Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ!



Anti-ntp:Στα τσακίδια!!
Οι δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία αποτυπώνονται στο ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ΔΝΤ θα δώσει την πέμπτη δόση του δανείου! Όλα είναι στον αέρα σχετικά με την... 

εκταμίευση και μάλλον δεν πρόκειται για εκβιασμό, καθώς ο δημοσιογράφος δεν το συνέδεσε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Πηγή

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I.M.F. GO TO HELL.
G.A.P. FUCK OFF.

Ανώνυμος είπε...

Καλές πείνες. Πάρτε κανένα τρόφιμο για το σπίτι και φυτέψτε κανένα ζαρζαβατικό. Πάρτε και καμιά κοτούλα. Το κακό έγινε πέρυσι. Τώρα για τα επόμενα 10 χρόνια θα πέσει πείνα.

Ανώνυμος είπε...

Epitelous! Poli Kala tora xekin ame gia na ekragi i BOMBA TON CDS!
R.I.P. Euro

Ανώνυμος είπε...

Imera Eortis simera!

Ανώνυμος είπε...

να ξεκινησουν να τυπωνουν δραχμη τοτε..αμα δε μας δωσουν οντως λεφτα και δεν εχουν ετοιμα τυπωμενα δικα μας νομισματα θα ειναι καταστροφη.. αλαλ απο τους προδοτες αυτους δε περιμενω και κατι αλλο

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ...ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΠΥΜΕ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΟΥΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΈΤΣΙ 9:11μ.μ.....
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!
ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ ΖΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ!
ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝΕ, ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ !!!!
ΕΛΛΑΣ 'Η ΤΕΦΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα την δώσουν και αυτή και τις επόμενες.
Κάθε φορά θα μας "απειλούν", μετά θα βγαίνουν οι δοσίλογοι και θα παίρνουν νέα μέτρα, και πάει λέγοντας.
Θα βγαίνει και το αμερικανάκι περίλυπο στα κανάλια, με τα καβλόσπυρα για να τον λυπόμαστε που αγωνίζεται για τους ιθαγενείς.

Ανώνυμος είπε...

ολα ειναι γραφτο να γινουν...τα λεγε και ο παπουλης ο Ιωσηφ...θα κανει πισω το κεφαλαιο και τοτε θα πεσει μεγαλη πεινα...επονται και τα γεγονοτα με την Τουρκια τα οποια θα οδηγησουν στον 30 Παγκοσμιο. Συντομα Ελληνες, πολυ συντομα, και αν δεν ειναι σε αυτη την δοση θα ειναι η επομενη. Ζυγωνει ο καιρος που δυστηχως δεν θα ειναι ευκολος. Ετοιμαστειτε ψυχολογικα και πνευματικα κυριως και λιγοτερο υλικα. Αλιμονο σε αυτους που δεν θα εχουν χωριο να πανε να περασουν τα δυσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να πάμε στο χωριό πάλι !! Σήμερα γύρισα στο μπουρδέλο και δε παλεύεται !!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΑΣ!!! ΘΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΚΟΤΟΥΛΕΣ, ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΕΞΕΛΙΞΗ. ΔΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΤΣΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Οι γυναίκες δεν θέλουν να μείνουν στο χωριό. Θέλουν όλες να γίνουν κοσμοπολίτισσες. Αν βρεις γυναίκα που να θέλει να μείνει στο χωριό, βρες και σε μένα :P

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ.
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΤΑΙΣΕΤΕ ΟΛΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην ανησυχείτε: Κουράγιο θα πάνε όλα καλά.
1 Δραχμή = 1 Euro θα γίνει πιθανό.
Η Ισλανδία - που δεν είχε ΚΑΜΙΑ Στήριξη και τα εισάγει ΌΛΑ υποτίμησε το Νόμισμα 60% αντί το Euro. Σήμερα έχει Ανεργία 7%!
Η Ελλάδα μετά από 1 Χρόνο θα βγει από την Κρίση,και μετά θα είναι πολύ καλύτερα από τώρα!

Ανώνυμος είπε...

* to argotero meta apo 1 Xrono enoo

Ανώνυμος είπε...

