Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οικογένεια Παπανδρέου, οι Ηρόστρατοι..



Ηρόστρατος
Ο Ηρόστρατος ήταν αρχαίος Έλληνας παροιμιώδης εμπρηστής από...

την Έφεσο.
Προκειμένου όπως είχε δηλώσει να μείνει το όνομά του στην Ιστορία έφθασε στο σημείο να πυρπολήσει το 356 π.Χ. το περίφημο Αρτεμίσιο δηλαδή τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο. Οι Εφέσιοι συνέλαβαν αυτόν και τον θανάτωσαν και απαγόρευσαν τη μνεία του, η οποία όμως διατηρήθηκε στηλιτεύοντας πάντα την ανόσια πράξη του.
Κατά ιστορική έρευνα αναφέρεται πως την ίδια νύκτα της πυρπόλησης αυτής γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Πηγές

Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου τ.9ος, σ.371.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην νέα εποχή που μπαίνουμε κανείς δεν θα ενδιαφέρεται τελικά κατά πόσον η οικογένεια αυτή συνδέθηκε με την άλωση ενός έθνους.
Οι ξένοι σίγουρα δεν θα ενδιαφερονται γιατί ο σκοπός τους θα έχει επιτευχθεί, και οι πόροι της χώρας θα διαχειρίζονται και θα δίδουν πλούτο στις εταιρίες τους.
Οι ντόπιοι θα δέρνονται από απίστευτη φτώχεια και πείνα και θα προσπαθούν να βγάλουν την κάθε μέρα. Με χαμένη την συνείδηση και την συνοχή του έθνους, κανείς δεν θα θυμάται ποιοί ήμασταν και από που ξεκινήσαμε.
Αφού λοιπόν η οικογένεια αυτή έχει εξασφαλίσει το μέλλον της για 20 γενεές, τι την νοιάζει αν τους λέμε ηρόστρατους ή δοσίλογους?
Η τελευταία μας ευκαιρία να γλυτώσουμε αυτό το μέλλον είναι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΟΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΟΞΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.