Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται η κοροϊδία με τα διόδια..



Η κοροϊδία με τα διόδια συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα συνεχίζεται για πολύ καιρό. Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» καλεσμένος ήταν ο Υφυπουργός υποδομών... Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος μετά από πίεση των δημοσιογράφων αποκάλυψε ότι τα διόδια θα μειωθούν όταν θα … αποφασίσουν οι τράπεζες. 
Η συνέχιση της ...αποσιώπησης της αλήθειας της κυβέρνησης Παπανδρέου , παραμένει ακόμα και μετά τον ανασχηματισμό και παρά τον αναβρασμό που υπάρχει στην κοινωνία.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαγκριώτης το κράτος έχει έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες που «χρηματοδοτούν» τα έργα και έχει έρθει σε συμφωνία για μείωση των διοδίων η οποία όπως δήλωσε θα γίνει όταν θα το κρίνουν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο. Δυστυχώς για τον κύριο χρηματοδότη των έργων που λέγεται Έλληνας πολίτης δεν υπάρχει καμία ορατή λύση.
Ο Υφυπουργός τόνιζε διαρκώς ότι το κράτος δεν μπορεί να πιέσει τις τράπεζες αφού σύμφωνα με τον νόμο Σουφλιά ( τον οποίο ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ!!!) το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να διώξει τις ανάδοχες εταιρίες και τις τράπεζες και να τις αποζημιώσει όχι μόνο με τα λεφτά που ήδη έχουν ξοδέψει , περίπου 1 δις!!, αλλά και με τεράστιες αποζημιώσεις που υπάρχουν στην νομοθεσία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα καμμια τραπεζα δεν μειώνει, αλλά αυξάνει.
Το μονο που θα μας εσωζε ειναι να αλλάξουν τον νομο. Πολύ απλο.
Μιά αλλη κοροϊδια ειναι η εξαγγελια εδω και 6 μηνες οτι εχει υπογραφει το μισο εισιτηριο στα μεσα συγκοινωνιων για τους ανέργους. Αφαντο! Πληρώνουν κανονικα ολοκληρο οπως ολοι.
Υπουργοι, λεχρίτες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ δεν πληρώνω διόδια, προσέχω μόνο να μην έχει τροχονόμους.

Ανώνυμος είπε...

Τι ψάχνετε τώρα ρε παιδιά;
Η κυβέρνηση των εργολάβων έφτιαξε και ψήφισε μέσα σε μια βδομάδα ειδικό νομοσχέδια για την παράνομη ποινικοποίηση του σηκώματος της μπάρας, και έστειλε από ένα περιπολικό σε κάθε διόδια για να κάνει τον φοροεισπράκτορα των εργολάβων..
Περιμένατε μείωση των διοδίων;
Η μοναδική μείωση που συζητούσαν ήταν να πληρωθεί από το κράτος η διαφορά του αντιτίμου... Δηλαδή πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος θα τα πλήρωνε...
Και υποτίθεται μας λέγαν ότι ποινικοποίησαν ποινικοποίησης το σήκωμα της μπάρας ως μια υποχώρηση για να πειστούν οι εργολάβοι να ρίξουν τις τιμές.. τελικά επρόκειτο, όπως όλοι υποψιαζόμασταν, για ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ και όχι υποχώρηση..