Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το παρασκήνιο της οικουμενικής κυβέρνησης


Το παρασκήνιο της οικουμενικής κυβέρνησης
Τελικά ο κύριος Παπανδρέου τα κατάφερε περίφημα. Μέσα από ένα ευφυέστατο πραγματικά σχέδιο κατόρθωσε να επιτύχει αυτό για το οποίο αγωνιζόταν τόσο καιρό και αυτό δεν είναι άλλο από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Όταν ο κ. Παπανδρέου συνειδητοποίησε ότι οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έπρεπε να κάνει κάτι (ακόμη και αν αυτό που έκανε εκτίναξε τα spreads) προκειμένου να τους αλλάξει στάση.
Ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε με μια προαποφασισμένη και προσχηματική κίνηση να κλείσει τρία μέτωπα.

1) Αρχικά είχε να αντιμετωπίσει την ελληνική κοινωνία που ζητούσε απεγνωσμένα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, καθώς τα σκληρά και άδικα μέτρα που προβλεπόταν θα λειτουργούσαν ως ταφόπλακα του κοινωνικού και κρατικού ιστού. Με την ψεύτικη διάθεση για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στους "αγανακτισμένους" ότι αφουγκράζεται τις ενστάσεις τους και επιθυμεί να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Στο τέλος βέβαια γνώριζε εξαρχής ότι θα έριχνε το φταίξιμο της αποτυχίας της συναίνεσης στη Ν.Δ., ο απλός λαός ωστόσο θα του αναγνώριζε την προσπάθεια να βρεθεί συμβιμβαστική λύση και επιπλέον ο πρωθυπουργός θα αποδείκνυε πως δεν είναι γατζωμένος από την εξουσία.
2) Αυτό είναι το σημαντικότερο μέτωπο θα δείτε στη συνέχεια γιατί. Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως επιθυμεί συνεργασία με την Ν.Δ. για την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Έχει ήδη προαποφασιστεί στο παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ ότι τέτοια συνεργασία δεν πρόκειται να γίνει, ο κ. Παπανδρέου ωστόσο επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο της αποτυχίας της συνεργασίας στη Ν.Δ. Τι καταφέρνει; Συσπειρώνει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θίγονται, το παίρνουν προσωπικά και ιδεολογικά και θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, για αυτό άλλωστε γίνονται όλα.
3) Ο πρωθυπουργός στέλνει ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες που τον πιέζουν ασφυκτικά να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Τους δηλώνει με αυτήν του την κίνηση "κοιτάξτε μην με πιέζετε και με στριμώχνεται πολύ γιατί δεν θέλω και πολύ να τα παρατήσω και μετά βγάλτε πέρα μόνοι σας με τυχόν επαναδιαπραγματεύσεις".
Καταφέρνει επομένως ο πρωθυπουργός με μια επαναλαμβάνω προσχεδιασμένη κίνηση να κλείσει τρία μέτωπα.

Προσέξτε. Υπάρχουν και ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν αυτές τις κινήσεις. Όλα ξεκίνησαν με τις απειλές και έμπρακτες πράξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Εκτός από το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στην αξιωματική αντιπολίτευση για να συσπειρώσει τους βουλευτές του, θα προβεί σε μια ακόμη κίνηση συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αυτή είναι ο ανασχηματισμός. Ένας πρωθυπουργός πραγματικά συναισθανόμενος την ανάγκη συναίνεσης και έχοντας πραγματικά κατανοήσει ότι ο λαός δεν επιθυμεί αυτά τα μέτρα θα πήγαινε σαν δεύτερο βήμα και εφόσον δεν χαίρει της κοινωνικής νομιμοποίησης σε εκλογές και δεν θα επέμενε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ούτε θα έκανε ανασχηματισμό, καθώς πρακτικά ο ανασχηματισμός δεν προσφέρει τίποτα αφού το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η πολιτική της και όχι τα πρόσωπα. Με τον ανασχηματισμό το μόνο που θέλει είναι να ικανοποιήσει τα αιτήματα των βουλευτών του που ζητούσαν την αντικατάσταση διαφόρων υπουργών.
Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπας είπε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (16/6/2011). "Ας ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια ας βγει όποιος θέλει στις εκλογές αλλά ότι και αν γίνει ας ψηφιστεί πρώτα το μεσοπρόθεσμο". Πρώτη φορά ακούμε την κυνική ομολογία μέλους του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι μοναδικός μας στόχος είναι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και από εκεί και πέρα κάντε ότι θέλετε με τις εκλογές δεν μας ενδιαφέρει.
Η Ε.Ε. νωρίτερα είχε αποσπάσει από τον κ. Σαμαρά αυτό που επιθυμούσε. Τι ήταν αυτό; Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν γίνει κυβέρνηση θα τιμήσει κάθε υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης. Συνεπώς αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο που θα σκλαβώσει τους Έλληνες για τα επόμενα πενήντα χρόνια ο κ. Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί αυτήν την υπογραφή.
Επιπλέον κανένας πρωθυπουργός πόσο μάλιστα ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός που βασίζεται ιδιαίτερα στη γνώμη των δικών του συνεργατών δεν θα προχωρούσε μόνος του στη δημουργία μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης όπως είναι η οικουμενική κυβέρνηση, χωρίς να έχει συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες, τα μέλη, τουλάχιστον τα πρωτοκλασσάτα του κόμματος του και κανένας σοβαρός πρωθυπουργός δεν θα σχεδίαζε κυβέρνηση οικουμενική μέσα από το τηλέφωνο. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια ημέρα για να κλείσουν τα τρία μέτωπα που είπαμε παραπάνω.
Ότι έγινε έγινε καθαρά για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης. Παρακολουθήσαμε ένα ευφυέστατο και καλοπρογραμματισμένο σχέδιο για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες των δανειστών μας.
Η Ν.Δ. τώρα ή θαμπώθηκε από την έπαρσή της, καθώς πίστεψε ότι οδήγησε σε αδιέξοδο και αποτυχία το ΠΑΣΟΚ και δεν είδε τι κρύβεται πίσω από την κίνηση Παπανδρέου ή γνωρίζοντας ότι το Ζάππειο 2 είναι μη υλοποιήσιμο και επειδή δεν θέλει να αναλάβει το κόστος να βγάλει την χώρα από το χρέος, έπαιξε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο που όπως είπαμε θα την δεσμεύει και όταν γίνει κυβέρνηση να πει αναγκαστικά ότι εμείς υλοποιούμε τις κακές αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια πίσω από αυτήν την παρωδία που παρακολούθησε ο ελληνικός λαός.
πηγη

1 σχόλια:

fanlob είπε...

ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΜΕΣΑ.