Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Χάος στην πολιτική σκηνή βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ


Εκλογες από 'βδομάδα σε βδομάδα

Υποδείξεις ακόμα και για απομάκρυνση υπουργών

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία των μεγαλύτερων ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προσελκύσει οι χθεσινές διεργασίες σχετικές με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, καθώς και το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου...
.

Αναφορές στον επικείμενο ανασχηματισμό κάνει το πρακτορείο Reuters, που διαβλέπει την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τον Λουκά Παπαδήμο. Άλλα πιθανά ονόματα είναι εκείνο του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ζητάει την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τη θέση του «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, ενώ το CNN κάνει λόγο για προσπάθεια του κύριου Παπανδρέου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα με ανασχηματισμό.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «πολιτικό χάος», την ίδια στιγμή που η Guardian αναφέρεται στην παραδοχή του πρωθυπουργού για αποτυχία από μέρος του.

Το BBC αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκτός από διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τις πλατείες της χώρας, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτηση στο εσωτερικό του κόμματος του.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ;
Ε ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;