7% η Ανεργία στην Ισλανδία σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη 11:53 αλλά τώρα πλάκα μας κάνεις δεν μπορεί, κουράγιο παιδιά όλα είναι πιθανά!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΦΟΒΩΣΑΣΤΕ. ΕΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΚΤΗΜΑ.
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΔΥΟ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΝΟΜΙΣΑΝΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΤΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.
ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΟΚΥΡΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ .
Η ΚΡΙΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ.
ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ... ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΦΡΟΝΙΜΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ.
ΠΑΠΑΛΑ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΜΗΤΟΡΟΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Ποια κριση ρε παιδια;; εδώ στην Λάρισα γίνεται χαμός. Όλες οι καφετέριες και ταβέρνες γεμάτες καθημερινά.. Ειδικά οι γκομενες ξεφυγανε εντελως!! Κάθονται πρώτη μούρη σε 2 γνωστές καφετέριες με μικρά σκυλακια αγκαλιά και πουλάνε και ύφος.. Αφήστε που είναι απλησίαστες και εριστικες άμα τις μιλήσεις...και μην φανταστείτε να έχουν τελειώσει κάτι σπουδαίο. Έχουμε τρελαθεί τελείως. Μια οικονομική διαλύση ίσως μας βάλει στον σωστό δρόμο ηθικά αλλα και νοηματικα!!

manos2626 είπε...

μην πιστευετε ρε παιδια οτι βλεπετε στην τηλεοραση..κινδυνευει η 5η δοση και παπαριες.....η θεωρια του ΣΟΚ ειναι απλα αυτη.μας εκβιαζουν,μας τρομοκρατουν,μας απειλουν απλα για να φανει στο τελος και σαν σπουδαιο κατορθωμα οτι μας δωσανε την δοση.σε καθε δοση τα ιδια θα λενε απλα για να μην αντιδραει ο κοσμος και για να χωνευει και τα καινουρια μετρα και φορους που του επιβαλλουν.να μας φαινεται οτι και χαρη μας κανουν θελουν.ολα ειναι φτιαχτα και ολα προαποφασισμενα.μεχρι το 2013 θα μας δινουν δοσεις αβερτα και μολις ξεπουλησουν και το τελευταιο κομματι εθνικης περιουσιας πλουτου ωστε να μην μπορεσουμε ποτε να ανακαμψουμε θα βγει ο Τζεφρυ η ο Σαμαρας η οποιος αλλος υπαλληλος τους ειναι τοτε να μας ανακοινωσει οτι δυστυχως επτωχευσαμεν.το παιχνιδι ειναι Σικε.το ξερουν ολοι τους αυτοι που μας κυβερνανε.απλα δεν τους ενδιαφερει για μας.τους ενδιαφερει να ειναι καλοι με τους τραπεζιτες και τα αλλα αφεντικα τους.εμεις ειμαστε 11 εκατομυρια αναλωσιμα υλικα.ειναι πολλα τα λεφτα πατριωτες....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα βάλατε με μας τις γυναίκες ρε παλικάρια; Η δικιά σας ηθική πια είναι που πλουτίσατε τους σωματέμπορους φτωχών γυναικών; θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια δεν σας ένοιαζε τόσο πολύ η μετανάστευση, οι σεξουαλικές σκλάβες ήταν cool! Τώρα τους Πακιστανούς τι να τους κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα δεν είναι αν κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή ή όχι. Το ερώτημα επίσης δεν είναι αν η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε τους Γερμανούς, φτιάχνοντας εκθέσεις περί επιστροφής στη δραχμή για εκβιαστικούς λόγους. Το ερώτημα πάνω από όλα δεν είναι αν κάποιοι στη Γερμανία μας θέλουν έξω ή μέσα στην ΕΕ.

Το ερώτημα είναι αν αναγκαστούμε να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση (τη δραχμή) θέλουμε δεν θέλουμε.

Και προτού μου πείτε ότι δεν υπάρχει τρόπος ή δεν το προβλέοουν οι συνθήκες, “όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος” και “η ανάγκη είναι η μητέρα των ανακαλύψεων”. Με λίγα λόγια, άσχετα αν δεν το προβλέπουν οι συνθήκες σήμερα, δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να αλλάξουν ώστε να το λάβουν υπόψη. Η αλλαγή της συνθήκης του Σένγκεν που δρομολογείται δεν είναι παρά ένα μικρό παράδειγμα.

