Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ειδικό δικαστήριο ΤΩΡΑ!


Η υποκρισία των κομμάτων 2+1 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ KKE ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο δεν έχει ταίρι, αλλά δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι που μας Κυβερνούν ή θέλουν να μας Κυβερνήσουν δεν σκέφτονται τίποτα άλλο, εκτός από το προσωπικό, μετά κομματικό συμφέρον και άμα μείνει και κάτι για το καλό της πατρίδας.
Είναι πια σε όλους γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, έσπρωξε τον Καραμανλή να κάνει εκλογές (παρά το ότι ομολογουμένως o K.Καραμανλής ενίοτε ζητούσε...


την συνδρομή της αντιπολίτευσης για την λήψη περιοριστικών μέτρων για μείωση του ελλείμματος), και ο δεύτερος μπροστά στα αδιέξοδα του , σκάνδαλα-ανικανότητα –οριακή πλειοψηφία και άθλια οικονομική πολιτική με αποτέλεσμα την διόγκωση του Δημόσιου χρέους, παρά την απογραφή του Αλογοσκούφη το 2004, άρπαξε την ευκαιρία και προκάλεσε τις εκλογές.
Ο «Γιωργάκης» και το επιτελείο του τότε, αποδεδειγμένα πλέον, από πλήθος προγενεστέρων αναφορών και δηλώσεων τους , όχι μόνο ήξεραν την οικονομική κατάσταση , άλλα ο Πρωθυπουργός ,από την δεύτερη μέρα των εκλογών έψαχνε και συζητούσε για σενάρια αποφυγής της χρεοκοπίας (τηλέφωνα σε Στρος Καν κλπ).
Βουλιαγμένος μέσα στα ψέματα και στην λογική χρήματα υπάρχουν , αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό κλπ… κλπ και προκειμένου να αντιμετώπιση το θέμα κρίσης χρέους και πιθανής πτώχευσης και με μόνο στόχο επικοινωνιακά να πείσει τους εντός Ελλάδος για την επερχόμενη καταιγίδα μέτρων και πολιτικών του, βγήκε και διαλαλούσε βλακωδώς > και λοιπά τραγελαφικά με αποτέλεσμα όλοι μέσα και κυρίως έξω να εξοργισθούν και οι αγορές να αρχίσουν να αντιδρούν βίαια και το πάρτι σιγά –σιγά να αρχίσει.
Για ένα πράγμα πάντως ο Γιωργάκης δικαιώθηκε . Ότι υπάρχουν χρήματα . Τα βρήκε και τα επόμενα χρόνια θα τα βρίσκει, στις τσέπες των μισθωτών και συνταξιούχων οι οποίοι θα πληρώσουν για την μείωση του ελλείμματος.
Βλέπετε οι έχοντες και κατέχοντες τα έχουν στην ΕΛΒΕΤΙΑ ( +/- 300Δις€!!!!) και οι επώνυμοι και ανώνυμοι φοροφυγάδες και εισφοροδιαφεύγοντες είναι άποροι , για αυτό και ο κύριος Πασπακωνσταντίνου είχε φέρει, αν θυμάστε, το 2010 στη Βουλή στα μουλωχτά πρόταση για διαγραφή χρεών 30δις€. Βέβαια , όταν του ζητήθηκα ονόματα , τα μάζεψε και έφυγε με πλάγια βηματάκια.
Και τώρα που είμαστε τι κάνουμε ;
Είναι προφανές σε όλους ότι η Κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα οικονομετρικά μοντελάκια της Κυβέρνησης απέτυχαν. Μου θυμίζουν τα μοντελάκια σε επίδειξη μόδας που όλοι τα βλέπουν, τα χειροκροτούν , αλλά κανείς δεν αγοράζει.
Γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο ; γιατί βρίσκεται σε ένα τεράστιο δίλημμα. Λόγω της αποτυχίας του υφιστάμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της αναγκαστικής λήψης νέων μέτρων ύψους 20-26δις€ , τα μέτρα που θα παρθούν θα πρέπει να είναι επώδυνα.
Έτσι, προκειμένου τα μέτρα να περάσουν , ξεκίνησε, επικοινωνιακά –συντονισμένα σε Ελλάδα και Ευρώπη η κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού , στην λογική , εάν δεν πάρουμε την 5η δόση πτωχεύουμε , θα γυρίσουμε στην δραχμή (Δαμανάκη) κλπ..κλπ.
Ήδη μετά τα ανακοινωθέντα μέτρα από διαρροές ,ύψους 6δις€ περίπου για το 2011 πριν μια εβδομάδα, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την μείωση των μισθών και συντάξεων κυρίως, είτε μέσω ευθείας μείωσης , είτε μέσω της φορολόγησης εισοδήματος, της απομένουν πρόσθετα μέτρα 18-20δις€ περίπου. Που θα βρεθούν; -ποιοι θα την πληρώσουν;
Έτσι λοιπόν , με δεδομένο την πολιτική της , θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω-επιπλέον των ανακοινωθέντων της περασμένη εβδομάδα για την περίοδο 2012 -2014 , τους μισθούς και τις συντάξεις, και να απολύσει ή να στείλει σε σύνταξη 150.000+ Δημοσίους υπαλλήλους στέλνοντας στην εξαθλίωση και τινάζοντας την ανεργία στο 18%+ . Το πάρτι λεηλασίας και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού , δεν τελείωσε
Το ηθικό και πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης είναι τεραστίων διαστάσεων . αυτό το κόστος δεν μπορεί να το επωμισθεί η Κυβέρνηση και ζητά συνενόχους – συνυπεύθυνους .
ΟΙ συνένοχοι και συνυπεύθυνοι βρέθηκαν στο κίνημα των «προθύμων» να σώσουν την χώρα. Καρατζαφέρης , Μπακογιάννη , είναι πρόθυμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την Κυβέρνηση στα αντιλαϊκά μέτρα και την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος σε τιμή ευκαιρίας. Και αυτό σαν back up ,γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο μήπως κάποιοι από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν.
Οι λόγοι συναίνεσης , καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας και επιβίωσης και όχι από ενδιαφέρον σωτηρίας της χώρας. Η δίψα για εξουσία και προβολή κάποιων δεν έχει όρια.
Αντίθετα ο κύριος Σαμαράς, προκειμένου να αποφύγει την παγίδα της συνευθύνης, μεταξύ άλλων, προτείνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και μείωση της φορολογίας. Η πρόταση είναι σωστή ως προ την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δηλαδή του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος 2010 -2013 και 2001-2014 , αλλά και της άθλιας εξευτελιστικής σύμβασης δανεισμού.
Όσον αφορά την μείωση της φορολογίας για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης . και εδώ μου θυμίζει το ανεφάρμοστο μοντελάκι. Γιατί , η οποία μείωση της φορολογίας , δεν δρα άμεσα ευεργετικά στα έσοδα και θα πρέπει να βρεθούν έσοδα , ισοδύναμα της όποιας απώλειας από την μείωση της φορολογίας. Το κλασσικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο είναι ότι τα έσοδα , θα βρεθούν από την μείωση των δαπανών στην λογική της εντροπίας και φυσικά αυτό σημαίνει την μείωση των μισθών και συντάξεων που ο κύριος Σαμαράς φυσικά και συμφωνεί, καθ ότι ουδεμία μνεία γίνεται στο παρουσίαση του Ζαππείου 2. Μόνο κάτι ψελλίσματα για προστασία των μικροσυνταξιούχων , την γνωστή πιπίλα των ανίκανων πολιτικών για να δείξουν τάχα το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Αυτό που ανοήτως οι φωστήρες της ΝΔ κυρίως ; κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι όση μείωση σε ΦΠΑ και φορολογίας κερδών επιχειρήσεων να κάνεις , σήμερα σε περίοδο ύφεσης και μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος , το αποτέλεσμα θα είναι απελπιστικά μικρό. Για τι το θέμα είναι ότι για να αυξηθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων πρέπει να αυξηθεί η κατανάλωση που σημαίνει αύξηση εισοδήματος καταναλωτών (μισθών ).
Το μόνο πράγμα που είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί είναι τα κέρδη των επιχειρηματιών , αφού ή όποια μείωση πχ του ΦΠΑ δεν πρόκειται να οδηγήσει σε μείωση τιμών.

