Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γιάννης Παρασκευάς ΠΑΣΟΚ προς Παπακωνσταντίνου : Λησμονήσατε να φορολογήσετε την χειραψία


Ο Γιάννης Παρασκευάς είναι π. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, π. Νομάρχης Δωδεκανήσου και είναι
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ
Επιστολή του Γιάννη Παρασκευά προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Προς
Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο
ΑΘΗΝΑ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ


Σαν απλός πολίτης έχω μια απορία. Όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου και τα Διεθνή Οικονομικά Ινστιτούτα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σώσουμε την πατρίδα που έχουν....


.....σχεδιάσει το Δ.Ν.Τ. και οι ιθύνοντες της Ε.Ε.

Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς, όχι γιατί τα μέλη της κυβέρνησης είναι όλοι ανίκανοι, αλλά γιατί είναι λάθος η θεραπεία.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός και εσείς, έχετε την ευγενή πρόθεση να σώσετε την πατρίδα, με αυτά όμως που κάνετε προσπαθείτε να σώσετε τις τράπεζες Γερμανίας, Γαλλίας, Ε.Κ.Τ. και τις Ελληνικές που έχουν κρατικά ομόλογα, αδιαφορώντας για τους πολίτες αυτής της χώρας.


Να δεχθώ σαν καλόπιστος πολίτης ότι αν δε σας δώσουν τη δόση του δανείου και ένα άλλο καινούργιο δάνειο δε θα υπάρχουν χρήματα κάλυψης των τρεχόντων αναγκών.
Αυτό κ. Υπουργέ αν δε συμβεί σήμερα θα συμβεί αύριο.
Η στάση πληρωμών με τη φοροεισπρακτική λογική που διακατέχει την κυβέρνηση είναι βέβαιη, απλώς παίρνει μια μικρή παράταση χρόνου.
Και η θεραπεία και τα φάρμακα που έχετε διαλέξει κ. Υπουργέ οδηγούν τη χώρα σε αργό θάνατο, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Φίλε Υπουργέ, δεν αποδέχομαι την λογική του μνημονίου (τα αποτελέσματα τα είδαμε), δεν αποδέχομαι τις λογικές των αντι-μνημονιστών, δεν αποδέχομαι τις λογικές των εξεγερμένων χωρίς στοχεύσεις, δεν αποδέχομαι τις λογικές των «καλών και υπάκουών παιδιών» (εννοώ τις δικές σας και του κ. Πρωθυπουργού), στις εντολές των πατρόνων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. δεν αποδέχομαι τη λογική της επαιτείας από τους συνεταίρους μου, να μου δώσουν δάνειο με ενέχυρο το σπίτι μου.

Φίλε Υπουργέ υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση σε συνεργασία με την Ε.Ε.
Αντί των διαφόρων φορολογικών νομοσχεδίων (πόσα έχετε ψηφίσει 5 ή 6;), αντί των τελών, αντί των έκτακτων εισφορών, αντί του ξεζουμίσματος των πολιτών, με ψηλά το κεφάλι με αυτοπεποίθηση και με αίσθηση του χρέους ότι εκπροσωπείτε ένα ολόκληρο λαό, να διεκδικήσετε να συμφωνηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και αντί της λογικής ότι με νέα δάνεια πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, χωρίς να ξεχρεώσουμε, να ασκηθεί οικονομική πολιτική δημιουργίας πλεονασμάτων.
Πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης σημαίνει:

- Σταθερό φορολογικό πλαίσιο
(Ποιος θα έρθει να επενδύσει όταν δε ξέρει τι του ξημερώνει αύριο;)
- Αποτελεσματική Διοικητική Μηχανή
(Ποιος θα έρθει να επενδύσει όταν δει τι έχει να τραβήξει από τις Δημόσιες Υπηρεσίες; Δύο χρόνια χρειάζεσαι για ένα χαρτί του Δασαρχείου, μήνες για Ασφαλιστικήενημερότητα και επειδή όλοι χρωστάμε δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα).
- Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την έναρξη και τη λειτουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων.
(Δεν είναι νοητό κ. Υπουργέ κάθε οργανισμός, κάθε Υπουργείο να έχει δικούς τουκανόνες και να γίνεται τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια δημιουργίας νέωνεπενδύσεων με δεκάδες άχρηστα χαρτιά και άχρηστες γνωματεύσεις. Όλοι οι καρεκλοκένταυροι των Υπουργείων ζητάνε νέα δικαιολογητικά για οτιδήποτε, για να διατηρούν τη δική τους δύναμη).
- Επιλογή των παραγωγικών τομέων που είναι ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά και ολόπλευρη στήριξη από την Κυβέρνηση.

- Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
(Το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί γιατί το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει τη δική του συμμετοχή και οι διαδικασίες υλοποίησης του που έχουν επιλεγεί βολεύουν μόνο τους ενδιάμεσους και τους αετονύχιδες. Με απλή τροπολογία καταργούνται όλα και ταυτόχρονα ζητάμε την αλλαγή διαδικασίας για την κάλυψη της Εθνικής συμμετοχής).

Η πολυνομία, η πολυθεσία, η πολύ-επιτροπία, η πολύ-γραφειοκρατία, η πολύ-διαβούλευση, η πολύ-συσκεψία οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στη χρεοκοπία και τον αφανισμό.
Μια φορά είπατε ότι αν δεν πετύχουν τα μέτρα «θα παραιτηθείτε» δεν το κάνατε, προσωπικά εκτιμώ τους «λογοτιμήτες» μετά την αποτυχία και του δεύτερου μνημονίου τι θα κάνετε;


Θέλει αρετή και τόλμη η διαπραγμάτευση, δεν είμαστε επαίτες, είμαστε συνέταιροι με τους άλλους Ευρωπαίους, δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι παίζουμε το τελευταίο χαρτί και εσείς το έχετε «κάψει» πριν ξεκινήσει η παρτίδα;

Ρόδος 14/06/2011

Με Εκτίμηση


Παρασκευάς Γιάννης
Π. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Υ.Γ. Λησμονήσατε να φορολογήσετε την χειραψία
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λεει αλλα καλο λαμογιο ηταν παλια και αυτος

Ανώνυμος είπε...

Αντιλαμβανωμαι οτη τον γνορηζεις απο κοντα οπος και εγω