Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ…!




Σε αναμονή απόφασης του ΣτΕ για το Μπάντμιντον

Λίγο καθυστερημένη η είδηση, αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα νομίζουμε…

Μετά από , ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ(!) αναβολές εκδικάστηκε επιτέλους την.... περασμένη Παρασκευή, 3 Ιούνη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή για την ακύρωση της σύμβασης η οποία υπογράφτηκε μεταξύ των Ολυμπιακών Ακινήτων και της ιδιωτικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται το Μπάντμιντον στο Γουδή.

Οι προσφεύγοντες (Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και κάτοικοι της πόλης μας) ζητάνε:



1. Να ακυρωθεί η παράλειψη της Διοικήσεως να συμμορφωθεί με την υποχρέωση που ανέλαβε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 83132/31-7-2002 για την απομάκρυνση της λυόμενης κατασκευής Μπάντμιντον το πολύ έξι μήνες μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων.

2. Να ακυρωθεί η 1/2006 οικοδομική άδεια με την οποία επετράπη, παράνομα, στη εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα να προβεί σε επεμβάσεις στο κτίριο. Να ακυρωθεί, επίσης, κάθε άλλη διοικητική πράξη ή παράλειψη σχετικά με το θέμα και επαναφορά του χώρου στην πρότερη (πριν του Ολυμπιακούς αγώνες) κατάσταση, όπως προέβλεπε η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για να καταλάβουμε παραστατικότερα τους ρυθμούς απόδοσης της δικαιοσύνης, αναφέρουμε ότι η προσφυγή είχε κατατεθεί στις 27 Ιανουαρίου του 2007, δηλαδή πριν πεντέμισι περίπου χρόνια! Και για να καταλάβουμε, επίσης, την «ισότητα όπλων», αρκεί να σημειώσουμε ότι στο πλευρό της ιδιωτικής εταιρίας βρέθηκε το ελληνικό Δημόσιο με μια κουστωδία δικηγόρων, ενώ οι προσφεύγοντες προσπαθούσαν να καλύψουν με έρανο μέχρι την τελευταία στιγμή και στοιχειωδώς τις οικονομικές ανάγκες της δίκης. Όσο για το αποτέλεσμα, αυτό θα το κρίνουμε όταν (υπολογίζεται ότι θα υπάρξει αρκετή ακόμα χρονοκαθυστέρηση…) δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ. Πάντως οι δυο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των προτάσεών τους.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά των προσφευγόντων αμφισβητήθηκε ευθέως και η συνταγματικότητα (άρθρο 24) του νόμου 3342/2005 με τον οποίο εκχωρήθηκαν στην ιδιωτική εταιρία το Μπάντμιντον και 29 ακόμη στρέμματα του πάρκου!

Από την «κοινοπραξία» Δημοσίου- Ολυμπιακών Ακινήτων – ιδιωτικής εταιρίας, προβλήθηκε έως και το …ατράνταχτο επιχείρημα της οικονομικής κρίσης! Αυτό φαίνεται ότι πάει με όλα, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέχρι την καταπάτηση και του τελευταίου ελεύθερου χώρου. Επίσης, αμφισβητήθηκε, με κάθε …σοβαρότητα, ο σεβασμός των προσφευγόντων στα πολιτιστικά μνημεία, όπως το μπάντμιντον!

Να σημειώσουμε πάντως ότι η απόφαση του ΣτΕ επί της συγκεκριμένης προσφυγής, έχει εξαιρετική σημασία συνολικά για την υπόθεση του μητροπολιτικού πάρκου, αλλά και του Υμηττού. Αυτό, γιατί αναμένεται σε μια περίοδο που οι φόβοι όλων μας ενισχύονται, αφού ακόμα και αυτό το λειψό -και ήδη αποδυναμωμένο με διάφορες εξαιρέσεις- Προεδρικό Διάταγμα πηγαινοέρχεται ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΣτΕ, ενώ ενισχύονται οι πιέσεις για επιστροφή στα Φαραωνικά και καταστροφικά σχέδια Σουφλιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
zografoubloging.wordpress.com/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