Η υποκρισία της Κυβέρνησης και των πατέρων του Έθνους (όχι αναγκαστικά των αριστερών κομμάτων) είναι, ότι τα όποια μέτρα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση , οι επιπτώσεις αυτών , πρέπει να αφορούν τους άλλους , τον λαό, όχι αυτούς τους βουλευτές και τους Κυβερνώντες. Ουδεμία οικονομική συμμετοχή και επιβάρυνση δέχονται για την «σωτηρία της χώρας»
Διότι οι πατέρες του Έθνους ψωμολυσσάνε , μπορεί να παίρνουνε μισθό 7.000€ μηνιαίως , να έχουνε τζάμπα λιμουζίνα , δωρεάν τηλέφωνα , πληρωμένο γραφείο , υπαλλήλους, ταξιδάκια, έξοδα λειτουργίας όλα πληρωμένα από τον λαό και φυσικά μπορεί να πληρώνονται έξτρα 250€ +/- για κάθε συμμετοχή σε επιτροπές (κάτι εκατοντάδες ετησίως) και να παίρνουν παχυλές συντάξεις(αποζημιώσεις τις λένε ) και 2η σύνταξη άμα λάχει και ήταν και εργαζόμενοι κάπου πριν, με 2 μόνο συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές περιόδους (maximum 8 έτη), αλλά οι πατέρες του Έθνους είναι τα σοφά μυαλά. Δουλεύουνε νυχθημερόν και αποφασίζουν για τις τύχες του λαού. Μπορεί όλοι , από τον τελευταίο πολίτη μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λένε ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης απέτυχε , αλλά εμείς , η Κυβέρνηση και οι βουλευτές σαν εξουσία δεν είμαστε διατεθειμένοι να στερηθούμε τίποτα από τις παχυλές αμοιβές μας και να ρίξουμε το επίπεδο ζωής μας . Αυτά είναι για τους άλλους. Φυσικά το ίδιο σύνθημα χρησιμοποιούν οι Τραπεζίτες , οι ευυπόληπτοι κύριοι –κύριοι φοροφυγάδες και μεγαοφειλέτες του Δημοσίου και οι κεφαλαιοκράτες των καταθέσεων της Ελβετίας.
Μαλάκα Έλληνα συνταξιούχε, μισθωτέ , επιχειρηματία , σκάσε και πλήρωνε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγη