Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ



Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή πρόκληση στη μακραίωνη ιστορία της. Ο ασυμβίβαστος ξεσηκωμός και η ανατροπή των αχυρανθρώπων και των πολιτικών που εφαρμόζονται, δε θα αποτελέσει απλά ένα κερδισμένο στοίχημα στην προσπάθειά της να πάρει πίσω τη ζωή που της έκλεψαν και την αξιοπρέπεια που της έχουν τσαλακώσει.


Θα αποτελέσει πρωτίστως μια πανανθρώπινη συμβολή στον αγώνα ολόκληρης της ανθρωπότητας που βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή εφιάλτη.

Όταν πολλοί αυτόκλητοι ή και «εγνωσμένου κύρους» αναλυτές, αντιμετώπιζαν τα πρώτα μέτρα των Τσολάκογλου σαν απλή βαρβαρότητα και εξαντλούσαν την κριτική τους σε ψευδαισθήσεις για τη δυνατότητα βελτιωτικών παρεμβάσεων, εμείς από τις σελίδες του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ» επιμέναμε πως η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως θέατρο πειραματικής εφαρμογής «νέων πολιτικών» στα πλαίσια της στρατηγικής της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με απώτερη επιδίωξη την πλανητική εφαρμογή τους. Και σε αυτή την πρόβλεψη δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Σήμερα – και φυσικά αρκετά κατόπιν εορτής – οι αιφνιδιασμένοι θιασώτες του "ευρωπαϊκού ονείρου", μιλούν για κατάρρευση του «ευρωπαϊκού ιδεώδους».
Είναι ίσως ένα δειλό και άτολμο, αλλά πάντως συνιστά το πρώτο βήμα, στη διαδικασία αναγνώρισης της εφιαλτικής αλήθειας με την οποία αρχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα στις μέρες μας.

Η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε που ήδη ολοκληρώνεται, προωθεί ήδη το νέο πακέτο μέτρων της «οικονομικής διακυβέρνησης», που συνιστά έναν χαλύβδινο μηχανισμό ενός «πακέτου αναδιαρθρώσεων» που πρόκειται να εφαρμοστεί με ενιαίο τρόπο και ενιαία στρατηγική σε όλα τα κράτη μέλη ανεξάρτητα από τη «βιωσιμότητα» των επί μέρους οικονομιών τους.

Πρόκειται για ένα διαρκές μνημόνιο πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης των λαών, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και την περαιτέρω θωράκιση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της δικτατορίας των τραπεζιτών και των νταβατζήδων της πραγματικής εξουσίας.

Και φυσικά η ιστορία δε σταματά εκεί. Ο Αρμαγεδόνας των πολιτικών, οικονομικών και θεσμικών αναδιαρθρώσεων μόλις τώρα αρχίζει.


Για την ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία των κοινωνιών προκειμένου να προϊδεάζονται για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, επιστρατεύτηκαν – όπως ήταν αναμενόμενο - θλιβερές εφεδρείες πολιτικών, «πνευματικών» ανθρώπων αλλά και προσκυνημένων κοντυλοφόρων στην πιο άθλια διατεταγμένη υπηρεσία της Νέας εποχής. Είναι χαρακτηριστική η «παρέμβαση» του Μπερνάρ Ανρι Λεβι, και φυσικά δεν είναι ο μόνος.

Από την άποψη αυτών ακριβώς των σχεδιασμών και επιδιώξεων, θα πρέπει να προσεγγίζεται και η «αυστηρότητα» των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στα φραστικά τσαλίμια του Σαμαρά, αν και επί της ουσίας3 όλοι γνωρίζουν καλά πως την πολυπόθητη συναίνεση την έχει ήδη εξασφαλίσει.

Επίλογος

Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή πρόκληση στη μακραίωνη ιστορία της. Ο ασυμβίβαστος ξεσηκωμός και η ανατροπή των αχυρανθρώπων και των πολιτικών που εφαρμόζονται, δε θα αποτελέσει απλά ένα κερδισμένο στοίχημα στην προσπάθειά της να πάρει πίσω τη ζωή που της έκλεψαν και την αξιοπρέπεια που της έχουν τσαλακώσει.
Θα αποτελέσει πρωτίστως μια πανανθρώπινη συμβολή στον αγώνα ολόκληρης της ανθρωπότητας που βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή εφιάλτη.

Προσοχή λοιπόν στις σειρήνες που θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν και να ευνουχίσουν την αγανάκτησή μας σε αποπροσανατολιστικούς συμβιβασμούς.