Επίσης, μια επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει ότι το τωρινό χρέος θα παραμείνει σε ευρώ. Που είναι αυτό γραμμένο και το λένε όλοι; Όπως το χρέος από δραχμές έγινε ευρώ, έτσι και από ευρώ μπορεί να γίνει ξανά δραχμές.

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο ανίκανοι, που είναι δυνατόν να σκεφτούν να επιστρέψουμε στη δραχμή μόνο και μόνο για να έχουν τα κλειδιά του τυπογραφείου στα χέρια τους (της Τράπεζας της Ελλάδος) με σκοπό να τυπώσουν ένα τσουβάλι από δραχμές, για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους (τον δημόσιο τομέα), παρά να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Δυστυχώς εκείνη η κρυφή συνάντηση της "Παρασκευής" και οι μετέπειτα δηλώσεις της Δαμανάκη(την οποία συγκάλυψε η Κυβέρνηση) μάλλον επιβεβαιώνει ότι ένα τέτοιο σχέδιο έχει επιμεληθεί εντός Ελλάδος και μάλλον (από ό,τι δείχνουν τα πράγματα), δεν είναι ένας απλός ελιγμός, αλλά ίσως (τονίζω το ίσως) ένα σχέδιο που ορισμένοι ίσως έχουν πάρει στα σοβαρά. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πάει πολύ μακριά η βαλίτσα.

Και ειλικρινά σας λέω, είναι η πρώτη φορά, που πραγματικά ανησυχώ διότι αντί για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη.

Να τονίσω ότι μια επιστροφή στη δραχμή είναι η εύκολη λύση για τους πολιτικούς. Δεν είναι όμως η εύκολη λύση για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Βολεύει τους πολιτικούς να συγκαλύψουν τις ανικανότητες τους και την ανεπάρκεια τους, αλλά το βιοτικό επίπεδο της χώρας θα πάει πολλές δεκαετίες πίσω.

Μια επιστροφή στη δραχμή, προϋποθέτει αυτή η οικονομία να έχει τουλάχιστον πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές. Επίσης προϋποθέτει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ένα πολίτευμα με ένα ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα που έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία να νομοθετεί και όχι η εκτελεστική εξουσία και ο εκάστοτε πρωθυπουργός να είναι ο απόλυτος άρχοντας.

Όπως είπα πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση αυτή κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην εφαρμόσει τίποτα και προκειμένου να εκνευρίσει τους πάντες και να βρεθούμε σε αδιέξοδο. Δεν έχει ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, δεν έχει μειώσει το κράτος και γενικά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να καταστεί η οικονομία πιο ανταγωνιστική. Με λίγα λόγια, είναι σαν να προσπαθεί να βρει δικαιολογία να τυπώσουμε δραχμές.

Επιπλέον, έχουμε και την ανεπάρκεια των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ΕΕ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Ελλάδος σαν ένα θέμα ρευστότητας, αντί για πρόβλημα βιωσιμότητας. Και ενώ το πρόβλημα αρχικά ήταν μόνο βιωσιμότητας, σήμερα το πρόβλημα είναι επίσης και ρευστότητας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας πολίτης και ο παραγωγικός ιστός αυτής της χώρας (ό,τι έχει απομείνει) χαροπαλεύει στην εντατική με τεχνική υποστήριξη έχοντας πέσει σε κώμα.

Αν δεν αλλάξει κάτι σε λίγο, οι γιατροί θα εξαγγείλουν ότι ο ασθενής πέθανε και ότι πρέπει να βγάλουν την τεχνική υποστήριξη.

Ποια η λύση; Σε πρώτη φάση πρέπει να αλλάξουμε γιατρό διότι εγώ προσωπικά δεν δέχομαι αυτή τη γνωμάτευση. Διότι η δραχμή που ορισμένοι ονειρεύονται, αποτελεί θανατική καταδίκη αυτής της χώρας και τίποτα λιγότερο. Και προσωπικά μιλώντας, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να συνεχίσουμε να τη βλέπουμε μόνο στο νομισματικό μουσείο.