Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Είσαι Έλληνας και τους ανέχεσαι; Σκάσε και πλήρωνε για τις "χορηγείες"...!



  • Τέτοια μέτρα δεν έχουμε δει ξανά!
  • Υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών ο Βενιζέλος
  • Δημοκρατικά, αποφασίζουν και διατάσσουν φόρους που μπροστά τους οι κεφαλικοί φόροι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι για... γέλια!
Οι Έλληνες θα δουλεύουν απο εδώ και στο εξής για τους λίγους.

Νέα μέτρα – φωτιά στο Μεσοπρόθεσμο, που ...

πλήττουν πάλι τους χαμηλομισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσο “δίκαιο” κι αν θέλει να το παρουσιάζει ο Β. Βενιζέλος!

Φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς βρήκε “μαύρη τρύπα” στα έσοδα ύψους 3,8 δις! Ωστόσο, δεν πείθει κανέναν ο εκνευρισμός του, αφού τα μέτρα ήταν γνωστά και δεν τον “έβγαλαν στη φορά”, παρά λουφαξαν.

Αναλυτικά τα μέτρα που προστίθενται στο Μεσοπρόθεσμο:

Παραμένει η εισφορά αλληλεγγύης στα ετήσια εισοδήματα- θα επιβληθεί κλιμακωτά από 1% ως 5%.

Θα ισχύσει:

Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000
Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.000-50.000
Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.000-100.000
Εισφορά 4% για εισοδήματα από 100.000 και πάνω
Ειδική εισφορά 5% για τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως βουλευτές, μετακλητά στελέχη και τα αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 120 ευρώ θα πληρώσει ο φορολογούμενος που δηλώνει εισόδημα 12.000, η εισφορά θα ανέλθει σε 200 ευρώ για δηλωθέν εισόδημα 20.000 ευρώ, ενώ αν το εισόδημα του φορολογούμενου είναι 50.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης θα διαμορφωθεί σε 1.000 ευρώ. Για φορολογούμενους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης θα ανέλθει σε 3.000 ευρώ. Για εισόδημα 200.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα είναι 8.000 ευρώ.

Στον εφαρμοστικό νόμο για τα νέα μέτρα που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή θα διευκρινίζεται για ποια εισοδήματα θα ισχύσουν οι επιβαρύνσεις αυτές. Το πιθανότερο είναι η έκτακτη εισφορά να επιβληθεί στα εισοδήματα του 2010 που δηλώσαμε εφέτος στην εφορία, ενώ η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτούνται εφέτος με αποτέλεσμα να μεταβληθεί και η μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Επίσης:

Επιβάλλεται φόρος 10% σε ετήσια εισοδήματα από 8.000 – 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται οι νέοι έως 30 ετών, οι συνταξιούχοι άνω των 65 καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Πρόκειται για 600.000 πολίτες, όπως είπε ο υπουργός.

Το ατομικό αφορολόγητο στα ακίνητα διαμορφώνεται στις 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Επιβάλλεται ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος ύψους 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά, μη συμψηφιζόμενο με τη φορολογική υποχρέωση. Θα επιβάλλεται μετά τα πέντε πρώτα χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

Αυξάνεται σε μικρό βαθμό ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά (60 ευρώ το χιλιόλιτρο). Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σύντομα θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Ο μηχανισμός αυτός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Πλήρης εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις.

Δεν θα επιβληθεί νέο τέλος στα ακίνητα μέσω λογαριασμών ΔΕΚΟ (κυρίως της ΔΕΗ).

Μείωση δαπανών στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ για το 2011.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΦΟΡΟ.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Μια παροιμια αφιερωμενη προς πασα κατευθυνση:
"ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ, ΘΑ Γ@ΜΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ"...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κανείς δημοσιογράφος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν τους ρωτάει...και μετά τι?? Αν περάσει το μεσοπρόθεσμο δηλαδή και παόρυμε τη δοση και πράσινα αλογα, τι θα γίνει? Αφου το χρεός στην καλύτερη θα παραμείνει σταθερο! Θέλουμε να το παίξουμε τα καλά παιδιά των τοκογλύφων προφανώς, να μην χάσουν λεφτά! και ελπίζουμε ότι θα γίνει το θαυμα και θα σωθούμε μαζί με μερικούς άλλους! Είναι όλοι βαθυά νυχτωμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Νά βάλουν όσους μπορούν.Παράνομοι Κυβέρνηση είναι,παράνομοι και οι νόμοι τους.Θά πάρουν τ'αρχίδια μας.θα πουλήσουμε το τομάρι μας πολύ ακριβά πουσταράδες.Για κοπιάστε και στείλτε χαρτάκια.πρώτα θα πέσουν τα κεφάλια των εφοριακών,των τραπεζικών,των κλητήρων και μετά έχει ο Θεός.Πάντως για αυτούς τους γαμημένους προδότες,θα υπάρχει έξτρα περιποίηση.Γδάρσιμο και παλούκωμα.

East είπε...

Μειώστε την φορολογία την γραφειοκρατία την πολυνομία και τις απαγορεύσεις για τους πολίτες!

Αφήστε τον Έλληνα να εργαστεί!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 12.35.
Ο μαλάκας πρωθυπουργός μας ειχε πει με πλατυ χαμογελο στη μέρκελ και στους ευρωπαιους εταιρους του να μπει φορος στην εκπνοή μας γιατι μολύνουμε την ατμόσφαιρα! Μόλις το ξεστόμισε, τους κοιταζε με μάτια που εβγαζαν σπίθες για να του πουν "μπράβο, καλό μας παιδάκι", αλλά αυτοι προτιμησαν να κοιταξουν αλλου. Οχι οτι δεν συμφωνουσαν, απλως τα εν οικω μη εν δημω.
Το ολο σκηνικο υπάρχει σε βίντεο.
Ναι, τέτοιο πρωθυπουργο εχουμε και ωστόσο τον αποκαλουν ολα τα μεσα ΜΜΕ "κυριο"!