Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Θέλουμε τη χώρα μας πίσω και την θέλουμε τώρα!


Τί μας οδήγησε ως εδώ αδέλφια;

Τι είδους άραγε Εγκέλαδος βρόντηξε και κατάρρευσαν τα πάντα;

Τι έφταιξε; Ποιά κατάρα μας κυνηγάει;

Φταίει η δική μας... τεμπελιά; Η δική μας... απαξίωση; Οι κομπίνες μας, η φοροδιαφυγή μας; Το ξερό μας το κεφάλι;


Βλέποντας πρίν απο λίγο τον Γεώργιο Παπανδρέου να ψελλίζει, με το γνωστό του τρόπο της κλαψας, μερικές κουβέντες τόσο εκτός τόπου και χρόνου, τόσο απίστευτες, τόσο χαμαιρπείς, που δεν είχα το κουράγιο ούτε να θυμώσω...
Να πώ οτι τον λυπάμαι; Θα ναι ψέμμα!
Να πώ οτι θέλω να τον...πλακώσω στο ξύλο; Θαναι σαν να ...δέρνω εκκλησία!
Περιφρόνηση ίσως και αφάνταστη πίκρα και ντροπή...
Ντροπή για έναν...»ηγέτη» που δεν δίστασε να συμπαρασύρει στον όλεθρο έναν ολόκληρο λαό, με τη λυποψυχία του, τη δειλία του, την αμετροέπιά του, το ψέμμα του, τη φυγοπονία του...
Για πρώτη φορά στη μακραίωνη Ιστορία μας, είχαμε τη κατάρα να έχουμε ως ...ηγέτη μας έναν τέτοιον άνθρωπο! Εναν άνθρωπο που αποδείχτηκε τόσο μικρός, τόσο λίγος, πάρα πολύ λίγος για έναν τέτοιο λαό!

Πως φτάσαμε λοιπόν ως εδώ; Εξ αιτίας του; Μόνο;

Οχι αδέρφια και κακά τα ψέμματα! Η μάλλον, τέρμα τα ψέμματα! Να λέμε την αλήθεια στους εαυτούς μας... Δεν αρκεί μόνο να τρέχουμε όλοι στις πλατείες και να φωνάζουμε για τα (δίκαια) αιτήματά μας... Πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας ως λαός...

Τι μας οδήγησε ως εδώ αδέλφια! Τι μας οδήγησε στο σημείο να ...κρεμόμαστε απο την...υπεύθυνη ή όχι πολιτική των ...Παπανδρέου, Πάγκαλου, Καστανίδη, Παπακων/νου, Νταλάρα, Χρυσοχοιδη, Διαμαντοπούλου, Δρούτσα και των λοιπών... πρωταγωνιστών...
Πώς καταντήσαμε ΕΜΕΙΣ, οι γόνοι του ένδοξου εκείνου Γένους των Ελλήνων του Αριστοτέλη, του αλέξανδρου, του Περικλή, του Λεωνίδα, του Κολοκοτρώνη, του Κων/νου Παλαιολόγου...

Φταίνε μόνο αυτοί λοιπόν;

Κάποτε κάποιος είπε «Η κάθε χώρα, ο κάθε λαός, έχει τους ηγέτες που του αξίζουν»!
Εμείς; Τα τελευταία 150 χρόνια, είχαμε άραγες ποτέ τους ηγέτες που μας άξιζαν;

Απάντηση: Ναί! Τους είχαμε!
Μόνο που ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ και πολλές φορές τους φερθήκαμε, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ!

Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε, ο Δημήτρης Καλλεργης επίσης, ο Ζηνόβιος Βάλβης πέθανε πάμφτωχος απο τη...πείνα, ο Βενιζέλος λοιδωρήθηκε και εξευτελίστηκε, πεθαίνοντας εξόριστος στο Παρίσι, ο Καραμανλής επίσης αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι (πρίν τη Χούντα), ο Ιων Δραγούμης εκτελέστηκε πρόωρα... Τι άλλο να πεί κανείς...!
Η Ιστορία, αυτή η «μεγάλη Κυρία» που ορίζει τις τύχες μας, τα γράφει όλα στα κιτάπια της και μας τα χαρίζει για να θυμόμαστε...
Πόση όμως μνήμη και προπάτων, Γνώση, μπορεί να έχει ένας λαός που απο πάντοτε μάθαινε να μην της δίνει σημασία;

