Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Με ελικόπτερο οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Βαρκελώνης!


Με ελικόπτερο οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Βαρκελώνης!Περίπου 2.000 «αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν σήμερα γύρω από το πάρκο της Σιουνταντέλα στη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται το κτίριο του Κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την είσοδο στο καταλανικό Κοινοβούλιο τοπικών βουλευτών, υποχρεώνοντας μερικούς βουλευτές να προσγειωθούν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο!


Ισχυρή αστυνομική δύναμη σχημάτισε διάδρομο ασφαλείας για να επιτρέψει την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, όπου πρόκειται να συζητηθεί σήμερα και αύριο ο τοπικός προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει σημαντικές περικοπές στις δαπάνες στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν βουλευτές, έριξαν σπρέι στα ρούχα τους, τους πέταξαν φλούδες από μπανάνες και έσπρωξαν μερικούς απ' αυτούς.

Ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Καταλονίας Αρτούρ Μας και αρκετοί άλλοι βουλευτές προσγειώθηκαν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

«Κανείς δεν μάς αντιπροσωπεύει», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη σήμερα με την αστυνομία να κάνει χρήση κλομπς εναντίον διαδηλωτών που επιχειρούν να εμποδίσουν τη διέλευση αστυνομικών οχημάτων.
πηγη