Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Τι είναι το Εσπερινό Σχολείο»


Καλώς ήρθατε στον Ιστοχώρο του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αθηνών. Από εδώ μπορείτε να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση που προσφέρει το σχολείο μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο μας στο τηλέφωνο 210 3818847 από τις 19:00 έως και τις 22:20.



Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Εσπερινό Σχολείο, παραθέτω κάποιες διαπιστώσεις μου, ελπίζοντας να κάνω κατανοητή τη σπουδαιότητα της ύπαρξής του. Στα Εσπερινά Σχολεία πηγαίνουν άνθρωποι που στη ζωή τους δοκιμάστηκαν ή ακόμη και εκείνοι που αδιαφόρησαν για το μέλλον τους, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να αποκτήσουν εφόδια στη ζωή τους όπως το απολυτήριο του Λυκείου.

Γι’ αυτό τα Εσπερινά Σχολεία δεν πρέπει να εξαφανισθούν από την εκπαίδευση, γιατί αυτόματα στερείται η ελπίδα, αλλά και το δικαίωμα σε όσους θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Για όλα τα παραπάνω σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ όσοι θέλετε να τελειώσετε το Λύκειο, αλλά και να πάρετε παράλληλα ένα επαγγελματικό πτυχίο, πηγαίνετε ΤΩΡΑ να γραφείτε στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών γιατί, αν έχει πολλούς μαθητές δεν θα τολμήσει κανείς να το πειράξει.

Οι μαθητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αθηνών ζουν με την αγωνία της μεταφοράς του σχολείου, θύμα και αυτό των σχολικών συγχωνεύσεων. Συμπαραστεκόμενη-αφού και εγώ αυτό το Λύκειο τελείωσα-παραθέτω την ανοιχτή επιστολή τους προς την κυρία Υπουργό Παιδείας με την ελπίδα το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών να παραμείνει στο κτήριο που στεγάζεται.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Κυρία Υπουργέ σας γνωστοποιούμε τους σημαντικότερους λόγους που το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών πρέπει να παραμείνει στο κτήριο που στεγάζεται δηλαδή, στην οδό Κωλέττη 34 στα Εξάρχεια:


Οι μαθητές του σχολείου είμαστε στην πλειοψηφία μας εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, που πρώτοι έχουμε εφαρμόσει τον στόχο σας για, δια βίου μάθηση, αφού μαθητεύουμε για να διατηρήσουμε το όνειρο και την ελπίδα για καλυτέρευση της ζωής μας. Έτσι λοιπόν ο χρόνος μας είναι πολύτιμος για την καθημερινότητά μας και σε αυτό έχουμε «σύμμαχο» το κομβικό σημείο του σχολείου το οποίο βρίσκεται σε «όαση» μέσων μαζικής μεταφοράς ώστε να μετακινούμεθα άμεσα και με επιλογές.

Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι ένα κοινωνικό ζωντανό «κύτταρο», με πανανθρώπινες έννοιες και εφαρμογές στη ζωή της. Κομμάτι αυτού του ζωντανού κυττάρου θεωρείται και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο που στεγάζεται στον πεζόδρομο της οδού Κωλέττη. Όταν οι κάτοικοι και η πλειοψηφία των επαγγελματιών προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τον πεζόδρομο μακριά από « τεχνητούς παραδείσους» και τις μάστιγες της εποχής, δεν μπορεί να μεταφερθεί ο «κυματοθραύστης» των παραπάνω, αλλά και «πυρήνας» πολιτισμού και δραστηριοτήτων όπου είναι το Εσπερινό Λύκειο.

Οι αυριανοί επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν επαφή με τους χώρους που θα ασκήσουν στο μέλλον την εργασία τους. Ο γεωγραφικός χώρος του σχολείου δίνει την άμεση επαφή στους μαθητές σε τέτοιους χώρους.

Οι μαθητές του σχολείου εφαρμόζοντας τον εθελοντισμό συμμετέχουν στα εθελοντικά προγράμματα της περιοχής στα προγράμματα υγείας και αλληλοπροσφοράς. Και για πολλούς λόγους ακόμη, θα πρέπει να επιβραβευθεί η κοινωνία του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αθηνών και να παραμείνει στο χώρο της, ώστε να συνεχίσει και να προοδεύσει ακόμη περισσότερο στο έργο της, αλλά και να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη της περιοχής μας.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 5ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ.
Πηγη