Απο την εποχή του '36 ως τα 1981, ο Λαός είχε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ! Που με πιο πολλά λόγια σήμαινε την καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, την Ανάπτυξη, την Αληθινή Δημοκρατία, την Κοινωνική δικαιοσύνη, τη Λαική Κυριαρχία.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τρείς δεκαετίες πρίν, παραλίγο να τα είχε καταφέρει όλα αυτά, αλλά τα 2 μοιραία λάθη του κόστισαν τα μέγιστα. Το να προκαλέσει εκλογές στα καλά καθούμενα μεσούσης της Μικρασιατικής Καταστροφής και που δεν έκλεισε το δρόμο με κάθε τρόπο στους διχαστές του Λαού και τους Επίορκους.

Ακολούθησαν χρόνια ολόκληρα γεμάτα απο Εθνικές συμφορές, πόλεμοι, φτώχεια, χρεοκοπία, Δικατατορία, φυλακές, εξορίες, αγώνες για τη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη.
Κι έρχεται ο Μέγας Προδότης του Γένους, με ...φιλοδοξία να δώσει στο Λαό αυτά που ήθελε, αλλά απ' την ανάποδη! Κι απο δώ, απ' αυτό το κομβικό σημείο, ξεκινάει η μεγάλη Κάθοδος...

Ποιόν τον στήριξε αυτόν τον άνθρωπο αδέλφια; Ποιός στήριξε στ' αλήθεια το σύστημα που αυτός έφτιαξε;
Ποιός ανέχτηκε το μεγάλο φαγοπότι, την κατάπτωση των πάντων, τον Αυριανισμό, τα πράσινα κάστρα, την πτώση της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τα τεράστια σκάνδαλα, την ατιμωρησία των ιθυνόντων με την αιτιολογία της μη ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής γιατί θα γίνει πόλεμος;
Απάντηση: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Ενα ολόκληρο 47% του λαού μας, ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, που δεν δίσταζε να εκτελεί εν ψυχρώ τη πατρίδα κάθε μέρα, προκειμένου να επιβιώσει!
Κι μείς τους στηρίζαμε, γιατί μας έδωσαν... δουλειές και λεφτά, αλλά για να τρώνε αυτοί ανενόχλητοι και το ξέραμε! Γιατί μας... ανέβασαν το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά αυτοί είχαν ήδη ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ το μέλλον μας, καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία και σκορπώντας τα σε χλυδάτες διακοπές και πανάκριβα αυτοκίνητα!
Εν ολίγοις, τους ανεχτήκαμε ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΜΕ και μείς τους ανεχτήκαμε, γιατί κανείς άλλος δεν μας το είχε δώσει!
Ανεχτήκαμε τη διαφθορά, το ξεπούλημα, τον άκρατο δανεισμό, τη σπατάλη, τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο, γιατί ελπίζαμε οτι θα βολευτούμε και μείς!
Εμείς επενδύσαμε όλα τα λεφτά μας στο Χρηματιστήριο του Σημίτη για να οικονομήσουμε στα γρήγορα!
Εμείς μπήκαμε στο τρυπάκι της ακριβής Μερσεντές και του εξοχικού, με «τσάμπα» δανεικά απ' τη... φιλέσπλαχνη EuroBank που τάδινε χάμα-λίμα!
Εμείς ψηφίζουμε χρόνια ολόκληρα, ανδρείκελα τύπου Γεωργίου Παπανδρέου και... ιπποπόταμους τύπου Πάγκαλου!

Ποιός τους ψήφισε αδέλφια; Μόνοι τους βγήκαν;
Οχι! ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ!

