Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ελλάδα: Όχι στον «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα


Να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας, προτρέπει το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση η οποία αφενός ασχολείται με την ουσία του προβλήματος, δηλαδή την πραγματική κατάσταση και την ανάγκη αρωγής των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, και αφετέρου – αυτό είναι και το σημαντικότερο – με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι χειρισμοί που απαιτούνται σε πρωτοβουλίες πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή, δεν μπορεί να καταντούν έρμαιο ιδιωτικών πρωτοβουλιών, περιπλέκοντας τις διεθνείς σχέσης της χώρας. Σε τελική ανάλυση, είναι εξαιρετικής σημασίας η δημόσια τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών και ο επίσημος διαχωρισμός της θέσης του από αμφιλεγόμενες – υπό την έννοια των πραγματικών τους στοχεύσεων – πρωτοβουλιών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ζητείται να ληφθούν υπόψη η έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, καθώς και οι άμεσοι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους. Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"FREE GREECE"
Θα διοργανώσουν ποτέ αυτές οι περίφημες ΜΚΟ...;;;
Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Ποιητή:
http://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM

Ανώνυμος είπε...

Για την Κυπρο τι κανουμε αναρχοαπλυτοι μαγκες?

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ 1.02. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αριστερίστικα καραγκιοζιλίκια. 30 χρόνια πορείες συμπαράστασης στο Λάος στην Καμπότζη στο Σαλβαδόρ στην Παλαιστίνη. Και ποτέ δεν ασχολείθηκαν με τα προβλήματα της χώρας τους .
ΟΥΠΣ ΣΟΡΥ... Οι αριστεροί δεν έχουν χώρα είναι πολίτες του κόσμου