Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τα ιδεολογικά όρια των "πάνω" και "κάτω" της πλατείας Συντάγματος



Πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό για την ιδιότυπη οριοθέτηση της πλατείας Συντάγματος στους «πάνω» και στους «κάτω». Τι ακριβώς συμβαίνει με όλον αυτόν τον κόσμο και γιατί αυτός ο διαχωρισμός, εν μέσω μιας.... Εθνικής κρίσης, που υποκρύπτει περισσότερα από όσα φανερώνει;

Είναι σύμπτωμα πολιτικής ανωριμότητας ή αντίθετα αποκαλύπτει την πολιτική ενάργεια των Ελλήνων πολιτών που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν απερίσκεπτα πάνω στο θυμό τους τον οποιοδήποτε θα τους σερβίρει τη μαγική λέξη Δημοκρατία γαρνιρισμένη με εξωτικούς μεζέδες από το μαγειρείο της παγκοσμιοποίησης, αρκεί και μόνο για να απαλλαγεί από τα αποτυχημένα πολιτικά βαρίδια της Μεταπολίτευσης;

Οι αριθμοί μάλλον μιλούν από μόνοι τους. Οι «πάνω» αποτελούν σαφώς την απόλυτη πλειονότητα του Κινήματος.

Οπωσδήποτε η σύνθεση του κόσμου είναι όπως την περίγραψε κάποιος φίλος. Άνεργοι, ΔΥ, ΙΥ, μαθητές. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε;

Ωστόσο υπάρχει μια τεράστια ειδοποιός διαφορά. Οι “πάνω” αντιλαμβάνονται την ό,ποια πολιτική ανατροπή ή αλλαγή μέσα από ένα πιο παραδοσιακό-ελληνοκεντρικό πρίσμα που εστιάζει πρώτιστα στα εθνικά προτάγματα της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας, παράλληλα με την οικονομική κατίσχυση του Μνημονίου, πράγμα που για πολλούς είναι αλληλένδετα (τουλάχιστον για τους πάνω).

Δήλον ότι οι σημαίες κυριαρχούν στην “πάνω” πλευρά, χωρίς όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να χαρακτηρισθούν ελαφριά τη καρδία “εθνικιστές”, ενώ σχεδόν εκλείπουν στην “κάτω”. Γιατί άραγε;

Η ατζέντα των πολιτικών αιτημάτων της “πάνω” πλευράς, όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, είναι μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική της θέλησης και της ανησυχίας του ελληνικού λαού, από ό,τι είναι τα πολιτικά αιτήματα που έχει “επεξεργαστεί” η “κάτω” πλευρά και μάλιστα έπειτα από δύο ολόκληρες εβδομάδες “συνελεύσεων”!!!

Και αυτό, χωρίς η “πάνω” πλευρά να έχει κάνει ακόμη κάποια “συνέλευση”. Μπορεί τα αιτήματα αυτά της πάνω πλευράς να μην έχουν ακόμη (κακώς για εμένα) αποτυπωθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας.

Για παράδειγμα, ενώ δεν θα βρείτε ούτε έναν στην πάνω πλευρά που να μην συμφωνεί με όλα όσα έχει ψηφίσει η “συνέλευση” των κάτω σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, το Μνημόνιο, την αλλαγή του Συντάγματος, την οργάνωση του κράτους κλπ, εν τούτοις, οι κάτω δείχνουν να διαφοροποιούνται από τους πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που απουσιάζουν από την ημερησία διάταξη. Η ατζέντα των συζητήσεων της κάτω πλατείας είναι μάλλον σκοπίμως ελλιπής καθώς δεν συμπεριλαμβάνει, πολύ ουσιαστικά θέματα όπως είναι π.χ η πολιτική για τη μετανάστευση, τα εθνικά μας θέματα κ.α. Θέματα δηλαδή που σαφώς απασχολούν την πλειονότητα του λαού μας, και τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως νο2 ή και νο3 από άποψη ιεράρχησης σπουδαιότητας από πολλούς θεσμικούς παράγοντες (Καλαμίδας), αλλά όχι και την κάτω πλατεία που επί των θεμάτων αυτών, αν δεν την ενδιαφέρουν καθόλου, μάλλον έχει καθώς φαίνεται μια άλλη άποψη. Η αριστερή ρητορεία και τα εμφανή συνθήματα περί “φασιστών” και υπέρ των λαθρομεταναστών, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας και αντίλογου στον κάθε καλοπροαίρετο για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κάτω πλατείας.

