Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ



Να μπει ένα τέλος στη Λ. Συγγρού όπως τη γνωρίζουμε επιχειρούν κορυφαίοι αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι (ΕΜΠ – Παρισιού La Vilete και Στρασβούργου) με την ευκαιρία κατάρτισης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Βασική ιδέα είναι ο αστικός αυτός αυτοκινητόδρομος... 

να μετατραπεί σε μία αστική πράσινη λεωφόρο με μεγάλα πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμους, με τη φύτευση μεγάλων έργων κατά μήκος και μία κεντρική νησίδα στην οποία μελλοντικά θα κυκλοφορεί το τραμ. Δραστική θα είναι η μείωση κίνησης των ΙΧ ώστε να αποσυμφορηθούν από το κυκλοφοριακό μπλακ αουτ η λ. Αμαλίας στο πλαίσιο των μεγάλων πεζοδρομήσεων σε Πανεπιστημίου και Β. Όλγας. Η νέα Συγγρού θα ενώνει τις γειτονικές περιοχές της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας, θα είναι μειωμένη σε πλάτος (2 λωρίδες για τα ΙΧ και μία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) και θα καταλήγει στο Φαληρικό Δέλτα και κατ' επέκταση στο Θαλάσσιο Μέτωπο. Προτείνεται επίσης και η κατεδάφιση των ανισόπεδων κόμβων Φαλήρου και Δαβάκη και η επαναφορά της Συγγρού σε ισόπεδο επίπεδο. Τέλος, στο Φάληρο προβλέπεται δημιουργία χώρου πρασίνου 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Το μοντέλο αυτό στηρίζεται στην σκέψη ότι η πόλη κατεβαίνει στη θάλασσα και σηματοδοτείται από τρεις οδικούς άξονες: λεωφόρο Συγγρού, οδό Πειραιώς και Ιερά Οδό. Την πρόταση αναμόρφωσης της Συγγρού παρουσίασαν χθες οι καθηγητές Ιωάννης Τσιώμης (Αρχιτεκτονική Σχολή Παρισιού), Παναγιώτης Τουρνικιώτης (Αρχιτεκτονική Σχολή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Χριστιάνα Ματζόνι (Αρχιτεκτονική Σχολή Στρασβούργου) μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας, καθηγητή Ιωάννη Πολύζο. s

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράσινη Συγγρού και πράσινα άλογα!
Ένα φανάρι πήζει Συγγρού και Βούρβαχη και η ουρά των οχημάτων φτάνει μέχρι χαμηλά στη Ν. Σμύρνη. Και αυτοί θα κόψουνε και άλλο το πλάτος του δρόμου!
Α μάλιστα θα κυκλοφορεί το τραμ.
Τώρα σωθήκαμε!
Για να το χρησιμοποιούν οι πεζοί!
Ποιοί πεζοί?
Θα καταργήσουνε και ανισόπεδες διαβάσεις.
Παγκόσμια πρωτοτυπία!
Τελικά είμαστε πολύ μπροστά...........όταν παίρνουμε ληγμένα τα φάρμακα!

Ανώνυμος είπε...

edo o kosmos kegete ke afti pane na dosoun ke ala ekatomiria se kataskevastikes eteries, re den pate kala, ipame ne na ta ftiaxoume ola afta ala tora vrikate???? edo o kosmos pinai ke esis tha ftiaxete ti sigrou??? eleos!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΟΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ?

GRArktos είπε...

ο μοναδικός σωστός δρόμος στην Αττική και θα τον καταστρέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Ένας δρόμος τσουλάει σωστά στην Αθήνα και εξυπηρετεί τους πολίτες..ας τον καταστρέψουμε κι αυτόν.Για μαλακίες λεφτά υπάρχουν,είμαστε πρωτοπόροι!