλω μια καινούρια ελληνική σημαία, καθώς το πανί σκίζεται εύκολα πάνω στον ιστό». Τα τελευταία λόγια της σε δημοσιογράφους ήταν: «Πάντοτε πρέπει να κρατάμε ζωντανή την εθνική μας συνείδηση, γιατί οι καιροί ήταν και παραμένουν δύσκολοι».
voria

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΆΝΘΡΩΠΟΙ σαν την κ.Βασιλική , πρέπει να έχουν τιμές αρχηγού κράτους....

Ας μας προσέχει από ψηλά κι ας υψώνει από εκεί τη γαλανόλευκη..Να τη βλέπει όλος ο κόσμος..



A.V

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑΓΙΑ...
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ...
ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.