Συμπέρασμα:

Οι πάνω και οι κάτω έχουν πάρα πολλά κοινά πολιτικά αιτήματα, όμως διαφοροποιούνται -προς το παρόν τουλάχιστον-σε ό,τι αφορά, όπως προείπα, κάποια συγκεκριμένα θέματα όπως είναι η ξεκάθαρη πρόταση για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη μετανάστευση και τα εθνικά μας θέματα.

Σαφώς η Οικονομία και το Μνημόνιο είναι ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και στον παρόντα χρόνο, ωστόσο η διεύρυνση της ατζέντας των πολιτικών αιτημάτων και όχι ο περιορισμός της θα είναι αυτή που θα διασφαλίσει την ενότητα και τη συμμετοχή όλων. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα του παρά πέντε, το ζήτημα της μετανάστευσης έχοντας φτάσει στα όρια του, απαιτεί επίσης άμεση αντιμετώπιση.

Σχετικά τώρα με τους πάνω και τους κάτω και για όσα έχουν γραφτεί περί “απολίτικων” και “πολιτικοποιημένων” οι ενστάσεις μου είναι έντονες. Αν η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στην υποβάθμιση των μεν και στην ανύψωση των δε στη σφαίρα του ιδανικού “πολιτικού” όντος, όπως συστηματικά φαίνεται να κάνει το Ζούγκλα TV στις συνδέσεις του από το Σύνταγμα, αλλά και άλλοι, τότε η προσπάθεια αυτή προσφέρει κακή υπηρεσία στην Δημοκρατία και στο Έθνος. Αυτή η ελιτίστικη αντίληψη είναι που κατεξοχήν δημιουργεί τις συνθήκες της διάσπασης ανάμεσα σε “εκείνους” και στους “άλλους”.

Η μόνη διαφοροποίηση που μπορώ εγώ να δεχθώ ανάμεσα στους κάτω και στους πάνω, δεν είναι η έλλειψη πολιτικής συγκρότησης και σκέψης όπως κομπάζοντας αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί, αλλά βρίσκεται κυρίως στο γεγονός ότι οι μεν της κάτω πλατείας είναι “επαγγελματίες” του είδους, ενώ οι δε, της πάνω δηλαδή, είναι απλοί “ερασιτέχνες” και ανησυχούντες πολίτες.

Πράγματι, οι πολίτες στην πάνω μεριά είναι άνθρωποι που συνήθως συγκεντρώνονται μετά τις 18.00-20.00 το βράδυ. Όλη την ημέρα εργάζονται, φροντίζουν τις οικογένειες τους, έχουν έγνοιες και υποχρεώσεις και μόνο το βράδυ μπορούν να πάνε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν. Αυτούς όλους τους χαρακτηρίζουν κάποιοι γενικώς και βλασφήμως “απολίτικους”. Και ας είναι αυτοί οι περισσότεροι, η κρίσιμη μάζα των διαμαρτυρομένων, χωρίς τους οποίους η κάτω πλατεία θα έμοιαζε με Camping στα Μάταλα.

Η δύναμη αυτών των ανθρώπων είναι που δονεί συθέμελα το Σύνταγμα και ας γυρίζουν το βράδυ στα σπίτια τους για να κοιμηθούν στα κρεβάτια τους, χωρίς η ολοήμερη απουσία τους να αδυνατίζει το Κίνημα της διαμαρτυρίας τους. Το βράδυ πάλι εκεί και ούτω καθ εξής, έχουν κάνει τη ζωή της Κυβέρνησης μαύρη. ΑΥΤΟΙ το έχουν καταφέρει αυτό και όχι οι campers!!

Η φυσιολογική αυτή συμπεριφορά των πολιτών μοιάζει όμως να ελέγχει περισσότερο ακόμη τους “κατασκηνωτές” της πλατείας Συντάγματος σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητα της διανυκτέρευσης σε σκηνές, δηλαδή της κατάληψης ουσιαστικά της πλατείας!!

Για ποιο λόγο άραγε;

Οι διαδηλωτές έχουν αποδείξει με τον τρόπο τους ότι δεν χρειάζεται να κατασκηνώσεις στο Σύνταγμα για να πετύχεις το σκοπό σου, αρκεί να πηγαίνεις εκεί κάθε βράδυ. Και οι “συνελεύσεις” θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς την ανάγκη να υπάρχουν εκεί οι σκηνές. Τι παίζεται λοιπόν;