Αυτοί μας έμαθαν να λέμε «Ξέρεις ποιός είμαι γώ ρε;», αυτοί μας μάθαν να έχουμε το όνειρο της ακριβής κουρσάρας και των δύο κορίτσαρων που ήταν μέσα, αυτοί μας μάθαν να φοράμε ARMANI και DOLCE CABBANA, να τα σπάμε στα μπουζουκομάγαζα με τα πρώτα τραπέζια-πίστα και τις γαρδένιες του νεκροταφείου!
Αυτοί μας μάθανε να κλέβουμε το κράτος, να φοραδιαφεύγουμε, να τα οικονομάμε «μαύρα» κι άραχλα, να σφαζόμαστε στις καφετέριες γιατί «εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ ρε, δεν είμαστε φασισταριά»...

Κι όταν πια ξυπνήσαμε αδέλφια, ήταν αργά, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για να αντιδράσουμε. Το σύστημα είχε δέσει γερά τα λούκια της εξουσίας.
Τώρα, όποιος και να ερχόταν, τα ίδια θα έκανε.
Η Δεξιά χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ, η Αριστερά τρις χειρότερη απο τους άλλους δύο...
Το σύστημα, είχε κερδίσει κατα κράτος, αφου αγόρασε μια για πάντα τα κορμιά μας και τη ψυχή μας...

Ξέρετε γιατι χαμογελάω αυτή τη στιγμή που γράφω,με πίκρα;
Γιατί ακούω τωρα τον Σαμαρά να μιλάει για...ανευθυνότητα!
Τη στιγμή που ο ίδιος πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει off the record στον Γάλλο πρωθυπουργό οτι ό,τι λέει, το λέει για... προεκλογικούς λόγους...
Και ακόμη, ναι, ναι, ακόμη, παρ' όλο το χτεσινό μακελειό, ακόμη πιστεύει οτι ο λαουτζίκος θα τα χάψει!
Και τα απο κάτω «προβατάκια» να χειροκροτούν χαρωπά!
Τι μου λέτε τώρα αδέλφια...
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ξεφτίλα απ αυτή γι αυτούς; Δεν νομίζω!

Χτες στη πλατεία πετύχαμε μια μεγάλη νίκη! Πολύ μεγαλύτερη απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε!
Το σύστημα δεν τρόμαξε απλά, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ!
Και μαζί τους, πανικοβλήθηκε ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ, μη πω ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
Και τώρα, οι Ευρωπαίοι δυνάστες μας, μας εκλιπαρούν!
Να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ, αλλιώς κινδυνεύουν ΟΛΑ!
Το ευρώ, οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Για σκέψου, η μικρή, τιποτένια Ελλάδίτσα, να προκαλεί ρίγη τρόμου στους... δυνατούς και υπερόπτες δυνάστε μας!
Μπορούσατε να το φανταστείτε ποτέ;
Εγώ προσωπικά ούτε για πλάκα! Κι όμως!

Βλέπεις τη δύναμη σου Ελληνα;
Καταλαβαίνεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
Καταλαβαίνεις συμπατριώτη μου πως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ;

Χτές, η πλατεία έστειλε μήνυμα σε όλον τον κόσμο!
Ότι οι Ελληνες ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Η «επιστημονική» αλλοτρίωση 36 ετών, η επαίσχυντη «λοβοτομή» δεν απέδωσε!

Οι Ελληνες ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Η Ελλάδα γυρνάει σελίδα!
Το καθεστώς ψυχορραγεί!
Τώρα ήλθε η ώρα να μιλήσει, ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ η λαβωμένη ΨΥΧΗ ΕΝΟΣ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Η Ελλάδα του παρελθόντος τελειώνει! Μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ γεννιέται!
Η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αληθινής δημοκρατίας, η Ελλάδα του φωτός, του πνεύματος, της προόδου, της Ανεξαρτησίας!

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ των Ελλήνων!
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φωτογραφία! Τι κάνει η κοπέλλα, επίκληση πνευμάτων?

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΡΑΣΑΝ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΚΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ.
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΈΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΟΚΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΤΙΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...
ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕΙ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΠΟΙΚΙΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ .
ΕΝΩ Η ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
Μ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΥΜΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ...
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΖΟΥΝ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΊΣ ΑΘΛΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

4:26
Σιγά ρε φίλε, είναι αναγκη να γραψεις την μ... σου ;
Σοβαρευτειτε επί τέλους.
Η έχεις κάτι σοβαρο να προτεινεις, ή δέν μιλάς.