Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ενημερώστε την ιστοσελίδα επειγόντως!!!


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*

Παρακολουθώντας τους κακεντρεχείς και φιλύποπτους υπονομευτές της τιτάνιας  προσπάθειας του πρωθυπουργού μας, που δήλωσε με παρρησία ότι:
 «Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ. Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι  να κερδίσεις τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον  κερδίσουμε τον πόλεμο»

(Σάββατο 11-6-2011),
θα αντιτάξω σαφή και συγκεκριμένη  επιχειρηματολογία. Λοιπόν εμ ο πρόεδρος κάνει το «ψυχικό», που ούτε στο χειρότερο του  εχθρό δε θα το ήθελε, εμ «πολεμά», «ματώνει», «τραυματίζεται», γενικά τα δίνει όλα, εμ  έχει όλους αυτούς τους ανισόρροπους αγανακτισμένους κάθε τρείς και λίγο να του βαράνε  κουδούνια, κατσαρόλες και μπρίκια. Δεν αναγνωρίζει αυτός ο αχάριστος λαός τίποτα πια.
Ο προηγούμενος την «έκανε» με ψηλά πηδηματάκια κι αντί να ευχαριστούμε από καρδιάς  τον Γ.Α.Π., ο οποίος ανιδιοτελώς και περίπου προσφέροντας μόνο το πολιτικό «ταλέντο»  του, για να σώσει αυτόν το διεφθαρμένο –κατά τα λεγόμενα του τόπο- τα ακούει κι από  πάνω. Επιστρατεύοντας την «αφρόκρεμα» της πολιτικής, της διπλωματίας, της διανόησης  του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, όλου του διαπρεπούς ανθρώπινου  δυναμικού που έχει μείνει στην Ελλάδα, «νοικοκυρεύει» επιτέλους μια χώρα που απ την  εποχή του Καποδίστρια είναι στο βούρκο.
Και το «ευχαριστώ» όλων είναι να πετάνε στον  Πεταλωτή κορνέ και στη Νταλάρα ξινόγαλα. Οι αιώνιοι απολίτιστοι και αχρείοι Έλληνες.
Πάει ο αντιπρόεδρος να φάει ένα κοψίδι στην Κερατέα και κάθεται στη τζαμαρία της  χασαποταβέρνας και 1500 άξεστοι απ έξω να φωνάζουν. Μια ζωή αχάριστοι οι Έλληνες και  ξέρετε γιατί; Διαβάστε τα παρακάτω προσεκτικά παρακαλώ:
Το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ προβλέπει
Το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της Δημοκρατίας, δημόσια υποχρέωση και λειτουργία που διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες για όλους, ποιοτικές υπηρεσίες και δομές αλληλεγγύης.
Διασφαλίζει την αναγκαία κοινωνική συνοχή που είναι προϋπόθεση για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Δεσμευόμαστε για ένα Κοινωνικό Κράτος με καθολικό χαρακτήρα, αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο που καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των πολιτών και δημιουργεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας.
3.1. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αξιοπρεπή εργασία για όλους και χωρίς ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, και κανένα κοινωνικό κράτος δεν είναι οικονομικά βιώσιμο χωρίς την πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η πράσινη ανάπτυξη εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία….
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
Για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων, σημαίνουν μια νέα δημοκρατική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας. Οι προτεραιότητές μας είναι:
– Η επανασύσταση και ο εκσυγχρονισμός των μηχανισμών εποπτείας της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, και ιδιαίτερα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
– Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
- Η ριζική αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ενοικίαση εργαζομένων.
– Η κατάργηση των νόμων της ΝΔ που καταστρατηγούν και περιορίζουν τη συλλογική αυτονομία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.
– Η ενίσχυση του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.
– Η επέκταση των θεμελιωδών εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας για κάθε μορφή απασχόλησης, ιδιαίτερα της οικονομικά εξαρτημένης αυτοαπασχόλησης, τα περίφημα «μπλοκάκια».
– Η σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και την ουσιαστική σύνδεση με πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Αναμόρφωση και ουσιαστική αποκέντρωση του ΟΑΕΔ, των υπηρεσιών και των προγραμμάτων απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.
– Εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας σε τομείς της πράσινης οικονομίας, του περιβάλλοντος, των κοινωνικών υπηρεσιών και του πολιτισμού με άμεσο στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης σε ευάλωτες ομάδες.
– Κίνητρα πρόσληψης νέων με 4ετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους.
– Προσανατολισμό των STAGE αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα που μπορεί πραγματικά να προσφέρει χρήσιμη πρακτική εκπαίδευση για το μέλλον των νέων και δημόσια πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αποκτούν.
– Προώθηση της Νέας Επιχειρηματικότητας.
3.2. ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται τομές στις οποίες θα προχωρήσουμε μετά από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Η οικονομική ενίσχυση του συστήματος και η διασφάλιση της οικονομικής του ισορροπίας.
– Θεσπίζουμε και εφαρμόζουμε με απόλυτη συνέπεια ενιαίους κανόνες για τις υποχρεώσεις του κράτους, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
– Προωθούμε την κοινοπραξία και σύμπραξη των τεσσάρων μεγάλων φορέων( ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ) με στόχο τον από κοινού έλεγχο των δαπανών υγείας, την συνδιαπραγμάτευση για την αγορά υπηρεσιών υγείας, την συνείσπραξη των εισφορών, χωρίς να καταργούμε την αυτονομία τους.
– Εγγυόμαστε την επαρκή χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τα Ταμεία.
……
Αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και η θεραπεία αδικιών που έχουν διευρυνθεί τα τελευταία 5 χρόνια.
– Καταργούμε τις διατάξεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και προβλέπουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και την μείωση των συντάξεων.
– Πραγματοποιούμε τις αναγκαίες αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο για τις ενοποιήσεις των Ταμείων, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των νέων αδικιών που έχουν δημιουργηθεί.
– Προωθούμε μετά από μελέτες την πραγματική ενοποίηση με ασφαλιστική λογική που οδηγεί σε Ταμεία λειτουργικά σύγχρονα και οικονομικά βιώσιμα.
– Βελτιώνουμε το καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης με αλλαγή των διαδικασιών απονομής των συντάξεων και του τρόπου υπολογισμού τους.
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα οικονομικά βιώσιμο που καλύπτει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και
αλληλεγγύης τις ανάγκες των πολιτών.
– Θεσμοθετούμε την βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενισχύουμε την συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση, ενισχύουμε το κίνητρο ασφάλισης.
Αυξάνουμε τη βασική σύνταξη για τους αγρότες και τους ανασφάλιστους έτσι ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά στα 950 ευρώ για το ζευγάρι και στα 550 ευρώ για το μεμονωμένο συνταξιούχο.
– Εξομοιώνουμε σταδιακά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των αγροτών με εκείνες των άλλων Ταμείων που ισχύουν για τους νέους ασφαλισμένους.
– Διαχωρίζουμε τις ασφαλιστικές παροχές που καταβάλουν τα Ταμεία από τις προνοιακές που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για την παραπέρα ενίσχυση των Ταμείων με πρώτη εφαρμογή στον ΟΑΕΕ.
– Αναμορφώνουμε το θεσμό του ΕΚΑΣ με στόχο να διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων σταδιακά κατά 300.000 συνταξιούχους.
– Επικαιροποιούμε και βελτιώνουμε το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με ίδιους όρους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά από διάλογο με τους φορείς και επιστημονική τεκμηρίωση.
– Δημιουργούμε την υπηρεσία του Ασφαλιστικού Συμβούλου στα Ταμεία με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.
– Συστήνουμε στην πράξη το Εθνικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης με στόχο την οικονομική ενίσχυση του συστήματος για τις αυριανές ανάγκες των νέων ανθρώπων.
3.3. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Αντιμετωπίζουμε το δημογραφικό πρόβλημα με πολιτική ευθύνη και ευαισθησία απέναντι στις ελεύθερες επιλογές των πολιτών. Ενθαρρύνουμε τα ζευγάρια ναμεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν αλλά όσα παιδιά θέλουν.
Βάζουμε τα παιδιά σε πρώτη προτεραιότητα. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να ξεκινήσει με καλές συνθήκες τη ζωή του….
1-10-2009
Είπατε τίποτα; Αποστομωτική απάντηση στους απανταχού «αγανακτισμένους» – αχάριστους. Όχι τα παραπάνω δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μου, μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος τούτη τη στιγμή. Καλά ρε παιδιά η απουσία του Λαλιώτη είναι εμφανέστατη. Είναι δυνατόν την ώρα του «μεσοπρόθεσμου», που γίνεται ο «εξορθολογισμός», οι «οριζόντιες περικοπές» και οι «κάθετες αφαιμάξεις», που υλοποιείται η «διαβούλευση» να μην ενημερώνετε το site του κινήματος, να μην το προσαρμόζετε έστω στις περιστάσεις και να διαβάζει ο καθείς τα παραπάνω και να βρίσκεται στα πρόθυρα «εγκεφαλικού»;
Έχει πάντως πολύ πλάκα να ρίξετε μια ματιά σερφάροντας (αφού πάρετε 1-2 μυοχαλαρωτικά εννοείται πρίν, κι εφόσον δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση εξυπακούεται), στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Προσεχώς θα σας ενημερώσω και για τα αντίστοιχα site
των άλλων κομμάτων όπου φαντάζομαι να υπάρχουν αντίστοιχα «μαργαριτάρια».
.
*ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος.
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