Ποια είναι η ανάγκη ενός οργανωμένου ιατρείου, μαγειρείου, προμηθειών και λοιπών εφοδίων που θυμίζουν εκστρατεία; Σε άλλα χρόνια ίσως να είχε δημιουργηθεί και ραδιοφωνικός σταθμός για να μεταδίδει το “εδώ πλατεία, εδώ πλατεία”, τώρα όμως υπάρχει το διαδίκτυο.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή η δραστηριότητα επί της πλατείας Συντάγματος; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται εκεί και που σαφώς δεν εργάζονται κάπου (αναφέρθηκα σε επαγγελματίες πολιτικοποιημένους), ίσως μερικοί να είναι φοιτητές, και οι οποίοι με πρόγραμμα και με οργάνωση ζηλευτή για «άσχετους» έχουν ήδη φτιάξει 19 διαφορετικά τμήματα, μέχρι και παιδότοπο και χώρο αστέγων;

Όλα αυτά θα απαντηθούν κάποτε, είναι βέβαιο. Σήμερα όμως αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί η τάξη και η ενότητα στον χώρο του Συντάγματος και να επιβεβαιωθεί πάση θυσία η εθνική ταυτότητα του Κινήματος και των συμμετεχόντων σε αυτό.

Κινήσεις, όπως είναι η αποδοκιμασία των εθνικών συμβόλων μας, έστω και αν έγιναν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, πρέπει να απορριφθούν . Επί πλέον θα πρέπει τα πολιτικά αιτήματα ΟΛΩΝ να εισακουστούν και να διευρυνθεί η ατζέντα των συζητήσεων στη «συνέλευση» ακόμη και για ζητήματα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται από μια ορισμένη μερίδα ως ταμπού. Αυτό απαιτεί και η άμεση Δημοκρατία που κάποιοι ευαγγελίζονται ως νέοι απόστολοι της.

Αλλιώς, αναπόφευκτα η «μαϊμού» θα μείνει μόνη της και τότε ο κώλος της θα φανεί ακόμη και από το φεγγάρι.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που αλλου να σας το μεταφερω. Οι διαχειριστες του anti-ntp αν μπορειτε δημοσιευστε αυτο το αρθρο που αναφερεται στο σκηνικο που εχει στηθει γυρω απο το πατριωτικο ιστολογιο hellenic-revenge το οποιο εδω και μερικες μερες επειτα απο απειλες που δεχτηκαν οι διαχειριστες του εχει σιγησει.Το συστημα θελει να φιμωσει οσο το δυνατον περισσοτερες πατριωτικες φωνες.Συσπειρωθειτε ολα τα πατριωτικα blog και μη τους το επιτρεψετε!!!
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/hellenicrevenge.html

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!! Η ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!
ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Η ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ... ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ) ΠΑΕΙ ΓΙΑ ''ΚΑΠΕΛΩΜΑ''...ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΒΡΙΖΑΤΕ...ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ''...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!!!!!!
ΟΙ ''ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'' ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!!!....ΕΓΩ ΤΑ 'ΛΕΓΑ ...ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!!!
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!....ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!

ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή! Προσοχή !

Διώξτε αυτή την Περσεφόνη Σιμένη καί τον άλλο, πού παρουσιάζονται ώς δήθεν διοργανωτές στο κόμμα τής Παγκόσμιας Δημοκρατίας, γιατί πολύ πιθανόν να ανήκουν σε κάποια σέχτα του Εξωτερικού καί πάνε να καπελώσουν το κίνημα υπέρ της Παγκοσμιοποίησης ( πού ως γνωστόν όλο έχει και κάποια διασύνδεση με «Στοές» και λαγούμια… ! )

Ψηφιστήκανε μεταξύ τους καί από μόνοι τους, φέρανε καί Υπολογιστές, φτιάξανε καί Γραμματεία στήν κάτω Πλατεία, διοριστήκανε καί από μόνοι τους νομίζοντας τούς άλλους κορόϊδα, καί βγήκανε στίς τηλεοράσεις κάνοντας τον αντιπρόσωπο τών Αγανακτισμένων..

Διώξτε τους πρίν είναι αργά...

Γνήσιος Αγανακτισμένος

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ!!!

Εγώ κύριοι κατεβαίνω ανα 2 μέρες στη πλατεία. Και κάθομαι και ΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ. ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΔΗΛΑΔΗ ????
Πάνω πάω για να ενωθώ με τον εκεί κόσμο και να φωνάξω ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.
Κάτω πάω όταν θέλω να ακούσω την συνέλευση ή να συμμετάσχω.
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ.
Ρωτά ο αρθρογράφος γιατί πάνω είναι γεμάτο ελληνικές σημαίες και κάτω οχι ???
Απάντηση (προσωπική άποψη) :

Γιάτι πάνω ΙΣΩΣ αυτοί που έχουν κατέβει Σύνταγμα, έχουν κατέβει για αυτό το λόγο. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΘΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ.
Σκεφτείτε τι πιθανότητες δίνετε αυτοί να είμαι πρώην (ελπίζω όχι νυν) ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ.
Οι κάτω είναι κυρίως άτομα που έχουν συνηθίσει σε συνελεύσεις, σε συνδικάτα, σε απεργίες και σε αγώνες. Σε ποιο χώρο ανήκουν στη πλειοψηφία τους αυτά τα άτομα ??? Νομίζω στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ναι έτσι γενικά).
Εγώ π.χ. πολιτικά ανήκω σε τέτοιο χώρο. Πάω αρκετά συχνά Σύνταγμα (όπως ανέφερα ήδη). Δεν κουβαλάω μαζί μου σημαία.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΕΞΩ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
(ΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ - ΔΕΞΙΩΝ).
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ.
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ.

