Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Με το συμπάθιο Έλληνες»…. Βρισιά στην Τουρκία η λέξη «Έλληνας»!


Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη χτες το βράδυ, αφού απαντώντας σε ερώτηση για την απαράδεκτη, σύμφωνα με τον ίδιο, κριτική που ασκείται προς το ..
πρόσωπό του, είπε: "Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη".

Δημοσιότητα δεν έχει δοθεί στην Τουρκία σχετικά με την έκφραση "με το συμπάθιο Έλληνες" που στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό. Ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk στην ιστοσελίδα του σήμερα αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό twitter με μηνύματα της μορφής "από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;" και "μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;"

Ο Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησε τη λέξη "Ρουμ" δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου. Τη δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.
http://www.protothema.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.ΔΩΡΑΚΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΑΞΙΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΟΛΗ ΜΑςΣ ΚΟΙΤΑΖΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αγωνιστές για μια καλύτερη Ελλάδα είπε...

Ήρεμα ρε παιδιά,και μένα αν με πουν Τούρκο θα παρεξηγηθώ,οι βρωμιάρηδες από δίπλα το ίδιο κάνουν..
Εδώ Αλβανό άμα τον πεις Αλβανέ παρεξηγιέται.

Ανώνυμος είπε...

Ρωμιοί δεν θα ξαναγίνουμε ποτέ μόνο Έλληνες το καταλάβατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ηξερα ότι θα πάρετε ,,φωτιά,,,υπερπατριώτες γιατί δεν μπαίντετε στην διαδικασία να σκεφτήτε ότι και μείς χρησιμοποιούμε σαν βρισιά το Τούρκο, Τουρκαλά, και το πιο συνηθισμένο το Τουρκόσπορε!!!
Αμάν μπρε καρντάσια τσιόκλου ασλάν πεχλιβάνιδες είστε !! Γκιντερέκ καυγά γιουσούνμεντέν!!!
(μετάφραση--Αμαν βρε αδέλφια πολύ λιοντάρια μαχητές είστε!!Ετοιμοι για καυβά χωρις αλλη σκεψη!!!)))
Βασικά με κάλυψε ο
Αγωνιστές για μια καλύτερη Ελλάδα!!!