Πηγή

2 σχόλια:

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ Η ΑΛΗΤΟΚΡΑΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ... ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

Σας δίνω τα δεδομένα βγάλτε απο μόνοι σας τα συμπεράσματα σας...

1. Οι αγανακτισμένοι ειδοποιήθηκαν 48 ώρες πριν βγεί η απόφαση για το μνημόνιο 1, για να μαζέψουν κόσμο, να ΠΑΜΕ να διαδηλώσουμε έξω απο το ΣτΕ. Αυτό το έκανα επειδή στα αιτήματα τους, διατείνονται ότι επιθυμούν την κατάργηση του μνημονίου.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή. Την Τρίτη απο τις 10:00π.μ. έως τις 13:00μμ περίμενα έξω απο το ΣτΕ μήπως και μαζευτεί κόσμος αλλά τζίφος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το μνημόνιο ψηφίστηκε ως συνταγματικό.

2. Πρότεινα να προσθέσουν οδηγίες στην ιστοσελίδα τους ώστε να δέχονται μέσω αλληλογραφίας Στοιχεία και υπογραφές απο όλη την Ελλάδα και όχι μόνο απο το λεκανοπέδιο Αττικής.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ελλειπής συμμετοχή πανελληνίου στο κίνημα τους.

3. Ρώτησα τους Αγανακτισμένους πόσες υπογραφές χρειάζεται να μαζέψουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: "δεν υπάρχει κάποιο όριο - μαζευουμε και επαφιεμεθα στον πατριωτισμο και την συνείδηση (!) των βουλευτών". Σε ποιόν μοιάζει ρεαλιστική ή πειστική η απάντηση αυτή ότι "αποσκοπούν σε κάτι"; Προσωπικά μου μοιάζει ότι δεν ξέρουν ΚΑΝ ποιό στόχο επιθυμούν να πετύχουν αλλά όχι μόνο αυτό, βασίζονται σε κάτι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

4. Το κίνημα των αγανακτισμένων στηρίζεται στη μη-βια. Πάρα πολύ καλό αυτό, και συμφωνώ ότι σε μια κοινωνία η βία είναι κακό πράγμα. Παρακαλώ όμως οποιονδήποτε γνωρίζει παγκόσμια ιστορία να μου υποδείξει ΜΙΑ επανάσταση που πέτυχε κάτι χωρίς βια (εξαιρούνται η βιομηχανική και η τεχνολογική)!

Εκτός αυτού, ποιούς άλλους συμφέρει η μη-βια; Τους πολιτικούς μας πρώτα, πρώτα.

Επίλογος:

Δεν θέλω να το πιστέψω, όμως δυστηχώς ΠΙΣΤΕΥΩ το εξής... Θα έρθει η ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και θα υπερψηφιστεί... Και οι αγανακτισμένοι -με δόγμα τη μη-βία- θα συνεχίσουν και την επόμενη μέρα να φωνάζουν ειρηνικά συνθήματα στους τοίχους της Βουλής (συνήθως 18:00 οι βολευταράδες την έχουν κάνει για το σπίτι ή την πισίνα τους).

ΔΕΝ πιστέυω ότι χωρίς βια, ιδρώτα, αίμα μπορούμε να επιτύχουμε οτίδηποτε (απόδειξη αποτελει η ψήφιση του μνημονίου ως συνταγματικό και η ψήφος εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμενη κυβέρνηση). Τέλος λυπάμαι πολύ που 800.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Αττική ΜΟΝΟ δεν συμμετέχουν στην -έστω και υποκινούμενη κατα την άποψη μου- συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Προσωπικά δεν θα ξαναπάω σε διαδήλωση των Αγανακτισμένων πλην της ημέρας ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Αν εκείνη την ημέρα υπερψηφιστεί και δεν γίνει κατάληψη της βουλής, όλοι οι φόβοι μου θα έχουν επιβεβαιωθεί. Δηλ. ότι οι Αγανακτισμένοι είναι μια ελεγχόμενη αντίδραση για να αποφύγουν οι 298 μια ανεξέλεγκτη αντίδραση.

Πιστέυω ότι θα μας κρατήσουν ζωντανούς με δάνεια συντήρησης (οι διεθνείς τοκογλυφοι) μέχρι να μας πάρουν τους φυσικούς μας πόρους και μόλις συμβεί αυτό (οπότε και δεν θα υπάρχει δυνατότητα να έχουμε οποιαδήποτε βιομηχανία) θα μας κλείσουν την "κανουλα". Πιστέυω ότι δεν θα κουνηθεί κανένας μέχρι εκείνη την ημέρα και επίσης πιστέυω ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΟΚΝΥΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ!!! Λυπάμαι αν έθιξα ευαίσθητα αυτιά