ΑΝ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ (ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ), ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο JEFFRY ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ (ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ) ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

9:22 ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ''ΓΕΙΑ'' ΜΙΛΑΜΕ!!!ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΡΩΣ...ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ...Ή ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑ...ΑΝ ΔΕΝ, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ 9:43,
ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ????
ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "ΚΑΤΩ" ΟΛΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ?????
ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.....

ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ...
ή
ΒΑΛΤΟΣ (ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ)ΚΑΙ ΒΛΑΞ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ (ΣΟΡΟΣ, GAP, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

9:22 καλά σου τα λέει ο 9:43 μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει όχι μάλλον .. στα σίγουρα.
Και αυτό δεν είναι διάσπαση. Σου δηλώνει από ποιους πρέπει να φυλάγεσαι, ποιος παραφυλάει για να καταστρέψει όχι απαραίτητα το καπέλωμα εξάλλου τι να καπελώσει κάτι το οποίο δεν πιστεύει, να σπείρει ζιζάνια και να το διαλύσει θέλει. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι κάτω θα σε είχε διώξει ο Ματάς ή έστω θα προσπαθούσε.
Άντε καλό αγώνα για τους γνήσιους και οι κάλπικοι αργά η γρήγορα θα πάρουν τα @@ μας.

Paulinho είπε...

Είναι κρίμα να μιλάτε έτσι και να συμβάλετε στην διάσπαση. Το παρακάνατε κι εσείς με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς πάνω (ναι έγινε κι αυτό), όπως το παρακάνανε και άλλοι με τις αριστερές εμονές τους από κάτω. Γι' αυτό και οι πάνω κατάντησαν να είναι λιγότεροι από τους κάτω, κάτι που στην αρχή φαινόταν αδιανόητο.

Εγώ ξέρετε τι βλέπω; Πως το κίνημα ξεκίνησε ως ακομμάτιστο και αχρωμάτιστο, και τελικά καταφέρατε εσείς τα άκρα (εθνικιστές και ακροαριστεροί) να μας διασπάσετε και ο πολύς ο κόσμος να μην έχει όρεξη να έρθει.

Εντάξει τώρα θα αρχίσετε όλοι να με βρίζετε, αλλά όποιος από σας νοιάζεται πραγματικά να διώξουμε ΔΝΤ και λοιπούς, τότε θα συμφωνήσει μαζί μου. Είμαστε πολλοί που το θέλουμε αυτό. Αν ενώναμε τις δυνάμεις μας θα το πετυχαίναμε, και αφού τους διώχναμε θα μπορούσαμε τότε να συζητήσουμε για τα θέματα όπου διαφωνούμε...

Αλλά το κρίμα είναι πως τελικά έτσι όπως διασπαστήκαμε θα αποτύχουμε ακόμα και στον κοινό μας στόχο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ!

ΝΤΟΥ ΤΩΡΑ ΡΕ! ΤΩΡΑ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΡΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε Paulinho (είμαι ο 9:22), ειλικρινά
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ!!!
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

Πως με χαρακτηρίζεις ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ???
Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ???
Αν "πανω" βρέθηκαν ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ και χαιρέτησαν ναζιστικά (όπως λες), ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ???? Σε καμμία περίπτωση!!!

Αν δίπλα σου κάποιος χαιρετίσει φασιστικά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ???
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ???

"Κάτω" που μιλάω με πολύ κόσμο (όπως και "πάνω") συφωνούμε σε 1 πράγμα.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ). ΤΩΡΑ!!ΤΩΡΑ!!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!
ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ (Ο ΛΑΟΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
(Δεν υποννοώ τίποτα, για τυχόν μαλάκες που πάει το μυαλό τους στον εμφύλιο).

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΦΙΛΕ Paulinho.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ (Το σχόλιο στο 9:22) ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Και εσύ φίλε 1:42 (και ας με κράζεις χωρίς να με έχεις διαβάσει), συμφωνώ μαζί σου σε ένα πράγμα.

Άντε καλό αγώνα για τους γνήσιους και οι κάλπικοι αργά η γρήγορα θα πάρουν τα @@ μας.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.