Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ "ΣΥΝΝΕΦΟ"-ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


1515327Οι πρόσφατες υψηλού προφίλ "πειρατικές" επιθέσεις, στην υπηρεσία Gmail της Google και του PlayStation Network της Sony, απειλούν να επιβραδύνουν την απογείωση του επόμενου μεγάλου στόχου, στο χώρο πληροφορικής - το λεγόμενο "σύννεφο".

Οι εταιρείες υπολογιστών θα πρέπει να συνεργαστούν στον τομέα της αντιμετώπιση των....

θεμάτων ασφάλειας, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο λεγόμενο νέο πρόγραμμα, "σύννεφο", όπου τα δεδομένα και το λογισμικό είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές, προσβάσιμους μέσω του Διαδικτύου, ιδίως στο εταιρικό χώρο, όπου το πιθανό μέγεθος της αγοράς είναι πολύ μεγαλύτερη από το χώρο λιανικής.

"Πολλές επιχειρήσεις έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια του σύννεφου, εξαιτίας της 'πολυενοικιαστικής' αρχιτεκτονικής και λόγω του ότι οι πάροχοι έχουν μεγάλους στόχους", δήλωσε ο Steve Hodgkinson, διευθυντής έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι κορυφαίοι πάροχοι του 'σύννεφου' έχουν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, να επενδύσουν στις τελευταίες τεχνολογίες όσον αφορά την ασφάλεια και θα είναι αναμφισβήτητα πιο ασφαλές από τις περισσότερες επιχειρήσεις", πρόσθεσε.

πηγή