file mou,ola ayta ta eipe katopin eorths!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Tha anafero merikes lexis kai tha ithela parakalo na sxoliasti i kathemia xexorista euxaristo.Oi lexis autes einai(xepoulima,aoz,alvanopiisi,spreds,anaptixi,tokoklifia,petreleo,orikta,argentini,marmara,lathrometanastes,<>,dania,dania,dania,dania,dania...........thanx

Ανώνυμος είπε...

Evala kai tin (pedia) mesa se isagogika alla xathike,isos i pio simantiki lexis!!!

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο αλλα θα αναφερω και εγω μια λεξη greeklish.Να γραφατε και ελληνικα να σας καταλαβαινουν ολοι καλα θα ηταν...

Ανώνυμος είπε...

1.23 1.39 ΚΑΙ 1.43
ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ;; ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ;; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστα μιλας φιλε μου....
γραφετε σας παρακαλω ΕΛΛΗΝΙΚΑ μην τους κανετε το χατιρι....!

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως προσπερνάω τα σχόλια με τα greeklish, εκτος κι αν είναι μια-δυο σειρές (το πολύ). Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να τα διαβάσεις. Παιδιά, αν θέλετε να πείτε κάτι και να "ακουστεί" γράψτε το στα ελληνικά.

Ανώνυμος είπε...

"Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσεις τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο"
ΤΖΕΦΡΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΠΟΡ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΒΑ.....

Ανώνυμος είπε...

TROS KAI ESY