Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αντίσταση τώρα!-ΟΧΙ στον εκβιασμό, ΟΧΙ στα δάνεια υποδούλωσης


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Μόλις ανακοινώθηκε η εγκληματική λίστα μέτρων της κυβέρνησης.
Ειναι πεντακάθαρο για όποιον δεν φοράει πράσινα γυαλιά, δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς τους ελάχιστους που δεν αγγίζονται και  δεν είναι εγγεγραμμένος στο payroll του ΔΝΤ(δεν θα μείνει κρυφό για πάντα), ότι αυτό είναι το τέλος της Ελληνικής οικονομίας και η αρχή της απόλυτης εξαθλίωσης του λαού.

Ειναι απόλυτα βέβαιο με βάση την αποτυχία του προηγούμενου μνημονίου, οτι το εισπρακτικό κοκτέιλ θα αποτύχει γιατί απλούστατα ο λαός δεν έχει να πληρώσει κι επομένως δεν θα πληρώσει.
Τι θα κάνουν άραγε αυτοί που είναι ήδη άνεργοι και ήδη δεν μπορούν να λύσουν τα βασικά βιοποριστικά τους προβλήματα όταν θα τους ζητήσουν να πληρώσουν είτε με βάση τα νεα τεκμήρια, είτε με την έμμεση φορολογία, ειτε μεσω του φόρου ακίνητης περιουσίας;
Ειναι φανερό πλέον οτι έχουμε αφήσει τη ζωή μας στα χέρια ανθρώπων που είναι  ή  τρελοί ή πανικόβλητοι και επικίνδυνοι ή απλά δεν είναι άνθρωποι.
Ο Παπακωνσταντίνου τελείωσε την παρουσίασή του κάνοντας τον μεγάλο εκβιασμό, βάζοντας ουσιαστικά το πιστόλι πάνω στο τραπέζι και στρεφοντας το εναντίον του λαού και των κομμάτων που έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.
Η ψήφιση του σχεδίου είπε αλλά και των ρυθμιστικών νόμων που θα ακολουθήσουν και θα είναι πολλοί(υπάρχει βέβαια ο βασικός) είναι απαραίτητη προυποθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης!
Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει με τα επόμενα δάνεια που θα “ χρειαστεί” να πάρουμε αφού συμφωνα με όλες τις μελέτες και εκτιμήσεις δεν φαίνεται πουθενά η μερα που θα βγούμε στις αγορές. Για την ακρίβεια δεν θα βγούμε ποτ’έ αφου το χρέος πλέον έχει παρει εκρηκτικές διαστάσεις και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της κρίσης μετά το 2015 (και αν δεχτούμε οτι όλα αυτα τα μέτρα θα πετύχουν 100%) θα είναι στο 170%-190%  του ΑΕΠ!
Ειναι ώρα λοιπόν για το μεγάλο ΟΧΙ. Ενα μεγάλο ΌΧΙ που θα είναι συγχρόνως και ενα μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.
Ζήτησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός να του πουν ξεκάθαρα αν θέλουν να διεκδικήσει αυτα τα χρήματα που θα μας σώσουν (για μερικούς μήνες και μετά όλα θα έιναι ακόμη πιο μαύρα αφου το χρεος όλο και φουσκώνει ακόμη κι αν περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα).
Ας του το πούμε εμείς.
Ξεκάθαρα ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!
Και τότε θα δούμε τι θα κάνουν όλοι οι ντόπιοι και διεθνείς εκβιαστές.
Πως θα εχουν τη σιγουρια ότι θα πληρωθούν οι τόκοι και τα ομόλογά τους;
Τι θα κάνουν οι σωτήρες μας αν ξαφνικά τα σπρεντ της Ισπανίας και άλλων χωρών, κτυπήσουν κόκκινο σε μια μέρα μόνον;
Ειναι βεβαιο οτι αυτό το ΟΧΙ θα προκαλέσει αμέσως τρομερή κρίση σε όλη την Ευρωζώνη και κυρίως στις χωρες της κρισης και βασικά την Ισπανία με την κρισιμου μεγέθους οικονομία της. Η παρέμβαση Ομπάμα μάλιστα δείχνει οτι φοβάται (και σωστά) οτι η αλυσιδωτή αντίδραση θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Παγκόσμια οικονομία! Η κατάρρευση της Lehman “ κόστιζε” 45δις δολάρια και είδαμε  τί προκάλεσε. Θα αγνοήσουν επομένως το “ σκάσιμο” ενός κρατικού χρέους χώρας της Ευρωζώνης με μέγεθος 400δις;
Ας το κάνουν. Εμείς έτσι κι αλλιώς θα το βρούμε μπροστά μας αργότερα. Καλύτερα να είναι τώρα λοιπόν που θα έχουμε ακόμα δική μας την περιουσία μας για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Το δίλημμα είναι δικό τους και όχι δικό μας.
Ειναι παραπάνω από σίγουρο λοιπόν οτι αν κάνουμε αυτό που πρέπει, τότε οι “ εταίροι” θα αναγκαστουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια που είναι αυτή:
Η κρίση αυτή ειναι κρίση χρεωκοπίας του τραπεζικού συστήματος που μεταβιβάζει το λογαριασμό στα κράτη και τους λαούς και όχι μια ξεκομένη κρίση χρέους μιας “ χώρας μπαταξήδων”.
ΟΧΙ λοιπόν και πάλι ΟΧΙ.
ΟΧΙ στα σχεδια εξόντωσης του λαού και της οικονομίας, ΟΧΙ στη διάλυση της χώρας και της περιουσίας της. (Ετσι κι αλλιώς δεν οδηγεί σε λύση σε καμια περίπτωση).
ΟΧΙ στη σωτηρια των διεθνών τραπεζών στην πλάτη τη δική μας.
Ας πληρώσουν οι ίδιοι την κρίση τους. Ας λύσουν το πρόβλημά τους μακριά από τις δικές μας ζωές. Εχουν τον τρόπο(αν φυσικά ξεπεράσουν τον εαυτό τους).
Ολοι στους δρόμους λοιπόν, όλοι στις πλατείες.
Αυτή η ζωή είναι δική μας και μπορούμε τώρα να την πάρουμε πίσω στα χέρια μας.
Όλοι οι εργαζομενοι ας μπουν στο χορό. Ας μπουν στα σωματεία τους, ας πετάξουν έξω τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έκτακτες συνελεύσεις, κι όπου αυτό δεν είναι δυνατο ας δημιουργήσουν νεα πιο ευέλικτα εργαλεία συσπείρωσης και αγώνα. Ξερουν πως να το κανουν.
Ειναι απόλυτη ανάγκη να απαντήσουμε τώρα ενωτικά και δυναμικά αναλαμβάνοντας το κόστος που μας αναλογεί.
Η ωρα είναι ακριβώς.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ..ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
Σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Άρθρο 120

Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!! ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΆΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!! ΒΡΗΚΑΤΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ!! ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο προηγούμενε φίλε!!! Ήθελα να γράψω για αυτό πριν δω το σχόλιό σου.
Μόνο που θέλω να προσθέσω ότι κάποιοι ετοιμάζουν σαν λύση την παγκόσμια κυβέρνηση, αφού όλοι οι λαοί της Ευρώπης είναι στις πλατείες την ίδια ημέρα, εναντίων των τοπικών κυβερνήσεων, για αυτό και τα πολύχρωμα χέρια..
Ας πάνε λοιπόν, όπως λες και εσύ, εκεί απ' όπου ήρθαν, δηλαδή στον πατέρα τους τον δ.., όπως λέει και ο Χριστός.
Η Ελλάδα θα ηγείται πάντα, μόνο και αποκλειστικά από Έλληνες!!!
Ο κόσμος είναι στις πλατείες, γιατί ψάχνει για Έλληνες!!!! Και όχι για παγκοσμοιητές. Αυτούς (τους τωρινούς και τους επίδοξους για το μέλλον) θα τους στείλει στον πατέρα τους...

Ανώνυμος είπε...

11.15 ΚΑΙ 12.33
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΜΕΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΛΟΓΟΥ, ΣΚΕΨΗΣ ΚΛΠ!!!
ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!!!! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η Ε Ι Κ Ο Ν Α

Τ Ι Ρ Ο Λ Ο Π Α Ι Ζ Ε Ι ;;;;;;