Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο Κώστας Βαξεβάνης στοχεύει την ΑΕΠΙ


Το «κουτί της Πανδώρας» ανοίγει το ΕΣΡ, με την προσπάθεια ελέγχου της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη, πριν αυτή προβληθεί επειδή έστειλε εξώδικό η ΑΕΠΙ. Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε έρευνα για την ΑΕΠΙ και το καθεστώς λειτουργίας της , απευθυνόμενος και προς το φορέα. Όπως υποστηρίζει, η ΑΕΠΙ δεν απάντησε αλλά έστειλε εξώδικο προς την ΕΡΤ, το οποίο κοινοποιήθηκε στο ΕΣΡ. Παρά το γεγονός ότι η εκπομπή δεν είχε προβληθεί το ΕΣΡ κάλεσε την ΕΡΤ στο εξώδικο, να απαντήσει, ....
ανοίγοντας το δρόμο για τον προληπτικό έλεγχο των ενημερωτικών εκπομπών!



Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι.Λασκαρίδης υποστήριξε, ό,τι η κοινοποίηση του εγγράφου στην ΕΡΤ δεν συνιστά προληπτική λογοκρισία και πως το Συμβούλιο προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια «για να προληφθούν τα τυχόν δυσάρεστα». Δεν θέλησε να διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα «δυσάρεστα» και ποιον αφορούν, αφού πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί. Είπε πως «οποιοδήποτε έγγραφο μας αποστέλλεται δεν το πετάμε στον κάδο των αχρήστων, αλλά το ψάχνουμε» και συμπλήρωσε πως δεν άνοιξαν "φάκελο" και δεν έκαναν "έλεγχο στη συγκεκριμένη υπόθεση». Αυτό που θα καθιστούσε προληπτική λογοκρισία, κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, θα ήταν η απαγόρευση προβολής της εκπομπής. «Αυτό δεν το έχουμε κάνει ούτε πρόκειται να το κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης, πιστεύει πως πρόκειται για «προσπάθεια άσκησης προληπτικής λογοκρισίας», και υποστηρίζει ότι «το ΕΣΡ, αφού δεν έχει προβληθεί η εκπομπή, έπρεπε να απαντήσει στην ΑΕΠΙ ότι είναι αναρμόδιο» . Σημειώνει μάλιστα πως «η χωρίς τιμωρία λειτουργία» της Αρχής «που σπιλώνει δημοσιογράφους, δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησή τους στα Μέσα όπου εργάζονται και καλεί τα συλλογικά όργανα του κλάδου να παρέμβουν»

Θα σταματήσει επιτέλους αυτό το αναλέητο νταβατζιλίκη από την ΑΕΠΙ;; Θα την βάλει κάποιος στην θέση της;;; Ας ελπίσουμε πως ο Βαξεβάνης δεν θα σταματήσει έτσι εύκολα με τις απειλές τους.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Isws apo tous kaliterous dimosiografous stin ellada

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωστας Βαξεβανης εχει αποδειξει οτι ειναι απο τους ανθρωπους που αγωνιζονται εστω και αν προκειται να χασουν...κι εμεις στηριζουμε αυτους τους ανθρωπους γιατι ειναι ειδος προς εξαφανιση!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Βαξεβάνη ποιότητα!