Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι αρχιτεμπέλιδες γερμανοι μιλάνε για τους Έλληνες...


Anti-ntp: ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!
H γαλλική εφημερίδα LE MONDE, έβαλε κάτω τους αριθμούς και ανατρέπει τον μύθο που εντέχνως προσπαθούν εδώ και μήνες να καλλιεργήσουν οι Γερμανοί οτι είμαστε οι τεμπέληδες της Ευρώπης.

Μπροστάρισσα σε όλη αυτή την εκστρατεία ήταν η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Στην πραγματικότητα, «οι Γερμανοί εργάζονται πολύ λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί» δηλώνει στη γαλλική εφηµερίδα ο οικονοµολόγος Πατρίκ Αρτούς µε βάση µελέτη που συνέταξε ο ίδιος.
Όπως επισηµαίνει ο Πατρίκ Αρτούς, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς.

Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119.


«Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια» προσθέτει ο Γάλλος οικονοµολόγος.

«Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2, οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Έλληνες στα 61,5.

Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος της ηλικίας τους».

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η σύγκριση στο θέµα της παραγωγικότητας. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερµανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.

Όσο για την ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων. 


Ξανατολμήστε ναζίδες να πείτε για τεμπέληδες Έλληνες...
Πηγη 

2 σχόλια:

πόντιος είπε...

Υπολογιστε καλύτερα ότι δεν υπάρχει πλέον 8ωρο.Ολοι δουλευουν τουλάχιστον 10 ωρες και μάλιστα πολλοι 2η δουλεια.Οπότε ειμαστε τυχεροί πλέον που προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε 4-5 ώρες.Ευχάριστούμε βέβαια τους Γερμανούς που μας έσωσαν..όπως λένε οι Γερμανοι στους Ελληνες με τη πρώτη ευκαιρία.Ε ρε καταντια...

Ανώνυμος είπε...

stop ston oikonomiko polemo tis mercel.