Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σχετικά με την ανάρτηστη ""Δεν διαδηλώνουμε για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους πολίτες του κόσμου!"


Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Η κινητοποιηση στο Σύνταγμα είνα γνήσια λαϊκή. Εδώ και ένα χρόνο ο κόσμος προετοιμάζεται και πειθεται σιγά σιγά ότι κάτι πρέπει να κάνει. Ανεξάρτητα από το ποιός πρωτοκάλεσε για την συγκέντρωση αυτή δεν παυεί να είναι μαζική και ανοιχτή. Φυσικά και υπάρχουν οργανωμένες πολιτικές ομάδες που προσπαθούν να παρέμβουν. ΚΑι συριζαιοι και ανταρσύες και πασόκοι και άλλοι. Οργανωθείτε λοιπόν και εσείς να βάλετε τη θεματολογία σας και να δείτε αν τα επιχειρήματα σας μπορούν να πείσουν. Ανατροφοδοτηθείτε από τις αντιδράσεις και μαζέψτε εμπειρία. Η παρέμβαση είναι θεμιτή και αναγκαία προκειμένου να γίνει μια ζύμωση και να βγεί ένας βηματισμός. Είναι λογικό να μην έχετε εμπειρία από συλλογικές διαδικασίες γιατι τέτοιες υπήρχαν μέχρι τώρα σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές και αυτές λόγω ασύλου. Μην τις φοβάστε. Θα δυναμώσετε μέσα από αυτες. Απλά παρεμβειτε. Στην αρχή ο πολιτικός σας λόγος μπορει να φαντάζει σαν του γιωργάκη αλλα θα δείτε ότι σιγα σιγά με τη βοηθεια της λογικής θα το ξεπεράσετε....

Αλλά να έχετε πάντα υπόψη σας ότι οι κοινωνικές σχέσεις καθορίζονται από τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που συμαίνει ότι η παρέμβαση δεν μπορεί να μην τα αναγνωρίζει. Για να μη μιλάμε με μισολογα αυτή την εποχή οι κοινωνικές σχέσεις καθορίζονται από την ιδιοκτησία και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Μπορείτε να το πείτε και οικονομία της αγοράς για τους απολιτικ φ΄λιους σας.
Και δυο θεματάκια στα σύντομα.
1. Όλα τα κόμματα της βουλής ανήκουν στο αστικό σύστημα διακυβέρνησης. Και το στηρίζουν το καθένα με τον τρόπο του. Αυτό δε σημαίνει ότι ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να οργανωθεί σε κόμμα. άλλωστε κόμμα είναι η μορφή οργάνωσης για πιο αποτελεματική διεκδίκηση των αναγκαίων.
2. Οι μετανάστες είναι πρόβλημα όσο υπάρχει η συγκεκριμένη άρχουσα τάξη που το χρησιμοποεί ώς τέτοιο. Στην Ελβετία για παράδειγμα που το 50 % των εργαζομένων της δεν είναι Ελβετοι δεν είναι πρόβλημα.(Σε αυτούς οι μετανάστες προέρχονται και από τις γύρω χώρες και αποτελούνται από εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικο).
3. Για το έθνος κράτος. Υπήρχαν πολλά έθνη στον πλανήτη που εξαφανίστηκαν μέσα από την ιστορική πίεση. Σήμερα δεν έχουν εκλέιψει αυτές οι πιέσεις. Παρόλαυτά δική μου εκτίμηση είναι ότι η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης έχει διακοπέι λόγω της όξυνσης των αντιθέσεων μεταξύ των ίδιων των τοκογλύφων λαμογιών καπιταλιστών. Καλώς η κακώς οι λαοί έχουν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική κουλτούρα κάτι που προκύπτει , προσωπικά πιστευω, από το ίδιο το φυσικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται.
Ελπίζω ότι με τις σωστές παρεμβάσεις μπορεί το κίνημα να πάρει τη κατευθυνση της ανατροπής των μέτρων που κύριο στόχο εχουν την εξαθλίωση μας, την κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την οικοδομηση του νέου καπιταλιστικού μορφώματος που θα αντιπαρατεθεί στους νέους διεκδικητές του παγκόσμιου πλούτου βλ. κινέζους κ.α
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...

ΛΑΘΟΣ,ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Το πολιτκό σύστημα,έντεχνα και έξυπνα,μέσω του Πάγγαλου και των ΜΜΕ επιχειρούν να υποβαθμίσουν τους αγανακτισμένους απο λαικό κίνημα που οδεύει προς την εξέγερση και την διάλυση του παρόντος σάπιου πολιτικού συστήματος σε ακόμη ένα πολιτκό κόμμα που θα ενταχθεί στο ήδη υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.

Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...

ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ,ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΛΥΘΑΡΓΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Ενας είναι ο ΣΤΟΧΟΣ,Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Κατόπιν θα προχωρήσουμε στην αλαγή του πολιτικού μας συστήματος,την ριζική αναμόρφωση.

savvas_the_Greek είπε...

και πως θα γινει αυτη η ανατροπη Χρήστο???

Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...

Όπως όλες,ρίχνεις με κάθε τρόπο το παρών πολιτικό σύστημα και τοποθετείς ένα υγιές και Δημοκρατικό.

Προσωπικά προτιμώ τη διάλυση όλων των κομμάτων εντός κοινοβουλίου,οι βουλευτές να μην υπουργοπούντε αλλά να νομοθετούν μόνο δίχως παρωπίδες.

Να μεταβιβαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ,ο οποίος να εκλέγεται απευθείας απο τον Ελληνικό Λαό,τον Πρωθυπουργό της χώρας να τον εκλέγουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Απόλυτη και διακριτή διάκριση της νομοθετικής,εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ήταν είναι και θα είναι τα ΚΟΜΜΑΤΑ.

Φωλιά είναι που πρέπει να ξηλωθεί άμεσα φίλε Σάββα.